Colț de lectură – idei de amenajare pentru un spațiu relaxant și intim, destinat cititului

Colț de lectură - idei de amenajare pentru un spațiu relaxant și intim, destinat cititului

Două locuri din casă generează viață, baia și colțul de citit. O cadă plină cu spumă și o carte bună au același efect liniștitor asupra corpului și minții la final de zi. Cum nici baia nu o face, nici un colț de citit nu se dedică unui stil de design anume, dar ține cont de calitate și intimitate. Mobilierul, obiectele de decor, accesoriile, luminile, vin cu energie într-un spațiu intim, de lux.

Colț de lectură – ce mobilier i se potrivește unui colț de lectură modern?

Colț de lectură - idei de amenajare pentru un spațiu relaxant și intim, destinat cititului

Colțul de lectură nu are nevoie de prea multe, dar atâtea câte sunt, sunt suficiente pentru un spațiu unitar, relaxant. Privirea cade, încă de la intrare, pe fotoliu. Impunător, dar în același timp cald și confortabil, fotoliul este piesa centrală în colțul de citit. Cu un aspect elegant și confecționat din cele mai bune materiale, fotoliul îți relaxează corpul, în timp ce te ajută să-ți relaxezi și mintea. În fotoliile Kartell găsești tot confortul de care ai nevoie să citești ore în șir. Kartell este un simbol al designului italian în întreaga lume. Proprietăți complet noi au fost introduse în plastic, cum ar fi finisaje satinate, transparență, flexibilitate, rezistență la agenți atmosferici, senzație plăcută la atingere și culori. Toate astea fac piesele Kartell să fie unice.

Lumina într-un colț de lectură trebuie să fie mai mult o lumină ambientală, caldă, decât una generală, care să obosească. Lângă fotoliu există, pentru seară, un lampadar. Cu un design simplu și linii clare sau unic în detalii, un lampadar oferă lumina necesară pentru citit, discretă și liniștitoare. Colțurile de lectură sunt cozy prin lumină și decorațiuni și moderne prin piese de lux. Colecția Kartell este atât de vastă și variată, încât poate fi defalcată în linii concepute pentru anumite sectoare de produse, așa cum se întâmplă cu Kartell Lights. Veioze și lampadare, aplice de perete și tavan senzuale și prețioase oferă lumina ambientală necesară unui decor relaxant.

Practică și elegantă este o măsuță de cafea și se potrivește perfect unui colț de lectură. Pentru cărți, pentru cafea, pentru o lumânare parfumată, ea trebuie să fie acolo rezistentă și elegantă. Într-un decor modern, Kartell vine cu măsuțe de cafea  din policarbonat transparent și polipropilenă, sofisticate prin design și cu forme expresive. Gamma Arredamenti, un brand cu origini italienești, vine cu piese unice, pe structură din lemn și acoperite cu piele, lucrate manual. Emoția pe care o creează, durabilitatea și calitatea de necontestat le fac unice în amenajări de lux.

Decorațiuni într-un spațiu intim – ce nu-i lipsește unui colț de citit?

Colț de lectură - idei de amenajare pentru un spațiu relaxant și intim, destinat cititului

Designul de interior combină lumini, culori, texturi și trezește emoții dintre cele mai frumoase. Un colț de lectură are nevoie de un fotoliu, un lampadar și o măsuță de cafea, dar ele nu pot fi un tot fără obiecte de decor și accesorii. Perdele și draperii groase și sofisticate care ascund lumina, covoare moderne cu motive florale sau geometrice, vaze și boluri decorative, perne decorative și pături, tablouri, rame foto, suporturi pentru lumânări și plante naturale. Toate aduc un strop de personalitate și culoare, atât de necesare unui colț pentru citit. Răceala pereților, căldura materialelor naturale, relaxarea venită din culori, se combină într-un spațiu care îmbie la calm și povești de romane clasice. Un colț pentru citit, o carte bună, chiar o bibliotecă întreagă, o melodie în fundal și casa devine un sanctuar de liniște și viață.

Verde, albastru sau turquoise în accente masculine, galben, ocru sau portocaliu în detalii feminine. Branduri precum Villeroy&Boch și LSA International aduc porțelan premium și sticlă suflată manual în colecții inedite de vaze decorative potrivite pentru a ține în viață o varietate mare de flori.

Un colț de citit nu trebuie să ocupe mult spațiu din casă. Cele mai cozy colțuri de lectură sunt acelea care oferă un sentiment de intimitate, în ciuda spațiului restrâns. Pot fi amenajate în bibliotecă sau birou, lângă o fereastră mare cu pervaz lat, în mansardă, în dormitor sau în balcon, oriunde poți să te retragi pentru un timp și să nu deranjezi pe nimeni. Dacă spațiul nu-ți permite prea multe, colțul de citit poate avea doar un covor pufos și câteva perne decorative, un otoman pe post de măsuță și o veioză. 

Tot ce ești tu și ce însemni se vede în detalii și în produsele pe care le alegi. Un colț de lectură este mai mult decât design și frumos, este stare, este tot ce însemni tu. Lasă imaginația să lucreze și alege calitatea în piese de mobilier și decorațiuni de lux. Alege Sensodays!

Idei de amenajare a unui colț de lectură

Sursa foto: shutterstock.com, sensodays.ro