Ghid de cumparare a lavoarului: ce produs alegi pentru baia ta?

Lavoarul este produsul ceramic din baie cel mai expus privirii si de multe ori este punctul de pornire ca design pentru baile moderne. Fie ca e solitar pe perete sau integrat intr-un corp de mobilier sofisticat, lavoarul iti da posibilitatea sa transformi total baia ta intr-o incapere placuta si primitoare. Atunci cand iei in considerare cumpararea unui lavoar este bine sa iei in considerare urmatoarele aspecte principale:

  • Locatia lavoarului si tipul baii unde va fi amplasat
  • Spatiul disponibil
  • Designul
  • Bugetul alocat

Lavoarul, poate cea mai diversificata gama de obiecte sanitare din baie, a depasit de mult granitele simpliste ale functionalitatii si a devenit un obiect sofisticat care aduce un plus de originalitate baii tale. Unul dintre criteriile de diferentiere a lavoarelor este materialul. Incepand de la clasica ceramica sanitara pana la metale si piatra naturala lavoarul atinge toate notele. Designul lavoarelor nu cunoaste limite: rotunde, patrate, ovale, forme si dimensiuni diverse pentru toate situatiile si pentru toate gusturile.

Pentru baile mici de serviciu se recomanda lavoare mici cu corp de mobilier suspendat sau lavoare mici suspendate in perete pentru economisirea spatiului. In baile mari lavoarele generoase asezate pe blat sau incastrate in mobilier, fie unul sau chiar doua pentru a oferi spatiu persoanei de langa tine, sunt recomandarea naturala. Pentru un aspect fastuos al baii tale se pot folosi si materiale neconventionale cum ar fi piatra naturala incrustata cu pietre semipretioase, piatra de rau sau chiar lemnul.

Tipuri de lavoare recomandate:

Ghid alegere lavoar

Lavoarul de baie cu picior sau semipicior

Aceste modele au trecut din gama Clasic inspre cea Vintage si cum Vintage este acum la mare cautare trebuie sa stii ca alegerea acestui tip de lavoar nu este in niciun caz o greseala. Se poate folosi in orice fel de baie, mica sau mare, cu conditia sa alegi corect dimensiunile.

Cu un registru de design extrem de diversificat, lavoarul cu picior sau semipicior poate multumi orice client fie el unul ce cauta simplitatea sau unul foarte sofisticat.

Poti gasi modele pentru orice nivel de buget alocat, dar trebuie sa ai grija asupra unui aspect: piciorul sau semipiciorul poate atinge pretul lavoarului. Desi folosirea piciorului este varianta mai eleganta ca design, semipiciorul ofera o usurinta sporita de curatare, igiena crescuta si este recomandat pentru persoanele imobilizate in scaune cu rotile.

Poti alege lavoarele noastre prinse pe pardoseala de aici sau sa vezi oferta pentru picioare si semipicioare aici.

Ghid alegere lavoar

Lavoarul de baie prins in perete

Lavoarele acestea sunt in general lavoare elegante la care se recomanda folosirea unor sifoane de scurgere cromate – de design.

Ca si lavoarele cu semipicior, lavoarele suspendate sunt recomandate pentru baile care sunt folosite de persoane cu disabilitati locomotorii si se afla in scaunul cu rotile.

Acest tip de lavoar poate fi prins direct in perete, daca peretele permite acest lucru, poate fi folosit cu un cadru ingropat pentru lavoar sau prins cu un cadru metalic ( tip consola ).

Este conceput in special pentru baile mici. Neavand mobilier dedesubt, da impresia de mai mult spatiu deoarece nu incarca baia. Pe de alta parte, trebuie luata in considerare o alta varianta de depozitare, in cazul in care baia ta necesita asa ceva.

Vezi propunerile noastre aici.

Ghid alegere lavoar

Lavoarul de baie asezat sau ingropat in mobilier

Lavoarele de acest gen se pot aseza sau integra in orice fel de blat, din orice fel de material. Blaturile se pot achizitiona separate sau se pot face la comanda, dupa dorinta clientului.

Lavoarele asezate sau ingropate se lauda cu o gama foarte larga de modele si dimensiuni. Pentru ca nu depind in mod direct de vreo modalitate de prindere producatorii au avut o mare libertate de exprimare in ceea ce priveste designul si dimpensiunile acestui tip de lavoar.

Se disting cateva tipuri principale:

  • Bolurile – care sunt lavoare rotunde,inalte si pentru care se recomanda gasirea unei baterii de lavoar inalta cu montare direct pe blat
  • Semi-incastrate – care sunt de regula rectangulare, care au o parte sub blat si una in afara blatului, cu pozitionarea bateriei pe lavoar
  • Lavoarele incastrate total / sub blat – recomandate acolo unde blatul este din piatra naturala sau dintr-un material sofisticat ce poate fi pus in valoare

Lavoarele asezate sunt potrivite pentru spatiile minimaliste si baile elegante, in timp ce lavoarele ingropate sunt extrem de potrivite pentru baile de familie, stropii de apa fiind foarte usor de sters de pe blat direct in chiuveta baie.

Vezi propunerile noastre aici.

Ghid alegere lavoar

Lavoarul de baie cu masca

Trebuie avuta grija sporita atunci cand te gandesti sa cumperi un astfel de produs pentru ca, pe langa lavoarul in sine, partea de mobilier baie este foarte importanta (calitatea materialului si a finisajelor).

Aceste lavoare sunt special create pentru anumite corpuri de mobilier, suspendate sau asezate pe picioare. Chiar si pentru corpurile suspendate este recomandat sa ii atasati picioare pentru mai multa stabilitate. Mare atentie ca un pachet de picioare nu include decat 2 bucati.

In general aceste lavoare ating dimensiunile clasice 55, 60, 65, dar sunt si modele de dimensiuni reduse pentru spatiile inguste ale bailor de serviciu, precum si dimensiuni mari sau chiar lavoare duble pentru baile generoase. Ele vin cu orificiul pentru baterie deja taiat.

Atentie insa, seturile de lavoar si mobilier nu contin nici bateria nici sifonul. Acestea se achizitioneaza separat.

Concluzii

Lavoarul potrivit este in primul rand un lavoar din ceramica de calitate superioara cu un finisaj placut la atingere si care sa completeze functional si estetic spatiul destinat lui.