Amenajare baie îngustă – ghidul tău și 50+ de idei și poze pentru o decorare de lux

Amenajare baie îngustă

Te-ai întrebat vreodată cum poți face dintr-o încăpere de dimensiuni mici un spațiu funcțional și, totodată, primitor? Amenajarea unei băi înguste și lungi se poate dovedi o provocare, însă secretul constă în poziționarea obiectelor sanitate, alegerea unor materiale calitative și produse premium, care să transforme întreg design-ul în unul cu totul special.

Amenajare baie îngustă și lungă – sfaturi și idei

Pentru o amenajare cât mai cochetă a unei băi înguste și lungi, poți să începi de la alegerea gresiei și faianței. Acestea trebuie să dea impresia de spațiu cât mai deschis și mai primitor. De aceea, paleta de culori este foarte importantă. Persoanele care adoră minimalismul și rafinamentul, vor găsi perfecte nuanțele pământii și derivatele acestora, deoarece, aduc băii un plus de eleganță și de relaxare.

Cei care sunt adepții culorilor, trebuie să acorde o atenție sporită a combinării acestora cu obiectele sanitare, pentru a evita kitsch-ul. Este indicat să alegi un perete de accent pe care să îl transformi în atracția principală a camerei. Aici poți să îți pui imaginația și creativitatea în lucru oricât de mult îți dorești și să îl proiectezi după bunul tău plac, atâta timp cât restul camerei păstrează eleganța binecunoscută o modernismului.

Atunci când vine vorba despre alegerea obiectelor sanitare, alege vase de WC suspendate, pentru că sunt mai compacte decât cele tradiționale, iar rezervorul este ascuns în perete, ceea ce oferă un aspect deosebit băii tale. Pentru persoanele care adoră un design elegant cu linii curbe, line, perfecte, obiectele sanitare din gama Ideal Standard sunt alegerea perfectă, deoarece, creează un spațiu plin de viață, de plăcere și relaxare, fiind soluții atemporale.

De asemenea, cada sau cabina de duș, trebuie să facă parte din decor și să se integreze cât mai bine în această încăpere. Cei care vor să se bucure de relaxare și frumos, la modelele de băi lungi și înguste pot alege căzile rectangulare cu un design cât mai simplu care nu încarcă aspectul vizual. Pentru un plus de confort și o delimitare cât mai bună a spațiului, optează pentru un paravan de cadă din sticlă securizată transparentă cu tratament anti-calcar.

Baie îngustă – elementele cheie pentru o amenajare de lux

Cele mai spectaculoase idei de amenajare pentru o baie îngustă pornesc de la alegerea unui lavoar, care să devină piesa de rezistență ce atrage privirile tuturor. Ca această cameră să fie cât mai primitoare, dar și extrem de modernă, optează pentru modele unice, montate direct pe blat sau pe corpurile de mobilier suspendate, pentru a economisi spațiu. 

Pentru cei care îți doresc o atmosferă elegantă, a cărei primă trăsătură este îmbinarea armonioasă și neașteptată a elementelor clasice și moderne ale designului pentru obiectele sanitare, brandul Duravit va reuși să îi uimească. Acesta propune un aspect atemporal modern, care nu se demodează, ba din contră, se prezintă mereu nou și surprinzător.

Nu în ultimul rând, nu uita că bateriile pentru lavoar și cadă trebuie să fie în ton cu atmosfera băii, dar să aibă și o tehnologie inovatoare integrată, ca cea termostatată. De asemenea, alegerea accesoriilor poate fi făcută după bunul tău plac, deoarece, ai la dispoziție produse care se îmbină perfect între ele. 

Așadar, ia în considerare aceste idei pentru o baie îngustă, dacă îți dorești o amenajare rafinată și luxoasă. 

Surse foto: Shutterstock.com, Sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre amenajarea băii înguste

Unde trebuie poziționată cada în amenajarea unei băi înguste și lungi?

Pentru a profita de cât mai mult spațiu, montează cada pe unul dintre pereții laterali sau pe cel mai îngust, din spatele camerei.

Care este cea mai potrivită cromatică pentru o baie îngustă?

Culorile neutre se vor potrivi de minune într-o baie îngustă, deoarece, te ajută să te joci cu perspectiva.

Care este cel mai bun mobilier pentru amenajarea unei băi înguste?

Un mobilier de baie trebuie ales pentru a îmbunătăți percepția spațiului mic, iar de cele mai multe ori piesele potrivite sunt cele în linii minimaliste.