Living alb negru cu accente feminine – eleganță și non-culori în amenajări de lux

Living alb negru cu accente feminine

Designul de interior de calitate a devenit, în timp, un formator de frumos, un manifest. Pe când stilul Art Deco învăluia tot ce înseamnă artă în perioada de început de secol XX, alb și negru creau accente și contraste în amenajări de lux în cele mai importante clădiri de la acea vreme. Nimic nu era ieftin în Art Deco, nici măcar culorile, care întruchipau măiestria fină din spatele celor mai rare și scumpe materiale. „A fi” este sinonim cu „a trăi și a locui” spunea Martin Heidegger, unul dintre cei mai importanți filozofi germani ai acelor vremuri. Un secol mai târziu, o amenajare de lux se vede în aceeași combinație de material prețios, alb și negru.

Living alb negru cu accente feminine – lux și eleganță în non-culori

Living alb negru cu accente feminine

Arta designului vorbește, înainte de toate, despre cum să folosești spațiul, culorile, lumina și texturile pentru a „trezi” sentimente dintre cele mai frumoase. 

Spațiul livingului trebuie să fie unul deschis, amplu, cu mobilier modular, cu piese dispuse coerent, ghidate de principiul „less is more”, și întotdeauna de calitate. Spațiul trebuie să fie în același timp flexibil, astfel încât să se poată adapta diferitelor funcționalități și să se subordoneze stilului predominant din casă. Bineînțeles, nu întotdeauna există un singur stil, în marea majoritate a cazurilor fiind folosite influențe ale mai multora, în funcție de preferințe și nevoi. Dar, alegerea unui stil per ansamblu oferă unitate și armonie întregii locuințe.

Versatile și cu o strălucire aparte în designul unei încăperi, non-culorile alb și negru pot fi ușor aduse în orice spațiu din casă. Brandurile mari, cum este Kartell, își îmbracă în alb și negru unele dintre cele mai cunoscute colecții din lumea designului de interior de lux. Caracterizate de transparență, forme unice și ironie pe alocuri, durabilitate și o calitate de necontestat, produsele Kartell sunt alegea designerilor în materie de amenajări interioare de lux. 

Canapeaua 

Pe lângă mobilierul de bază specific zonei de zi, se poate adăuga mobilier adițional, care să zonifice și mai mult spațiul și să atragă atenția asupra diferitelor funcționalități ale acestuia. De exemplu, dacă zona de repaus este legată de zona de dining, se pot folosi două canapele care să le delimiteze sau chiar una mare, așezată în centru. Se va crea armonie și, în același timp, senzația de spațiu aerisit, atât de necesară. Canapelele Kartell, în special cele pe structură din policarbonat transparent și cu umplutură din pene și puf de gâscă sunt exact ceea ce îi lipsește unei femei elegante dintr-un living alb negru.

Biblioteca 

Biblioteca este, de asemenea, un must-have în amenajarea unui living de lux cu accente feminine. Tendința este să se utilizeze biblioteci flexibile în alb sau negru, care să reliefeze eleganța specifică unui design feminin și să păstreze, în același timp, funcționalitatea spațiului. Kartell vine în ajutorul tău cu biblioteci de calitate, născute din creativitatea artistului Ron Arad, în combinație cu tehnologia Kartell.

Corpurile de iluminat

O regulă de aur în amenajarea unui living este „cu cât mai multe surse de iluminat, cu atât mai bine”, fie că sunt ele naturale ori de ambient. Kartell, prin linia Kartell Lights, a creat nu doar corpuri de iluminat, ci adevărate vedete în design. La Kartell poți găsi de la veioze, suspensii, lampadare și până la aplice și pendule, toate din materiale de calitate și cu un design unic, gândit de cei mai prestigioși designeri internaționali. Emoția pe care o creează, durabilitatea și calitatea de necontestat le fac să fie de neegalat când vine vorba de amenajări de lux.

Fotoliul

Un fotoliu elegant, moale și foarte confortabil poate completa perfect un living în alb și negru, mai ales unul cu un design feminin. O variantă potrivită poate fi un fotoliu Kartell,  pe aceeași structură din policarbonat transparent, cu umplutură din pene și puf de gâscă. Accentele feminine și delicate îl integrează perfect într-un living de lux în non-culori.

Gamma Arredamenti, un alt brand cu atenție la detalii, creează pentru tine fotolii și canapele în stil italian, unice prin eleganță și personalitate și lucrate manual până în cele mai mici detalii. Tot brandul Gamma te ajută să-ți alegi și măsuța de cafea ori un ottoman, dacă îți dorești și mai mult rafinament în livingul tău.

Acum că ți-ai făcut o idee despre cum arată separat, să vedem cum arată și împreună. Găsești mai jos câteva idei de amenajare a unui living de lux în alb și negru.

O pată de culoare într-un living alb cu negru – importanța decorațiunilor într-o amenajare de lux

Un living în alb și negru poate fi creativ și luminos, chiar dacă există multe piese închise la culoare. Finisajele naturale, cum sunt lemnul sau cărămida, pot aduce tușe de căldură și personalitate într-o atmosferă relativ rece. La fel și decorațiunile. Pete de culoare ici-colo accentuează senzația de confort, creează textură și un ambient liniștitor. Nu trebuie să lipsească din decor tablourile, cărțile și fotografiile artistice. Păturile, covoarele moderne, pernele pufoase, suporturile pentru lumânări, vazele și bolurile decorative, plantele, adaugă și ele un plus de confort și vivacitate interiorului. Verde, albastru sau turquoise pentru sezonul toamnă-iarnă, galben, ocru sau portocaliu pentru primăvară și vară. Le găsești pe toate la branduri precum Maison Berger sau LSA International.

Un living amenajat cu gust este, așadar, exact așa cum spuneam la început, alb, negru și cu materiale prețioase. Un living în alb și negru cu accente feminine, însă, este reprezentarea eleganței în toată măreția ei.

Întrebări și răspunsuri frecvente despre amenajarea unui living în alb și negru

Se pot adăuga pete de culoare în amenajarea unui living în alb și negru?

Petele de culoare în amenajarea unui living în alb și negru pot aduce căldură și personalitate acolo unde totul este doar alb, negru și gri. Obiectele de decor în culori pot „sparge” senzația de rece, reliefând în același timp eleganță și lux.

Ce piese de mobilier nu trebuie să lipsească din amenajarea unui living în non-culori?

Capacitatea omului este de a număra numai 3, maximum 5 obiecte sesizate simultan. Ele pot fi canapeaua, un fotoliu și biblioteca ori o măsuță de cafea creativă, care să atragă atenția mai mult decât o face orice alt obiect de dimensiuni mari.

Este importantă lumina într-un living alb negru?

Lumina este cea care creează atmosferă, cu atât mai mult într-un living în care culorile lipsesc. Ea trebuie să existe în toate formele ei – lumina generală, lumina ambientală și de accent (lumina directă pe un anumit element din încăpere, cum ar fi un tablou).

Sursa foto: shutterstock.com, sensodays.ro