Bucătărie în formă de U – Idei de amenajare a unui spațiu inedit cu eleganță și stil

Bucătărie în formă de U – Idei de amenajare a unui spațiu inedit cu eleganță și stil

Orice gospodină visează să aibă o bucătărie spațioasă, cu multe dulapuri și rafturi pe care să încapă toate lucrurile necesare într-o bucătărie bine echipată. De asemenea, să nu uităm nici de spațiul de lucru, care trebuie să permită utilizarea facilă atât a electrocasnicelor mici, cât și a celor mari. În acest sens, bucătăriile în formă de U sunt o opțiune excelentă, dar care necesită foarte multă atenție și răbdare în timpul amenajării. Un astfel de proiect de bucătărie se remarcă în special prin spațialitate, bucătăria de dimensiuni mici în formă de U având la bază un proiect mult mai simplificat decât în mod normal.

Dacă te-ai gândit să amenajezi o bucătărie în formă de U, atunci trebuie să înțelegi care sunt criteriile de bază necesare pentru  asigurarea confortului într-un spațiu amenajat cu stil. Astfel, te vei putea bucura de o adevărată experiență, nu doar de un spațiu frumos decorat și echipat.

Citește mai departe și descoperă avantajele, caracteristicile de design, etapele de amenajare, precum și idei și sfaturi inspirate pentru o bucătărie în formă de U care să nu treacă neobservată de către cei care îți trec pragul.

Bucătărie în formă de U – avantaje și caracteristici de design

Bucatarie in forma de U - avantaje si caracteristici de design

Bucătăriile în formă de U prezintă o serie de avantaje care nu pot fi trecute cu vederea. Din acest motiv, acest proiect este tot mai des întâlnit în rândul celor care își doresc să dea viață locuinței la care au visat dintotdeauna. Principalul avantaj pentru care acest tip de bucătărie se bucură de atât de multă popularitate este reprezentat de spațiul liber pe centru care facilitează extrem de mult activitățile desfășurate. Chiar dacă dorești să optezi pentru insule de bucătărie în cadrul unei bucătării amenajate în U, tot vei avea mult spațiu la dispoziție.

Pentru a avea parte de spațiu, este necesar să se acorde multă atenție celor trei pereți. Cel mai avantajos este ca aceștia să fie acoperiți cu dulapuri de sus până jos pentru a avea destule spații de depozitare pentru lucrurile pe care nu vrei să le lași la vedere pentru a nu îngreuna vizual încăperea. Proiectele de bucătării în U sunt extrem de diverse, motiv pentru care caracteristicile de design sunt destul de individuale și pot fi personalizate după bunul plac.

Un spațiu amenajat în formă de U va permite oricărei gospodine și pregătească mâncare delicioasă rapid și eficient, având toate cele necesare la îndemână în spațiile de depozitare din jurul ei.

Amenajarea bucătăriei în formă U – etape și idei inspirate

Amnejarea bucatariei in forma de U - etape si idei inspirate

Indiferent dacă renovezi sau amenajezi bucătăria pentru prima dată, este recomandat să ai un plan bine pus la punct. Astfel, vei putea stabili etapele amenajării și să te ocupi pas cu pas de fiecare aspect cu scopul de a crea un spațiu cu adevărat inedit. Un astfel de proiect este destul de capricios și fiecare demers pe care urmează să îl faci trebuie bine cântărit înainte pentru a nu întâmpina situații neplăcute.

Primul și primul lucru pe care trebuie să îl clarifici este stilul de amenajare. Indiferent dacă vrei o bucătărie clasică în U, o bucătărie minimalistă, o bucătărie modernă și cu finisaje de lux, fiecare stil necesită o bună documentare înainte de a te apuca să alegi paleta de culori, tipurile de materiale și elementele de mobilier necesare. Pentru a îți ușura decizia, este recomandat ca stilul să fie același prin toate încăperile din locuință pentru a crea o continuitate armonioasă din toate punctele de vedere. Așadar, încearcă să aliniezi bucătăria cu restul designului din casă și cu siguranță vei contura un spațiu primitor și stilat.

Amenajarea bucătărie în funcție de spațiu și ferestre

Amenjarea bucatariei in functie de spatiu si ferestre

Atunci când vorbim despre amenajarea unei bucătării, trebuie să ai în vedere spațiul disponibil pentru a lua cele mai bune decizii. O bucătărie în formă de U necesită un spațiu generos pentru a arăta excelent. Pereții disponibili trebuie acoperiți cu dulapurile potrivite pentru a beneficia de rafturi și sertare unde să depozitezi accesorii și lucruri care își au locul în bucătărie.

Dacă vorbim despre o bucătărie mică, atunci mobila trebuie aleasă astfel încât să accentueze efectul de spațialitate. Chiar dacă nu sunt necesare multe elemente de mobilier, acestea trebuie amplasate astfel încât să permită gospodinelor să se miște facil în spațiu și să aibă acces la cele necesare.

Bucătăriile open space în formă de U sunt poate printre cele mai frumoase idei de amenajare care există în acest sens. Datorită deschiderii spre living, va exista destul spațiu pentru a integra o masă cu scaune sau o insulă frumoasă.

O bucătărie în formă de U cu geam va arăta foarte bine datorită luminii naturale care pune în valoare întreg designul. Dacă fereastra vine amplasată în mijlocul pereților, atunci este indicat ca de o parte și de alta să fie amplasate dulapurile. În cazul în care nu dispui de o fereastră generoasă, atunci trebuie să acorzi atenție iluminatului electric în bucătărie și living pentru a asigura o atmosferă plăcută, dar și pentru a îți putea desfășura activitățile fără probleme la orice oră.

Alegerea mobilei perfecte pentru bucătăria în U

Pentru a avea o bucătărie în formă de U ca în reviste, mobila pe care o alegi joacă un rol esențial în imaginea de ansamblu. Astfel, este recomandat să optezi pentru piese de mobilier de calitate superioară de le cei mai renumiți producători. De asemenea, să  nu uităm nici de inovațiile care apar de la an la na în materie de mobilier de bucătărie și accesorii. Astfel de produse asigură amenajarea unui spațiu cu stil de care să te bucuri o perioadă lungă de timp.

Alegerea mobilei perfecte pentru bucataria in U

În funcție de stilul ales și paleta de culori preferată, trebuie să te orientezi către acele elemente care se integrează perfect în spațiu, dar care îți îndeplinesc cerințele avute în materie de design și funcționalitate. În afara dulapurilor, o piesă de rezistență este blatul de bucătărie, iar principalele materiale pentru care poți opta sunt marmura, granitul și lemnul.

Mobila de bucătărie în U constă în mare parte din dulapuri făcute la comandă pentru a se integra perfect în această formă. Acestea trebuie alese în funcție de înălțimea camerei și de existența sau nu a ferestrelor, care nu pot fi acoperite, ci trebuie puse în valoare.

Alegerea decorațiunilor pentru o bucătărie în U cu bun gust

Odată aleasă și amplasată mobila, te poți gândi la achiziționarea unor decorațiuni care să contureze mai bine spațiul. În acest sens, poți opta pentru diverse plante, boluri decorative, tablouri și accesorii care îți plac și aduc un plus de valoare încăperii. Niște elemente decorative pe măsura stilul de amenajare pentru care ai optat vor da viață spațiul într-un mod cu totul elegant.

Echiparea completă a bucătăriei în formă de U

Echiparea completa a bucatariei in forma de U

Pe lângă gospodine, principalii actori din bucătărie sunt electrocasnicele. Aparatele de bucătărie sunt indispensabile în această încăpere și este recomandat să fie alese astfel încât să fie în concordanță cu restul decorului. Principalele aspecte cărora trebuie să acorzi importanță sunt paleta de culori, funcționalitățile, dimensiunile și desigur calitatea produselor.

Un alt aspect important este reprezentat de chiuvetele de bucătărie, care trebuie integrate în mobilier. Pentru a face alegerea potrivită, este necesar să faci măsurătorile necesare și să ai grijă la nuanța pe care o alegi. De o mare popularitate, în prezent, se bucură chiuvetele de bucătărie negre, care pot fi un element contrastant ideal.

Chiuveta bucatarie Hansgrohe S510-F450 SilicaTec 450
Detalii aici

Și dacă tot vorbim despre chiuvete, să nu uităm nici de bateriile de bucătărie, care joacă un rol important atât din punct de vedere al funcționalității, cât și din punct de vedere al designului, partea estetică contând mult în crearea unui spațiu demn de revistele de design interior.

Baterii de bucatarie
Detalii aici

Indiferent de ceea ce ai nevoie, este recomandat să apelezi la o gamă de produse de la producători de încredere, renumiți pentru calitate, design și funcționalitate. Făcând alegerile potrivite, vei fi cu un pas mai aproape să îți amenajezi bucătăria visurilor tale.

Bucătărie mică în formă de U – alegerea și amplasarea electrocasnicelor potrivite

Alegerea si amplasarea accesoriilor necesare

Electrocasnicele mari sunt unele dintre cele mai importante elemente, având în vedere că majoritatea acestora sunt vizibile și trebuie integrate alături de mobila aleasă. Frigiderul, mașina de spălat vase, hota și aragazul sunt principalele elemente care necesită toată atenția ta. În acest sens, poți opta pentru combinele frigorifice de la Teka, care se remarcă pe piață prin gama variată de produse de înaltă calitate, îndrăgite pentru designul unic și funcționalitățile inedite. De asemenea, de la același producători sau mulți alții poți alege mașina de spălat vase, hota și cuptorul care ți se potrivește și se integrează perfect în peisaj.

În ceea ce privește amplasarea electrocasnicelor, acestea trebuie integrate în diferite zone din spațiul în formă de U. Dacă acestea sunt prea apropiate unele de alte, pot crea un efect mai puțin plăcut vizual, însă totul ține de preferințele personale și de spațiul disponibil. Dacă alegi să lucrezi cu un specialist în design interior, acesta îți va oferi consultanța necesară pentru a lua cele mai bune decizii raportate la dorințele tale.

Alegerea și amplasarea accesoriilor necesare într-o bucătărie în formă de U cu insulă

Ce ar fi o bucătărie fără accesoriile potrivite pentru servirea mesei și nu numai. Alegerea tacâmurilor și a veselei este o etapă importantă în amenajarea spațiului. Orice femeie își dorește să dispună de cele mai frumoase și calitative lucruri când vine vorba de organizarea mesei, dar și de prepararea mâncării. În această ordine de idei, este esențial să investești în oale, veselă, pahare și alte accesorii de bucătărie, pentru a avea tot ceea ce ai nevoie la îndemână și a te simți confortabil.

Odată achiziționate aceste lucruri, trebuie să fii atent unde le amplasezi. Pentru un plus de eleganță, este recomandat ca acestea să fie depozitate în spații închise, prin dulapuri. Desigur, dacă îți dorești să lași câteva elemente la vedere, poți face asta fără probleme, atâta timp cât nu este afectat stilul de amenajare.

Modele de bucătărie în formă de U – sfaturi pentru o bucătărie de lux

Având în vedere toate aspectele menționate anterior, o bucătărie în formă de U necesită multă responsabilitate pentru a putea fi amenajată ca la carte. Atenția la micile detalii face mereu diferența din când vine vorba de amenajări interioare, în special într-un spațiu precum este bucătăria. În altă ordine idei pentru a amenaja o bucătărie în formă de U elegantă și cu bun gust, este necesar să te focusezi pe tipurile de materiale utilizate, pe culorile folosite, precum și pe restul elementelor care conturează spațiul în forma sa finală.

Bucătăriile cu finisaje de lux nu sunt ușor de realizat, însă rezultatul cu siguranță merită toată osteneala depusă. Organizarea bucătăriei în formă de U, necesită multă orientare în spațiu și măsurători exacte pentru ca totul să iasă impecabil. Astfel, este imperios ca fiecare decizie să fie luată în urma unei analize detaliate. Printre aspectele principale care au o influență directă asupra atmosferei se numără modul de iluminare, peretele elegant cu dulapuri, elementele de decor și paleta de culori. Luând în considerare toate acestea, planul de amenajare al bucătăriei va fi finalizat cu succes.

În concluzie, o bucătărie în formă de U luxuriantă poate fi obținută doar prin conturarea unui spațiu armonios și plin de rafinament, care nu reiese din nimic altceva decât din toate alegerile făcute în materie de mobilier, electrocasnice și accesorii necesare pentru desfășurarea activităților în condiții optime.

Sursa foto: Unsplash.com, Sensodays.ro.