Sticla eleganta pentru dusuri – Finisajul ideal pentru o baie plina de rafinament!

Sticla eleganta pentru dusuri

Baia este un loc care necesită o atenție specială, indiferent de dimensiunile pe care le are. De regulă, acorzi o atenție mai mare livingului sau dormitorului, fiindcă sunt încăperi principale, în care îți petreci mult timp. Totuși, nu trebuie să uiți că și baia are caracteristicile ei importante, iar confortul și funcționalitatea sunt calități necesare, de care trebuie să ții cont atunci când vrei să gândești un design potrivit. Aspectul final poate fi major influențat de anumite detalii, precum selectarea obiectelor sanitare, a pardoselii, a faianței sau a dușului.Din acest articol vei afla cum să alegi o sticlă elegantă pentru dușuri – finisajul ideal pentru o baie plină de rafinament!

Sticlă pentru dușuri – De ce să optezi pentru un astfel de finisaj?

Sticla este un material propice pentru o mulțime de construcții și este o alegere excelentă din mai multe motive:

  • Rezistență

Spre deosebire de alte materiale folosite pentru a crea o cabină de duș, sticla este o alternativă bună datorită rezistenței sale la umezeală, impact sau căldură. Dacă în cazul perdelelor de duș sau al plasticului, durata de viață este mai scăzută, iar reacția acestora la diverși factori de temperatură nu este foarte eficientă, sticla securizată este configurată special pentru acest gen de încăperi expuse la apă, aburi și impurități diverse, precum calcarul sau rugina.

  • Eleganță

Pentru a avea o baie ieșită din comun, trebuie să acorzi o atenție deosebită designului general, în cele mai mici detalii. Astfel, chiar dacă lucrurile decorative par a fi cele care au un puternic cuvânt de spus în privința aspectului, și finisajele sau obiectele sanitare pot da diferite note estetice. 

Cabinele de duș alcătuite din sticlă au o eleganță aparte, atât datorită transparenței, cât și mulțumită simplității caracteristice. Prin urmare, nu ezita să optezi pentru panouri și uși de duș care să creeze un cadru îmbietor și atractiv, indiferent de situație! Cele mai luxuriante tipuri de băi se laudă cu astfel de elemente, care nu doar că oferă o bună calitate, ci transformă un lucru aparent banal într-o piesă de rezistență a întregului spațiu.

  • Se curăță ușor

Comparativ cu alte modele, cabinele de duș cu pereți din sticlă sunt foarte ușor de curățat și de întreținut. Depunerile de apă și de săpun pot lăsa, deseori, urme neplăcute și inestetice – sticla este un material care poate fi șters foarte ușor și care nu păstrează semnele uzurii recurente. De asemenea, nu necesită produse specializate pentru îngrijire – poate fi abordată într-un mod simplu și eficient, care va genera un look nou și pus la punct!

Dușuri din sticlă – Creează un design inedit pe cont propriu!

Dacă ai decis că aceasta este varianta ideală pentru tine, poți apela la un designer expert în amenajări sau te poți documenta pe cont propriu! Cea de-a doua variantă nu este imposibilă, deoarece ai nevoie doar de un plan bine stabilit și de o informare cât mai amplă și mai exactă. Este recomandat să cauți modele de băi cu dușuri din sticlă care să fie în același stil cu restul casei tale. 

Există o mulțime de decoruri realizate de persoane experimentate, care cunosc tehnicile și metodele cele mai eficiente pentru a obține o atmosferă ideală – inspiră-te din ideile lor și creează-ți propria viziune! Amprenta personală este extrem de importantă în acest proces, fiindcă rezultatul va fi infinit mai valoros dacă ai participat activ la crearea sa!

În concluzie, în cazul în care vrei să-ți finisezi baia, dar nu știi care ar fi cea mai bună opțiune pentru tine, ia în calcul varianta cabinelor de duș din sticlă! Vei vedea că acestea oferă echilibrul perfect între util și frumos, simplu și rafinat. Orice ai decide, este esențial să alcătuiești o îmbinare autentică a unor elemente complementare – acesta este un sfat după care te poți ghida indiferent de ideea pe care o ai în minte! 

Ai încredere în instinctul și în gusturile tale și pornește pe acest drum al imaginației și al creativității – fie că preferi decoruri luxoase, fie că îți plac cele mai simple, nu uita să te implici cât mai mult în alegerea lorl!

Sursă foto: shutterstock.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre sticla pentru dușuri

De ce este recomandată sticla pentru duș?

Sticla este un material extrem de rezistent, atât la umiditate și aburi, cât și la coroziune – ideal pentru cabinele de duș. Pe lângă aceste caracteristici care o fac potrivită pentru astfel de utilizări, merită menționat faptul că se curăță ușor și nu se zgârie.

Ce sticlă să aleg pentru dușuri moderne?

Poți alege mai multe variante de panouri și uși de duș, în funcție de designul pe care ți-l dorești, ținând cont și de dimensiunile necesare. Indiferent pentru ce modele optezi, trebuie să știi că sunt realizate din sticlă securizată, care nu îți pune în pericol sănătatea dacă se sparge.

Ce tipuri de cabine de dușuri cu sticlă există?

Există o multitudine de modele inedite pentru care poți opta, precum cabinele de duș Walk-in sau cabinele de duș Wellness.