Gresie portelanata sau glazurata – Detalii de lux care vor oferi casei tale un plus de eleganta

Gresie portelanata sau glazurata

Dacă tocmai urmează să faci o alegere în ceea ce privește gresia pe care să o iei pentru locuința ta sau pentru un spațiu pe care îți dorești să îl amenajezi, atunci trebuie să iei în considerare anumite aspecte, mai întâi. O casă luxoasă are nevoie de multă atenție și de elemente de calitate care să ofere stil și eleganță locului. Orientează-te către cele mai bune produse și alege detaliile de lux care să facă diferența.

Cum să ai o casă luxoasă utilizând gresie porțelanată sau glazurată

Gresia întotdeauna este o alegere excelentă atunci când vine vorba despre amenajarea unei locuințe de lux și nu numai, Aceasta poate fi folosită atât în bucătării, băi, holuri cât și în livinguri sau în exterior. 

Gresia porțelanată oferă un aspect elegant, ieșind în evidență prin aspectul mat sau semi-mat pe care aceasta îl are. Dacă îți dorești o casă care să impună eleganță și stil încă de la intrare, atunci aceasta este alegerea perfectă. Se poate folosi și în exterior, fiind foarte durabilă, are un grad de absorbție foarte scăzut și este rezistentă la variațiile de temperatură, contactul cu chimicalele (cum sunt cele din articolele de curățare) și abraziune.

Dacă nu ești un adept al acesteia, atunci există o altă variantă pentru tine care oferă la fel de multă eleganță, dacă este combinată corect cu alte elemente. Gresia glazurată este o opțiune simplă, cu stil, care poate fi asortată cu o mulțime de obiecte de decor și integrată cu ușurință în orice stil de design interior. Deși este alcătuită din două straturi, al doilea fiind glazura, ce oferă un luciu desăvârșit, nu este recomandat pentru amenajările exterioare. Paleta de culori ale acesteia este mult mai mare decât cea a variantei porțelanate. Un lucru de care trebuie ținut cont este faptul că destul de sensibilă la șocurile mecanice.

Pentru a obține un look luxos, trebuie să ai grijă ce culori și modele alegi atunci când vine vorba despre gresia porțelanată sau glazurată. O culoare care nu dă niciodată greș este cremul. Aceasta poate fi folosită în orice cameră, cu orice mobilier pe măsură.

Nu este ușor să faci o alegere, mai ales atunci când ai o mulțime de opțiuni care sunt pe placul tău. Atunci când vine vorba despre gresie porțelanată vs cea glazurată, nu uita să pui în balanță caracteristicile fiecăreia, atât cele referitoare la utilitate, cât și la design. Ambele pot fi folosite în interior cu succes.

Sursa foto: pexels.com/ro, pixabay.com/ro-ro/, pinterest.com

Întrebări și răspunsuri despre gresia porțelanată vs glazurată

Ce este gresia porțelanată?

Gresia porțelanată este formată dintr-un singur strat, fiind comparată foarte mult, la nivel tehnic, cu granitul și marmura. Aceasta are un aspect mat sau semi-mat, paleta de culori fiind destul de restrânsă.

Ce este gresia glazurată?

Gresia glazurată este alcătuită din două straturi. Primul și cel mai gros are culoarea ceramicii, iar cel de-al doilea se numește „glazură”, cel subțire, acesta fiind responsabil pentru aspectul lucios.

Care este diferența dintre gresia porțelanată și cea glazurată?

Gresia porțelanată este formată dintr-un singur strat, este foarte durabilă, fiind utilizată pentru exterior și în zonele cu trafic intens, deoarece rezistă cu succes la chimicale, variații de temperatură și abraziune. Poate fi aplicată și în interior. Gresia glazurată este formată din două straturi, are aspect lucios față de celălalt tip, însă este recomandată doar pentru interior, fiind mai sensibilă la șocurile mecanice. Tot aceasta se găsește într-o varietate mai mare de culori decât cea porțelanată.