O casă elegantă – cum creezi o amenajare care emană rafinament

O casă elegantă

Eleganța este o caracteristică a amenajării care nu depinde de stilul ales. Fiecare tip de stil, indiferent dacă are orientare clasică sau modernă se caracterizează prin anumite elemente ce creează o ambianță ce se definește prin rafinament.

Pentru a crea o atmosferă plină de distincție, trebuie să alegi cu grijă mobila și elementele de decor care trebuie să se armonizeze între ele și să se pună în valoare reciproc. În continuare, poți afla mai multe detalii despre cum să amenajezi o casă elegantă.

Mobilă pentru o casă elegantă, prin care ieși în evidență

Eleganța casei se observă în primul rând prin intermediul mobilierului, primul element care intră în atenția vizitatorilor. De aceea, trebuie să fii atent atât la modul de amplasare acesteia, cât și la stil. Poți alege orice orientare stilistică care intră în acord cu preferințele tale, pentru că fiecare stil transmite o impresie specifică de distincție.

Mobilarea livingului
Materialele de calitate sunt esențiale pentru a crea o atmosferă unitară în locuința ta. Poți alege canapele și fotolii din piele Gamma Arredamenti cu aspect variat, caracterizate, indiferent de model, de rafinamentul formelor. De exemplu, poți lua în considerare o canapea într-o nuanță rece de albastru, aflată la granița dintre clasic și modern.

În ceea ce privește fotoliile, le poți alege pe cele recliner Stressless care îmbină eleganța cu funcționalitățile moderne de înaltă calitate. Acestea au cadru din lemn natural și finisaje din piele sau materiale textile lucrate prin tehnologii de top.

Mobilarea dormitorului
Pentru dormitor, aceleași coordonate ale calității materialelor rămân valabile, împreună cu atenția acordată aspectului. PaturileGamma Arredamenti realizate de designeri renumiți sunt create în diferite stiluri care se pretează la orice amenajare modernă sau clasică. Pentru un efect armonios și o atmosferă perfectă pentru relaxare poți îmbina aceste piese de mobilier cu comodele și noptierele de la același producător.

Idei de accesorii pentru a amenaja o casă elegantă

În afară de mobilă, trebuie să acorzi atenție și decorațiunilor care întregesc aspectul amenajării tale. Este esențial să păstrezi echilibrul între aspectul pieselor de mobilier și al accesoriilor, pentru că eleganța este afectată în mod negativ de aglomerarea de prea multe obiecte.

Decorațiuni

De aceea, o recomandare de accesorii constă în vazele discrete din sticlă LSA International, modelate cu grijă pentru detalii, care adaugă un element de rafinament oricărei amenajări, indiferent dacă aceasta conține culori pastelate sau mai intense.

În afara obiectelor decorative, și textilele pentru masă sau canapea pot adăuga un element în plus pentru o atmosferă elegantă. Poți lua în considerare varietatea de fețe de masă și naproane Sander, din țesături satinate sau Jacquard, monocrome sau cu modele inspirate din natură.

Corpuri de iluminat

Pentru a crea o ambianță care transmite ideea de eleganță, corpurile de iluminat sunt esențiale. Poți opta, de exemplu, pentru o lustră Ideal Lux care îmbină elemente clasice și moderne prin forma de candelabru, modelate din sticlă și metal.

Faianță și gresie
Pentru a adăuga un plus de rafinament, poți crea ansambluri ornamentale din plăci decorative, în orice încăpere. Poți crea un living cu un model din gresie mozaicată Iris Ceramica. Aceasta este realizată printr-un proces de coacere îndelungată la temperaturi mai înalte decât cele folosite în cazul faianței obișnuite. Rezultatul este că aceasta are o rezistență crescută la șocuri mecanice și la pătare.

Acestea sunt câteva recomandări pentru amenajarea reușită a unei casei elegante.Totul este important pentru obținerea unui ansamblu caracterizat de rafinament, de la forma mobilierului până la cele mai mici obiecte de decor.

Sursa foto: Sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri despre amenajarea unei case elegante

Ce mobilă să aleg ca să amenajez o casă elegantă?

Mobila potrivită pentru o casă a cărei amenajare pune preț pe eleganță trebuie să fie realizată din materiale de calitate precum lemnul natural și pielea. Aspectul și culoarea este de preferat să fie cât mai discrete și plăcute, pentru ca ambianța armonioasă să nu fie afectată.

Ce decorațiuni să pun într-o casă elegantă?

Pentru a avea o casă elegantă, discreția este importantă la nivelul alegerii decorațiunilor, pentru că astfel te asiguri că aspectul de ansamblu este unitar. Poți alege de exemplu vaze și boluri decorative cu forme simple, din sticlă de calitate și în culori pastelate.

Care sunt corpurile de iluminat potrivite pentru o casă elegantă?

Pentru a adăuga un element de rafinament în locuință, poți alege lustre moderne care păstrează formele elegante ale candelabrelor, dar sunt mai simple și au nuanțe moderne. O altă opțiune, dacă dorești corpuri de iluminat mai discrete, constă în pendulele și suspensiile din sticlă opacă sau transparentă cu diferite forme și modele.