Ce înseamnă tehnologia No Frost și de ce este importantă pentru bucătăria ta

Ce înseamnă tehnologia No Frost și de ce este importantă pentru bucătăria ta

Frigiderele și congelatoarele sunt aparate care au o mare importanță în bucătăria ta: acestea păstrează alimentele proaspete, asigură calitatea lor și îți protejează sănătatea. Însă, o dată la câteva luni, cu siguranță erai nevoit să dezgheți frigiderul și congelatorul din cauza stratului de gheață care se forma la interior.

Din fericire, marii producători au găsit o soluție ingenioasă pe care au implementat-o în electrocasnicele de ultimă generație, și anume: tehnologia No Frost. De aceea, din articolul următor vei descoperi mai multe informații despre această tehnologie și de ce beneficiezi de nenumărate avantaje atunci când utilizezi aparatură dotată cu tehnologia No Frost!

Ce înseamnă No Frost la frigider și congelator?

Cu siguranță ai observat că, odată cu trecerea timpului, gheața din aparatul frigorific începe să tot crească, până când ești nevoit să dedici câteva ore procesului de dezghețare. Ei bine, acest fenomen se produce din cauza vaporilor de apă din produsele alimentare, dar și din cauza aerului care pătrunde înăuntru ori de câte ori deschizi ușa frigiderului sau a congelatorului. În frigider există o bobină de răcire, iar vaporii se depun pe acest element, formând un strat de gheață în continuă creștere.

Tehnologia No Frost, după cum reiese și din denumire, a fost proiectată pentru a împiedica formarea gheții atât în frigider cât și în congelator. Aparatele frigorifice care dispun de această funcție conțin un temporizator care, la o anumită perioadă de timp, pornește o componentă ce încălzește suprafața bobinei pentru răcire. Astfel, elementul de încălzire previne formarea gheții, iar apa rezultată se va scurge, printr-un canal colector, într-o zonă special creată în acest sens. Tăvița cu apă trebuie golită periodic, însă nu mai trebuie să dedici mult timp unei operațiuni frecvente, care te împiedica să obții confortul dorit în bucătărie.


De aceea, pentru un stil de viață cât mai confortabil, relaxant și stilat, brandul Teka a dezvoltat combine frigorifice Long Life No Frost sau Full No Frost, adică ambele compartimente: frigiderul și congelatorul, sunt echipate cu această funcție practică. Înainte, dezghețarea era un moment potrivit pentru a te ocupa și de curățarea frigiderului, însă această marcă oferă și tehnologia Ion Clean, adică bacteriile și mirosurile neplăcute sunt neutralizate, pentru a oferi un spațiu sigur și eficient pentru stocarea alimentelor.

Tehnologia No Frost: avantaje și dezavantaje

Tehnologia No Frost a fost dezvoltată pentru a pune în prim-plan dorința ta pentru o bucătărie stilată și practică, cu mobilier și aparatură care să se armonizeze din toate punctele de vedere. Design-ul bucătăriei este un element important pe care trebuie să-l ai în vedere, dar în același timp, este esențial să alegi cele mai potrivite aparate pentru căminul tău.

Din acest motiv, este important să ai în vedere care sunt principalele caracteristici ale tehnologiei No Frost. Astfel, printre avantajele importante:â

  • vei observa un consum redus de energie electrică, deoarece aparatul frigorific folosește mai puține resurse atunci când gheața nu-l împiedică să desfășoare procesul de răcire;
  • câștigi timp prețios deoarece nu mai ești nevoit să dedici timp prețios procesului des și îndelungat de dezghețare;
  • ai mereu acces la același spațiu de depozitare, deoarece nu mai există straturi de gheață care să ocupe inutil loc în congelator;
  • beneficiezi de o siguranță mai mare în ceea ce privește calitatea alimentelor, deoarece aparatul frigorific păstrează constant aceeași temperatură în toate zonele acestuia.

De asemenea, este indicat să ai în vedere și câteva dezavantaje în ceea ce privește acest tip de tehnologie:

  • poți remarca un sunet mai intens la aparatele cu tehnologia No Frost față de aparatele tradiționale;
  • există aparate frigorifice care ar putea deshidrata mai repede alimentele, însă poți acoperi produsele ori poți alege un model echipat cu un compartiment special pentru fructe și legume, astfel încât acestea să rămână proaspete pentru mai mult timp.

Însă, marii producători au luat în considerare toate aceste aspecte și au realizat congelatoare, frigidere și combine moderne, punând accent pe eficiență și inovație. În acest sens, brandul Liebherr oferă tehnologia Super Silent, perfectă pentru a crea un spațiu armonios și confortabil în bucătăria ta. Iar tehnologia Fruit & Vegetable-Safe oferă un loc special pentru alimentele care trebuie să rămână cât mai proaspete pentru a conserva toate vitaminele și mineralele necesare unei vieți sănătoase. Astfel, ai o gamă largă de opțiuni pentru a alege acel aparat echipat cu toate funcțiile necesare pentru bucătăria care se armonizează stilului tău de viață!

În concluzie, tehnologia No Frost reprezintă o opțiune atât modernă cât și eficientă pentru bucătăria ta. Un spațiu dedicat gătitului, unde te poți relaxa împreună cu prietenii și familia necesită sisteme de ultimă generație, care îți aduc un plus de confort!

Sursa foto: Sensodays.ro, Unsplash.com