Masă de sărbătoare – inspirația ta pentru o decorare de lux, ca în reviste!

Masă de sărbătoare

Masa de sărbători este cel mai bun prilej în care familia și prietenii dragi se adună laolaltă, pentru a petrece timp de calitate împreună, indiferent că este vorba despre o zi de naștere, onomastică, Revelion, Paște sau Crăciun. Dacă urmează ca tu să fii gazdă și îți dorești să organizezi o seară plină de rafinament și gust bun, ai nevoie de ajutor pentru aranjarea mesei și crearea unei atmosfere de poveste.

Masa de sărbători – reguli de aranjare

Masă de sărbătoare

Primul lucru la care trebuie să te gândești este stilul de aranjare. De exemplu, pentru o masă de Crăciun cromatica sofisticată și detaliile festive sunt un touch care nu trebuie să lipsească. Același lucru se aplică pentru fiecare eveniment pe care îl organizezi, indiferent de ocazie. 


Aranjarea tacâmurilor, a farfuriilor și a paharelor trebuie făcută într-o ordine anume, mai ales dacă îți dorești ca masa de sărbătoare să fie una cu adevărat specială. În dreptul fiecărui scaun, pe fața de masă, se va așeza câte o farfurie de serviciu, care va servi drept suport pentru celelalte farfurii de aperitiv, fel principal, supa și desert. În ceea ce privește tacâmurile, furculițele se poziționează cu vârful în sus pe partea stângă, iar lingurile și cuțitele în cea dreaptă, în ordinea în care vor fi folosite. Tacâmurile pentru desert se poziționează mereu deasupra farfuriei. De asemenea, optează întotdeauna pentru pahare și cupe potrivite băuturilor pe care invitații le vor degusta.

Aranjarea bucatelor pe masa de sărbătoare nu are o ordine anume, însă trebuie așezate pe mijloc, pentru ca fiecare invitat să poată ajunge la ele. În ceea ce privește aranjarea fructelor este recomandat ca ele să existe pe masă înainte de sosirea felului principal și readuse odată cu desertul.

Idei pentru masa de sărbătoare – cum să te bucuri de aranjamente de lux

Când ești în căutarea unor idei pentru masa de sărbători, ai nevoie de soluții de decorare glam, rafinate, din care să te inspiri. Paleta de culori este extrem de importantă, iar ea poate fi personalizată în funcție de fiecare eveniment. Ai posibilitatea de a opta pentru un minimalism impecabil cu ajutorul farfuriilor albe decorative sau pentru culori contrastante și pline de strălucire.

Elementele de decor sunt extrem de importante, iar o piesă centrală poate schimba cu totul aspectul cinei. Poți alege vaze și boluri decorative cu flori dacă îți dorești un aspect natural, sau suporturi de lumânări maiestuoase, deoarece, oferă o atmosferă aparte, romantică.

Pentru cei care își doresc inovație, calitate și design la cel mai înalt nivel, ideale sunt tacâmurile și vesela Villeroy & Boch cu un aspect unic, care transformă orice masă gătită cu dragoste într-o poezie. Simplitatea și bunul gust se întâlnesc pe masa ta pentru a oferi un decor spectaculos.

Persoanele care vor ca vesela lor să fie vedeta serii, vor regăsi în designul specific italian al brandului Kartell culoare, transparență, forme unice și o stimulare a simțurilor. Fiecare element se bucură de o calitate premium și un aspect unic.

De asemenea, unei idei de decorare a mesei de sărbătoare de lux nu poate să îi lipsească diferite platouri și tăvi de servire pe care vor sta delicatesele. Sosierele sunt și ele la fel de importante, deoarece, creeaza un decor stilat pentru orice ocazie. Nu în ultimul rând, seturile de servire simple, albe sau negre sunt potrivite în orice context.

Așadar, masa de sărbătoare poate fi decorată așa cum îți dorești, iar rezultatul va fi unul spectaculos dacă ții cont de sfaturile de mai sus. 

Surse foto: Shutterstock.com, Sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre masa de sărbătoare

Cum decorez masa de sărbătoare pentru Revelion?

Folosește întotdeauna detalii elegante, strălucitoare și o piesă centrală de impact. Masa de Revelion trebuie să emane extravaganță și rafinament. 

Ce idei de stiluri ornamentale pot fi folosite pentru o masă de sărbătoare?

O persoană care este adepta luxului, poate opta pentru un stil modern, royal, sau victorian.

Este masa de sărbătoare potrivită pentru zile onomastice?

Desigur! Nimic nu trebuie să te rețină din sărbătorirea celor dragi, iar cu ajutorul unei mese festive de lux, poți face o surpriză minunată.