Dormitor în stil american – cum să te bucuri de o amenajare ca în reviste!

Dormitor în stil american

Stilul de amenajare interior specific american este unul extrem de complex, pe care toți designerii și arhitecții tind să îl folosească în proiectele lor de lux. El este definiția rafinamentului și a relaxării care îmbină perfect frumosul cu comoditatea. De aceea, atunci când îți dorești să te inspiri dintr-o astfel de abordare stilistică, trebuie să acorzi o atenție foarte mare detaliilor, pentru că ele fac diferența dintre o încăpere cu un design reușit și o încercare eșuată.

Dormitor în stil american – elementele principale ale amenajării

În primul rând, o astfel de încăpere trebuie să se bucure de multă lumină naturală, să aibă un aspect aerisit și cât mai curat. Toate acestea sunt caracteristici ale unui dormitor de lux, însă pentru a cuprinde exact esența stilului american este important să mai iei în considerare câteva detalii în plus. Culorile sunt și ele esențiale atunci când vine vorba despre o astfel de amenajare. Paleta cromatică de bază este una cât mai naturală, cu nuanțe neutre, precum alb, bej, gri, maro, caramiziu, cappuccino, însă nu trebuie să te limitezi doar la acestea. Sunt întotdeauna binevenite accente de albastru închis, negru, portocaliu sau roșu. 

În al doilea rând, atunci când vine vorba despre dormitoare americane, trebuie să știi că ele nu sunt simple încăperi unde poți dormi, ci un spațiu complex, în care îți poți desfășura majoritatea activităților zilnice. Astfel, atunci când alegi mobilierul este indicat să te orientezi și către alte elemente, pe lângă dressing, paturi și comode. De exemplu, pentru iubitorii de literatură, amenajarea unui spațiu de lectură lângă geam va duce un aspect estetic deosebit încăperii. 

Piesele de mobilier alese trebuie să fie cât mai clasice, fără artificii stilistice. Lemnul masiv, tapițeriile extravagante și decorațiunile elegante sunt detaliile care oferă dormitorului tău personalitate și opulență. 

Dormitoare în stil american  – piesele cheie care completează încăperea

Pentru cei care își doresc o amenajare modernă, contemporană, ideale sunt piesele de mobilier Gamma Arredamenti. Această marcă este recunoscută în întreaga lume datorită talentului și îndemânării meșterilor artizani care lucrează cu pasiune pentru scoate la lumină decoruri, forme și produse spectaculoase si elegante și colaborările cu cei mai importanți designeri internaționali. 

Principala piesă de mobilier în stil american pentru dormitor este patul cu structură din lemn masiv și tapițerie din piele. Modelele Gamma se bucură de un design unic dreptunghiular sau circular, evidențiat de cusături speciale, umplutură din spumă poliuretanică vătuită și piele care lasă o senzație incomparabilă de catifea la atingere.

În ceea ce privește comodele și noptierele, acestea trebuie să aibă un design foarte elegant, însă simplist și să se completeze extrem de bine cu patul. Pentru a respecta stilul american este indica să rămâi în zona de minimalism extravagant și să te orientezi către modele precum sunt cele din colecția Dandy Home care sunt definite de precizie, eleganță, calitate și personalitate.

Nu în ultimul rând, unui dormitor în stil american nu trebuie să îi lipsească banchetele din fața patului. Acestea sunt un artificiu stilistic extrem de modern care oferă un plus de personalitate încăperii tale.

După ce ai ales piesele de mobilier principale, a venit momentul să te joci cu decorațiunile. Pentru cei care vor o pată de culoare și se lasă inspirați de eleganța atemporală a lenjeriilor de pat, Descamps reflectă o lume ce combină perfect designul unic și calitatea, iar produsele acestui brand sunt dovada bogăției ornamentale și a expresiilor puternice. De asemenea, ce ar putea exprima mai mult decât esența americană, dacă nu celebra marcă Tommy Hilfiger.

Nu în ultimul rând, pentru ca plăcerea să fie completă și să te simți cu adevărat special în propriul dormitor american, te vei bucura să porți un halat realizat din materiale de cea mai bună calitate. 

Dacă te-a convins acest stil de amenajare și vrei să faci o schimbare în locuința ta, Black Friday 2021 este momentul potrivit! Ai ocazia să găsești lenjerii de pat, saltele, perne, halate și multe altele la preț redus. 

Așadar, ia în considerare ideile de mai sus și lasă-le să te inspire în decorarea dormitorului tău american!

Surse foto: Shutterstock.com, Sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre amenajarea dormitorului în stil american

Care sunt decorațiunile principale pentru un dormitor american?

Vei dori să te orientezi către produse unice, precum cele de la Gamma Arredamenti, care oferă o pată de culoare dormitorului, precum cuverturile, pernele sau orice textile decorative.

Care sunt cele mai potrivite piese de mobilier?

Alege un mobilier cât mai clasic, din lemn masiv și culori neutre, care să atragă prin simplitate și eleganță.

Poate fi un dormitor în stil american de lux?

Desigur, asigură-te că alegi produse care să îmbine cât mai bine rafinamentul cu stilul rece american.