Cea mai bună cadă de baie

Cea mai bună cadă de baie

Dacă dorești să petreci clipe relaxante în baie, cada este un element esențial, pe care trebuie să-l alegi cu grijă. Există nenumărate modele pe piață, astfel că poate fi dificil să iei o decizie potrivită. În continuare, poți afla care sunt cele mai bune căzi de baie, în funcție de tipul acestora.

Cea mai bună cadă de baie – Clasament TOP 3

Există multe branduri care au în oferă căzi de diferite tipuri (simple, freestanding sau cu hidromasaj). Dacă vrei să te orientezi mai ușor prin varietatea de opțiuni, poți să iei în considerare topul următor, care cuprinde cele mai bune produse.

ProdusCadă baie rectangulară Ideal Standard Connect Air 150x70cm, acril, complet echipata cu panouri, sistem sustinere si sifon


Cadă free-standing Besco Goya albă 160 x 70 cm




Cadă baie rectangulară încastrabilă Villeroy & Boch Oberon 170x75cm, compozit



Caracteristicimaterial: acril
montaj cu panouri
volum: 190 L
include picioare și sistem de scurgere cu preaplin
material: compozit
tip: freestanding
finisaj cu proprietăți antibacteriene
variante de culoare: alb, negru, silver, graphite
material: compozit (acril și cuarț)
volum: 135 L
încastrabilă
sistem cu picioare inclus
montare fără panouri
Pro potrivită și pentru băi mai mici
disponibilă și în varianta freestanding
garanție 25 de ani
2 mărimi (160 x 70, 142 x 62 cm), potrivite pentru mai multe dimensiuni de băi
material foarte rezistent
rezistentă la decolorare
netezime perfectă
material inovator și rezistentbună izolare fonică
rezistență la alunecare
Contra
Vezi AICI prețVezi AICI prețVezi AICI preț

Cea mai bună cadă de baie simplă

Căzile de baie simple, cu instalare prin panouri sau încastrabile, rămân o opțiune populară în rândul celor care își amenajează baia. Iată cele mai interesante produse de acest tip:

Cadă baie rectangulară Ideal Standard Connect Air 150x70cm, acril, complet echipată cu panouri, sistem sustinere si sifon

Cea mai bună cadă de baie

Această cadă cu forme elegante este realizată din acril și se montează prin panouri. Dimensiunile o fac potrivită și pentru băile mici.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
dimensiuni reduse
sistem cu picioare inclus
garanție 25 de ani

Cadă baie rectangulară încastrabilă Villeroy & Boch Oberon 170x75cm, compozit

Cea mai bună cadă de baie

Această cadă încastrabilă este realizată dintr-o combinație de cuarț și acril, cu proprietăți îmbunătățite.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
material rezistent
încastrabilă
bună izolare fonică
rezistență la alunecare

Cadă baie rectangulară Geberit Selnova Square 170x70cm cu picioare incluse, acril

Cea mai bună cadă de baie

Această cadă cu design elegant se montează prin panouri și conține în pachet un set de picioare, pentru cele mai bune condiții de instalare.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
garanție timp de 7 ani
formă rectangulară plăcută la vedere
dimensiune generoasă

Cea mai bună cadă de baie freestanding

Căzile freestanding sunt o opțiune elegantă pentru amenajarea băii. Acestea au forme rotunjite, care oferă confort sporit. Mai ales în cadrul încăperilor mari, acestea creează impresia de distincție și oferă un cadru perfect pentru relaxare. Iată cele mai indicate opțiuni:

Cadă free-standing Besco Goya albă 160 x 70 cm

Această cadă este realizată dintr-un material compozit rezistent, atât la șocuri, cât și la decolorare. Este disponibilă în două variante de mărime (160 x 70 și 142 x 62 cm), astfel că poate fi integrată și în băile mai mici.

Cea mai bună cadă de baie

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
finisaj cu proprietăți antibacteriene
material: compozit
rezistență la decolorare
material foarte neted

Cadă free-standing Ideal Standard Connect Air 170x80cm

Această cadă se remarcă prin designul elegant și prin dimensiunile mari. Este realizată din acril de calitate și poate conține un volum de 190 L de apă.

Cea mai bună cadă de baie

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
garanție 25 de ani
material rezistent
design elegant
dimensiuni mari

Cadă freestanding Riho Inspire 160x75cm albă

Această cadă cu dimensiuni medii poate fi adaptată mai multor tipuri de băi. Designul cu linii elegante și materialul rezistent o fac să fie perfectă pentru clipe de relaxare.

Cea mai bună cadă de baie

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
material rezistent
design plăcut
dimensiuni medii

Cea mai bună cadă de baie cu hidromasaj

Pentru a te relaxa așa cum dorești, poți alege o cadă cu hidromasaj, cu un sistem complex de aerare a apei. Aceasta îmbină funcționalitățile înalte cu designul plăcut, potrivit pentru orice tip de stil de amenajare dorești să adopți. Iată ce produse să iei în considerare:

Cadă rectangulară cu hidromasaj Vilux Florence 170x70cm cu sistem Combi Touch

Cea mai bună cadă de baie

Această cadă cu hidromasaj este realizată din acril și se montează cu panouri. Sistemul standard include șase guri de hidromasaj, 10 duze de aeromasaj în pardoseală și sistem de cromoterapie.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
radio cu CD
tastieră luminoasă
senzor de nivel al apei

Cadă rotundă cu hidromasaj Belform Luna 160cm Hidro Air

Cea mai bună cadă de baie

Această cadă încastrabilă cu formă neobișnuită este perfectă pentru relaxare. Are un sistem bine pus la punct Hidro Air, cu mai multe tipuri de jeturi de aer, pentru o experiență cu adevărat specială.

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
cadă încastrabilă
volum mare de apă (235 L)
12 jeturi de aer cu difuzie laterală
8 jeturi reglabile

Cadă freestanding cu hidromasaj Duravit Happy D.2 Plus, 180×80 cm, cu Air-System, alb

Cea mai bună cadă de baie

O altă recomandare este și această cadă din acril cu montare pe bază de panouri. Sistemul special de hidromasaj Air-System asigură o experiență deosebită. 

Vezi AICI preț

AvantajeDezavantaje
freestanding
design elegant
sistem inovator de hidromasaj

Cum aleg o cadă de baie bună?

Ca în cazul celorlalte dispozitive sanitare din baie, este important să iei în considerare câțiva factori importanți, pentru a putea iei cea mai bună decizie. Iată ce să ai în vedere pentru a alege cada potrivită pentru necesitățile tale:

Stilul

Există mai multe tipuri de băi, fiecare cu caracteristicile sale. Băile simple, cu montare prin panouri sau încastrabile, sunt o opțiune bună pentru orice tip de baie, mai ales pentru cele mici, pentru că se instalează lângă perete. Căzile freestanding se pretează mai ales la încăperile mari, dar nu neapărat, deoarece găsești și modele de dimensiuni reduse. 

Dimensiunea

Dimensiunea este deosebit de importantă, odată ce alegi stilul căzii. Trebuie ca aceasta să se integreze armonios în cadrul încăperii. Cele mai multe produse au între 1,50 și 1,90 metri lungime și lățimea variază de la 70 cm la un metru, în cazul modelelor celor mai spațioase.

Forma

Există mai multe forme de căzi, iar alegerea trebuie să ia în considerare preferințele tale în materie de design interior. Cele rectangulare pot fi amplasate mai ales lângă perete, fiind cele mai des întâlnite modele, datorită ușurinței de instalare în orice tip de încăpere.

Există și căzi de colț, cu formă specială pentru a putea fi amplasate astfel. Sunt cele mai potrivite pentru băile mici, iar forma mai degrabă triunghiulară oferă confort sporit.

Mai ales în cazul căzilor cu hidromasaj, este frecventă forma rotundă, care permite o experiență inedită de utilizare. Baia trebuie să aibă dimensiuni considerabile, pentru că se recomandă să rămână cel puțin un metru în jurul căzii care trebuie instalată în centru.

Material

Trebuie să ai în vedere și tipul de material din care dorești să fie realizată cada. Cele din acril sunt cele mai frecvente și se încadrează în diferite intervale de preț. Acestea sunt silențioase și păstrează în mod adecvat căldura. Cele din compozit au proprietăți îmbunătățite, pentru că sunt confecționate dintr-o combinație de materiale cu trăsături speciale.

Sistem de montare 

Sistemul de montare prin panouri este cel mai des întâlnit în cazul tuturor tipurilor de căzi, însă există și multe modele încastrabile, care pot fi acoperite cu un material ales în funcție de preferințe. Acestea pot fi amplasate mai sus sau la nivelul solului, pentru a avea parte de o  experiență de utilizare diferită.

 Marci recomandate de Sensodays.ro

Există numeroase branduri care oferă căzi de baie de diferite dimensiuni și tipuri. De aceea, poate fi dificil să decizi care este cel mai bun. Iată mărcile recomandate prin tradiția îndelungată și calitatea ireproșabilă.

Marca Ideal Standard

Ideal Standard se numără printre cele mai prestigioase mărci de produse pentru băi private sau publice. Prin produsele oferite, compania dorește să se implice în crearea de noi standarde pentru traiul modern, colaborând cu arhitecți, designeri, firme de construcție și parteneri din domeniul cercetării.

Dezvoltarea produselor se bazează pe expertiza obținută din colaborările de prestigiu și pe schimbările care vor avea loc în viitor în domeniul amenajărilor interioare. Aspectul instalațiilor sanitare pune accent pe simplitate și eleganță, pentru a obține echilibrul între formă și emoție.

Marca Besco

Această marcă își are originile în Tennessee, în anii 50 și a devenit un competitor important pe piața de profil prin valorile bine stabilite ale companiei. Printre acestea se numără accentul pus pe calitate, siguranță și modul de realizare. 

De asemenea, în producerea fiecărei piese pentru baie, se are în vedere depășirea așteptărilor clienților, prin găsirea de noi soluții tot timpul. Un alt aspect important este și implicarea în comunitate prin susținerea financiară a unor organizații, ce au drept scop, de exemplu, construirea de case pentru persoane defavorizate.

Marca Villeroy & Boch

Villeroy este un producător cu o tradiție îndelungată, de peste 270 de ani. Prin intermediul acesteia, a putut fi creat, de-a lungul timpului, un brand european care este recunoscut în toată lumea. Aceasta se remarcă mai ales în domeniul obiectelor din ceramică, dar există și nenumărate instalații sanitare de calitate.

Produsele pentru casă, de diferite tipuri, se caracterizează în totalitatea lor prin inovație, expertiză, autenticitate și îndeplinirea cerințelor piețelor naționale și internaționale. Acestea sunt realizate conform principiului căruia o locuință trebuie să reflecte personalitatea celor ce locuiesc în ea. De asemenea, obiectele trebuie să creeze momente plăcute și amintiri semnificative.

Cum se întreține o cadă de baie bună

Pentru a menține aspectul dorit al căzii pentru mult timp, este importantă nu doar alegerea unui produs din materiale de calitate, ci și întreținerea corespunzătoare. Pentru a obține cele mai bune rezultate, alege întotdeauna un produs de curățare adecvat tipul de material din care este realizată cada.

Este recomandat ca după fiecare baie să limpezești suprafața căzii cu apă și să o ștergi cu o cârpă moale care nu zgârie. Nu trebuie utilizate produsele de curățare abrazive sau bureții aspri.

Un alt aspect de care să ții cont pentru întreținerea băii este și dezodorizarea frecventă prin aplicarea unei soluții speciale în scurgere. De asemenea, pentru a evita depunerea de calcar, atunci când apa este dură, trebuie să aplici un produs adecvat de câte ori este nevoie.

Acestea sunt principalele aspecte de care să ții cont, atunci când alegi baia potrivită pentru necesitățile tale. Există nenumărate modele, de diferite dimensiuni, realizate dintr-o multitudine de materiale, așa că poți întotdeauna găsi un produs adecvat.

Sursă foto: Sensodays.ro.

Întrebări și răspunsuri frecvente despre cea mai bună cadă de baie

Ce cadă să aleg pentru o baie mică?

Pentru băile mici sunt potrivite mai ales căzile pe colț, care ocupă puțin spațiu, dar poți alege și una rectangulară, cu instalare de-a lungul peretelui.

Ce tip de cadă să aleg?

Alegerea căzii potrivite depinde de preferințele tale în materie de design și de dimensiunea băii. Căzile freestanding se potrivesc mai ales pentru băile mari, pentru că trebuie să fie amplasate în centru.

De ce să aleg o cadă freestanding?

Căzile freestanding au un aspect deosebit și oferă o experiență de utilizare inedită. Acestea pot fi amplasate în băile mari, pentru confort sporit.

Care sunt avantajele căzilor încastrabile?

Căzile încastrabile pot fi instalate la nivelul solului, pentru a oferi un grad mai mare de confort. Spre deosebire de cele cu montaj prin panouri, acestea pot fi acoperite cu un alt tip de material.

De ce să aleg o cadă cu hidromasaj?

Căzile cu hidromasaj au funcții avansate și sisteme de hidromasaj care permit circulația aerului într-un mod inovator.