Renovări apartamente – Ghid cu sfaturi utile dacă-ți renovezi casa

Renovare baie apartament

Proiectele de renovări apartamente sunt justificate în multe situații: poate că nevoile familiei tale s-au schimbat, poate că vrei să închiriezi ori să vinzi locuința sau poate că, pur și simplu, vrei să obții casa visurilor tale. Indiferent de motiv, reamenajarea unui apartament presupune lucrări complexe, un buget considerabil și mult timp petrecut „pe șantier”, chiar dacă apelezi la o echipă de meseriași pentru renovare.

Ce poate include un proiect de renovare apartament

  • Decopertare gresie și parchet.
  • Indreptare si nivelare podea (șapă).
  • Recompartimentare: Aici ai nevoie de autorizație de construire/demolare pereți. O obții de la primărie, în baza Certificatului de Urbanism și a expertizei tehnice a apartamentului. Expertiza tehnică a imobilului îți oferă și o perspectivă clară asupra modificărilor pe care le poți aduce apartamentului, în funcție de structura pereților și de localizarea țevilor, precum și o evaluare financiară inițială a proprietății, de care să ții seama când stabilești bugetul pentru renovare.
  • Înlocuire instalație electrică/sanitară: apelează la instalatori și electricieni autorizați.
  • Montare încălzire în pardoseală.
  • Izolare termică a pereților.
  • Înlocuire tâmplărie, ferestre și uși.
  • Înlocuire obiecte sanitare în băi și montare chiuvetă în bucătărie.
  • Montare gresie, faianță, parchet.
  • Reparații pereți și tavane.
  • Aplicare tencuială interioară (gletuirea pereților și tavanului).
  • Vopsire pereți și/sau aplicare tapet.

Trebuie să știi că, dacă te pregătești să renovezi un apartament, baia și bucătăria sunt încăperile cărora trebuie să le acorzi cea mai mare atenție. Modernizarea lor este esențială dacă vrei să te bucuri de confort în căminul tău și, în plus, sporește valoarea apartamentului.

Renovare baie

Îți dorești o baie spațioasă, cu suprafețe strălucitoare, baterii premium și un design luxos, ca de spa? Un proiect de renovare elaborat cu pricepere este primul pas către îndeplinirea dorinței tale.

  • Fă, mai întâi, o schiță a băii și include în plan spațiile adiacente
  • Identifică orice oportunitate de extindere a băii, ținând cont, bineînțeles, de eventualele limitări constatate în urma expertizei tehnice imobiliare.
  • Dacă este vorba despre baia matrimonială, poți lua în calcul conceptul ultramodern de dormitor open space, în care pereții despărțitori dintre dormitor și baie sunt înlăturați sau înlocuiți cu pereți din sticlă securizată. Încearcă, totuși, să nu aduci modificări drastice configurației locuinței dacă plănuiești să o vinzi.
  • Decopertează gresia și faianța veche. De cele mai multe ori, plăcile vechi de ceramică sunt crăpate, ciobite sau decolorate și, chiar dacă sunt în stare bună, cel mai probabil au o culoare nepotrivită. Plăcile noi de ceramică, mai ales cele glazurate, dau imediat băii un aer sofisticat și, dacă te joci puțin cu nuanțele, poți crea o atmosferă plină de farmec.

Iată câteva exemple de plăci de faianță Iris Ceramica, îmbinate creativ în designuri originale:

Faianta Iris Ceramica pentru decor baie alb-negru

Baie cu faianta decor moderna Iris Ceramica

Alege obiecte sanitare de bună calitate și mizează pe designul modern ca să faci un upgrade rapid acestui spațiu. Fiecare investiție pe care o faci în obiectele sanitare și în bateriile de baie se va reflecta în valoarea finală a locuinței și în satisfacția locatarilor, așa că încearcă să identifici cele mai avantajoase opțiuni pentru reamenajarea băii.

Baie moderna cu vas wc suspendat si lavoar Ideal Standard Strada

  • Înlocuiește lavoarul vechi, cu picior, cu unul modern, suspendat, sau chiar cu un lavoar tip bol, montat pe blat.
  • În baia matrimonială este binevenit un vas WC suspendat 2 în 1, cu funcție de bideu, pentru o mai bună igienă.
  • Instalează un sistem de duș performant cu tehnologii moderne de economisire a apei (găsești sisteme de duș excelente în magazinul nostru, cu duze de silicon care se curăță imediat, pare de duș care combină aerul cu apa pentru a economisi resursele și furtun flexibil, care nu se înnoadă).
  • Alege baterii de baie din materiale de calitate, grele, cu design adecvat decorului. Oferta este extrem de variată. La SensoDays găsești, de exemplu, baterii de lavoar retro, cu dublă comandă, în nuanțe de bronz, baterii minimaliste, cu levier, în nuanțe cromate, albe sau negre, și clasice, cu linii grațioase, în nuanțe somptuoase, aurii.

Baterie moderna Kludi Pure&Style
Baterie lavoar clasica Kludi Adlon

Renovare bucătărie

Și renovarea bucătăriei începe cu un plan și o schiță în care e bine să incluzi zonele adiacente. În apartamentele vechi, bucătăria dispune, deseori, de un spațiu modest, care poate fi extins prin înlăturarea pereților dinspre hol și living.

Dacă visezi la o bucătărie open space, înaintea renovării propriu-zise trebuie să faci evaluarea autorizată a structurii pereților și să obții autorizația de la primărie. Abia după aceea poți înlătura pereții despărțitori.
Nu uita că, totuși, dacă renovezi apartamentul în vederea vânzării, gusturile și preferințele tale personale trebuie lăsate deoparte.

  • Mizează, în acest caz, pe clasicii pereți albi și pe gresia porțelanată în culori neutre ca să creezi un fundal ușor de agreat de oricine.
  • Asigură-te că cele trei zone de lucru sunt așezate într-o configurație ergonomică de triunghi, care ușurează procesul de gătire.
  • Instalează electrocasnice mari încorporate – sunt mai ușor de întreținut, mai practice și au un aspect modern.
  • Alege o chiuvetă din compozit cu o cuvă generoasă sau cu două cuve, dacă spațiul îți permite. Materialul este extrem de rezistent, nu se fisurează, nu se zgârie nu se sparge – va fi un punct forte în evaluarea locuinței. Chiuvetele din fragranite de la Franke, fabricate dintr-un granit natural și rășină acrilică, sunt printre cele mai apreciate de cumpărătorii noștri, datorită adaosului de ioni de argint. Aceștia reduc la maximum înmulțirea bacteriilor și contribuie la păstrarea igienei în bucătărie.

Bucatarie moderna cu electrocasnice si chiuveta Franke

Nu uita că renovarea apartamentului trebuie să-ți aducă satisfacție, să-ți îndeplinească niște nevoi și, nu în ultimul rând, să fie justificată financiar. Optează pentru materiale de calitate și produse inovatoare pentru ca investiția ta să aibă sens și să-ți ofere rezultatele dorite.

Dacă te preocupă proiectele de renovări apartamente și vrei să primești mai multe informații utile, în funcție de caracteristicile spațiului de care dispui și de preferințele tale, sună la 021.407.34.34 sau fă o programare online pentru o ședință de consultanță gratuită cu specialiștii noștri, într-unul dintre cele două showroom-uri Senso Days din București.