Gesturile romantice în casa voastră: cum să aduceți dragostea în rutina de zi cu zi?

Gesturile romantice în casa voastră

De cele mai bune ori oamenii au impresia că gesturile romantice se fac la ocazii speciale, cum sunt aniversările sau începuturile relațiilor. De fapt, secretul unei relații de dragoste puternice constă tocmai în viața de zi cu zi a celor doi parteneri, de lucrurile simple pe care aceștia le fac unul pentru celălalt. 


Vei găsi în acest articol ce înseamnă gesturile romantice de zi cu zi într-o relație, cum poți să faci aceste lucruri simple dar de mare efect pentru partener, precum și multe idei despre cum poți aduce romantismul la tine în casă. Fie că este vorba de o casă elegantă și sofisticată, fie că este vorba de una minimalistă, încearcă să o regândești în termeni de romantism și felul în care vă simțiți împreună în căminul vostru.

Ce trebuie să știi despre gesturile romantice?

Dacă multe dintre relațiile de dragoste pe care le știi par să fii pierdut energia de la începuturi și nu vrei să te regăsești peste ceva timp în aceeași situație, atunci este momentul să începi să te gândești mai mult la rutina voastră. Unul dintre secretele unei relații împlinite stă, de fapt, în lucrurile de zi cu zi, nu în felul în care gestionați perioadele importante din viața voastră împreună. 


Cel mai probabil, unul dintre lucrurile care v-au adus împreună sunt și gusturile comune în materie de alegeri, valori, preferințe. Unul dintre cele mai bune decizii pe care le puteți lua pe termen lung este să vă decorați casa astfel încât să vă bucurați împreună de piese de mobilier elegante, de o atmosferă relaxantă, de confort și bunăstare.

Romantism în viața de zi cu zi

Deși oamenii tind să idealizeze gesturile romantice în acele grand gestures din filmele americane, de cele mai multe ori micile detalii sunt cele care vor face diferența în relația voastră. Unul dintre locurile în care vă petreceți cel mai mult timp împreună este casa voastră așa că ai grijă să faci dintr-o simplă locuință un adevărat cămin. 


De exemplu, investește într-un dormitor care să se potrivească personalităților voastre. Un dormitor minimalist și confortabil o să creeze exact acel mediu de care aveți nevoie pentru a vă simți bine împreună. Fie că este vorba de un pat sofisticat de la brandul Gamma Arredamenti sau de o lenjerie luxoasă din bumbac percale de la Missoni Home, alege ceva care să vă ducă cu gândul în vacanță în fiecare zi.

De asemenea, bucătăria este una dintre camerele în care petreceți mult timp în intimitatea casei voastre. Transformă prima parte a zilei într-un adevărat răsfăț și faceți un ritual din a vă bea cafeaua împreună. Alege un expressor fantastic cum este cel cu râșniță ceramică de la Bosch de la și dați-vă întâlnire la cafea în fiecare dimineață. Ce poate fi mai frumos decât să vă începeți ziua cu partenerul vostru în energia iubirii?

Gesturile romantice în casa voastră
detalii aici

Cum pot gesturile romantice să-ți îmbunătățească relația?

Fără îndoială, marile gesturi romantice pe care partenerii le fac îndeosebi la începutul relației sau în momentul în care aleg să o oficializeze, sunt minunate. Sunt cele care pot da reperele unei relații, însă pot crea și sentimentul unei pierderi pe termen lung. Experții în domeniu afirmă că adevăratele gesturi de dragoste, cele care au cu adevărat un impact sunt cele naturale, de zi cu zi. 

De altfel, casa voastră ar trebui să fie cel mai bun loc pentru a face astfel de gesturi romantice. De la dormitor la bucătărie, fiecare cameră din căminul vostru poate fi inspirație pentru romantism. Ritmul în care trăiește toată lumea în ziua de astăzi se poate opri acasă, în intimitatea locului vostru cu mici gesturi romantice care vă vor apropia și mai tare. 

Până la urmă, casa voastră nu înseamnă doar locul în care vă întâlniți seara după ce vă întoarceți de la birou, ci căminul în care învățați să vă descoperiți și să creșteți împreună în relația voastră. Este mai mult decât benefic să investești în fiecare colț al casei voastre pentru a vă simți bine împreună.

Gesturile romantice în casa voastră

Romantismul pentru fiecare partener

Sunteți oameni diferiți și este normal să aveți preferințe speciale. Tocmai de aceea, romantismul poate sa fie perceput de femei și bărbați. De altfel, există specialiști care afirmă că fiecare persoană are un limbaj specific al iubirii într-o relație și în funcție de acesta poți îmbunătăți comunicarea în relația voastră.

Gesturi romantice pentru ea

Pentru o femeie, gesturile romantice se regăsesc mai degrabă în zona de apreciere și relaxare. Este important ca ea să se simtă împlinită alături de partenerul său, să fie văzută și apreciată. Va conta enorm să primească un cadru perfect pentru relaxare, cum ar fi transformarea băii într-un spațiu de răsfăț. Dacă știi că partenera ta a avut o zi mai dificilă, așteapt-o acasă cu baia pregătită pentru romantism: lumânări parfumate, muzică în surdină, un pahar de vin bun, un masaj relaxant.

De asemenea, poți transforma o seară din timpul săptămânii în cea mai minunată vacanță: pregătește-i o masă ca de sărbătoare decorată ca în revistele de lux și răsfaț-o ca în cele mai pretențioase restaurante. Găsește chiar în casa ta resursele pentru a face din fiecare zi un motiv de bucurie. Romantismul trebuie să vină din lucrurile mărunte dar făcute intențional, menite să-i demonstreze partenerei tale ce bine o cunoști și cât îi apreciezi dragostea.

Gesturile romantice în casa voastră

Gesturi romantice pentru el

Când vine vorba de gesturile romantice pentru bărbați, depinde foarte mult de personalitatea fiecăruia. Dacă partenerul tău apreciază timpul petrecut împreună, atunci creează un spațiu intim menit să vă bucure deopotrivă. Din categoria lucrurilor cu un impact deosebit este, fără îndoială, atmosfera din dormitor. O lenjerie rafinată pentru patul vostru, un corp de iluminat elegant cum este Veioza Kartell Mini Kabuki design Ferruccio Laviani, un difuzor electric de excepție cum este cel de la Maison Berger și un pahar de șampanie – toate sunt idei care l-ar putea impresiona pe cel drag.

Dacă este genul de persoană care apreciază lucrurile mai practice, atunci poți să-l trezești cu micul dejun. De exemplu, poți folosi creații ale brandului de lux Villeroy & Boch, pentru a-ți orna masa din bucătărie și să-l faci să se simtă ca un rege. Oferă-i un cadou special fără o ocazie specială: dacă este un iubitor de ceai, atunci asigură-te că alegi cele mai bune accesorii de acest fel. Indiferent ce alegi, gestul va fi cu atât mai romantic cu cât îl vei adapta personalității și gusturilor partenerului tău.

Gesturile romantice în casa voastră
detalii aici

Romantismul în casa voastră

Poate că asocierea dintre casă și romantism nu este cea mai comună, în general gesturile romantice sunt plasate în strânsă legătură cu ieșirile în oraș, cu vacanțele luxoase sau city break-urile în orașe fascinante. Dar cum ar fi dacă chiar casa voastră s-ar transforma într-un cumul de experiențe deosebite? 

Este mai ușor decât crezi că începi să-ți schimbi atitudinea față de decorul casei voastre și să-l vedeți, mai degrabă, ca pe un context în care vă puteți bucura de relația voastră. Într-o situație ideală, vă puteți gândi la o renovare sau redecorare în care să luați în calcul elemente de lux și bun gust. În cazul în care nu aveți în plan așa ceva, luați-vă timp să vă regândiți căminul în funcție de cum l-ați putea face mai primitor pentru relația voastră.


De la elemente de decor pentru living room-ul vostru, cum sunt cele din categoria TV & Home Video, până la cele care țin de stilul vostru de viață împreună, faceți toate acele gesturi care vă aduc confort și bunăstare și vă fac mai fericiți împreună. Căutați inspirație în jurul vostru și găsiți varianta optimă pentru a face din spațiul vostru personal o adevărată oază de relaxare și iubire.

Gesturile romantice în casa voastră

În zilele noastre, gesturile romantice pot părea ușor învechite dacă te gândești la clasicele buchete de flori și cine la restaurant. Faceți din relația voastră mai mult decât clișee și învațați să vă descoperiți personalitatea și prin rutina de zi cu zi. Este singurul fel în care vă veți putea inventa propriile gesturi romantice, benefice pentru evoluția voastră împreună ca un cuplu puternic. 

Sursa foto: Sensodays.ro, Pexels.com, Shutterstock.com