Dimensiuni WC suspendat – sfaturi pentru alegerea unui vas pentru toaletă potrivit pentru stilurile moderne

Sfaturi pentru alegerea unui vas pentru toaletă potrivit

Vasul pentru toaletă suspendat este o alegere bună pentru crearea unui design modern al băii. Acesta nu încarcă vizual aspectul de ansamblu, reușind prin dimensiunile reduse și construcția simplă să susțină o amenajare axată pe funcționalitate și naturalețe.

Acesta trebuie ales în funcție de caracteristicile spațiului avut la dispoziție. Dimensiunile vasului pentru WC suspendat și tipul acestuia diferă în funcție de necesitățile pe care le impune specificul încăperii. 

Mai jos poți afla cum să faci alegerea potrivită pentru amenajarea unei băi moderne, care pune accent pe atmosfera cât mai aerisită și pe design-ul inovativ și minimalist.

Cum să alegi dimensiunile unui WC suspendat – lungimea și lățimea potrivite, în funcție de nevoile tale și de preferințele de design

Vasul de toaletă trebuie să fie ales astfel încât să se potrivească cu dimensiunile și aranjarea generală a încăperii. În cazul spațiului restrâns, este indicat să alegi un vas pentru WC suspendat de proporții mici, pentru ca acesta să nu afecteze impresia de ansamblu. 

Un alt aspect de luat în considerare este forma WC-ului suspendat. Acesta poate fi alungit, pentru confort sporit, rotunjit, sau cu formă clasică. De asemenea, e bine să iei în considerare proporțiile celorlalte instalații din baie. Vasul de toaletă trebuie să se armonizeze cu acestea, din punct de vedere al dimensiunii și al înălțimii. Dacă este prea mic, poate să afecteze eleganța celorlalte elemente și, în plus, este recomandat să se afle, pe cât posibil, la același nivel cu lavoarul.

Opțiunile pe care le ai la dispoziție, în ceea ce privește lungimea vasului de toaletă suspendat, sunt:

  • 50 cm – în acest caz, vasul de toaletă are adesea o formă rotundă și compactă, fiind potrivit pentru spațiile restrânse;
Sfaturi pentru alegerea unui vas pentru toaletă potrivit
Detalii aici

Vasele pentru WC Ideal Standard se remarcă prin sistemul de fixare în totalitate ascuns, design-ul compact și funcțional și sistemul de evacuare orizontală, care permite o instalare ușoară.

  • 50-55 cm – lungimea standard, pentru un vas de toaletă ușor alungit, cu o formă plăcută din punct de vedere estetic;

Vasele pentru toaletă Duravit, realizate din ceramică sanitară, se caracterizează prin tehnologia RimLess, care presupune absența părții inferioare a capacului.

O altă opțiune sunt vasele pentru WC de la Geberit, care se remarcă prin design-ul cu linii simple și flexibilitatea adaptării la diferite stiluri. Acestea nu au partea superioară a capacului, ceea ce permite o curățare avantajoasă.

  • 55-60 cm – această opțiune se caracterizează prin forma alungită, care oferă confort sporit.

Pentru un vas de toaletă cu dimensiuni mai mari, poți opta pentru produsele oferite de Roca, care se remarcă prin varietatea de design-uri adaptate nevoilor tale de amenajare.

De asemenea, o variantă potrivită pentru un aspect elegant și modern al băii sunt și vasele pentru WC de la Villeroy&Boch.

În ceea ce privește dimensiunile cadrului pentru un WC suspendat, trebuie să iei în considerare și lățimea. Opțiunile sunt următoarele:

  • 35-40 cm – lățimea standard, apreciată pentru nivelul de confort optim pe care îl oferă;
  • sub 35 cm – o opțiune bună pentru băile foarte mici sau pentru utilizarea de către copii;
  • peste 40 cm.

Dimensiunile unui WC suspendat – înălțimea de la podea și importanța acesteia

WC-ul suspendat poate fi instalat la o înălțime față de podea cuprinsă între 38 și 48 cm. Acest lucru permite confortul necesar și curățarea eficientă a pardoselii. În plus, trebuie respectați acești parametri pentru realizarea corespunzătoare a instalației în interiorul peretelui și pentru fixarea vasului de toaletă, astfel încât să aibă o rezistență adecvată. De asemenea, sub vasul de toaletă este necesar un spațiu cuprins între 25 și 35 cm, pentru instalarea optimă.

Vasul de toaletă suspendat este o opțiune bună pentru a păstra un design unitar al încăperii, care se caracterizează pe echilibrul dintre diferitele instalații sanitare existente. Dimensiunea acestuia trebuie aleasă în funcție de modul de utilizare, design-ul preferat și locul unde trebuie amplasat.

Sursa foto: Sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri despre dimensiunile WC-ului suspendat

De ce să aleg un vas de WC suspendat?

Vasele de WC suspendate se remarcă prin design-ul modern, care se potrivește mai multor stiluri care pun accent pe versatilitate. Principalul avantaj este că spațiul de sub vasul de toaletă este liber, deci e mai ușor de curățat. Sistemul de scurgere este instalat în spatele peretelui, astfel că nu aduce dezavantaje la nivel vizual.

Ce dimensiuni trebuie să aibă vasul de WC suspendat?

Vasele de WC suspendate sunt de mai multe dimensiuni. Acestea se clasifică în funcție de lățime și lungime. Lungimea este de trei tipuri: 50 cm, între 50 și 55 cm, între 55 și 60 cm. Lățimea este cuprinsă între între aproximativ 35 cm și puțin peste 40 cm.

La ce înălțime trebuie așezat vasul de WC suspendat?

Vasul de WC suspendat este de obicei așezat la o înălțime cuprinsă între 38 și 48 cm. Acest lucru permite instalarea adecvată a sistemului de scurgere și asigurarea rezistenței vasului de toaletă. De asemenea, dedesubt trebuie sa existe un spațiu lung de 25 sau 35 cm, pentru un nivel optim de confort.