Cada incastrată sau ingropata – Cum sa ai o baie de lux cu ajutorul uneia dintre acestea

Cada incastrată

Dacă ești o persoană care pune preț pe eleganță, stil și iubește cu desăvârșire articolele de lux, atunci sigur îți dorești ca baia ta să aibă un design aparte și să beneficieze de cele mai calitative produse. În felul acesta, te poți bucura alături de familia ta de confort și relaxare într-o baie care îți încântă privirea. Fie că este una pe care o vei folosi tu sau este un loc realizat special pentru clienții tăi, în cazul în care ai un spa, de exemplu, elementele de calitate au o importanță majoră atunci când vrei să ai o astfel de încăpere impresionantă. O alegere care nu va da greș niciodată este o cadă încastrată. Aceasta oferă un aer modern și reprezintă, de asemenea, un element luxos pentru casa ta.

Tot ce trebuie să știi dacă vrei o cadă încastrată sau îngropată

În momentul în care te-ai decis că îți dorești o cadă simplă încastrată pentru baia ta, asigură-te că știi exact ce presupune acest lucru. 

În primul rând, o astfel de cadă va trebui să fie montată doar pe colț sau lipită de un perete, iar în al doilea rând, trebuie să alegi dacă îți dorești ca aceasta să fie zidită sau așezată într-un blat de marmură. Există mai multe alegeri pe care le poți face. Totul depinde foarte mult de forma pe care o are baia ta. În cazul în care nu știi exact cum poți proceda, recomandat este să consulți un specialist. Acesta îți va oferi cele mai bune variante pentru spațiul tău și va încropi ceea ce îți dorești cu ceea ce este posibil și optim.

În cazul în care încă nu te-ai hotărât exact asupra a ceea ce îți dorești, există câteva lucruri pozitive pe care să le iei în considerare și care să te facă să decizi între modelele clasice de cădă de baie și cea încastrată sau îngropată. Acestea din urmă sunt cele mai populare și cele mai des folosite atunci când vine vorba de realizarea unei băi de lux. Nu numai că oferă un design aparte, dar sunt și cele mai bune atunci când vine vorba despre calitate. În plus, instalarea se realizează ușor și se face, de obicei, între 3 pereți, ce pot fi văzute ca adevărate paravane

De asemenea, acestora li se adaugă măști pentru cadă, așa că este foarte important ca mărimile dintre acestea să corespundă perfect. La final, te vei bucura de un aspect atractiv ce va completa frumos amenajarea băii. 

Bineînțeles, mai există și varianta de a alege o cadă îngropată, cunoscută și ca baie de tip piscină. Aceasta se montează în podea, oferă un design cu totul aparte, însă necesită un proces mai dificil de instalare. Totuși, întotdeauna reprezintă varianta perfectă pentru a avea o baie de lux. 

Dacă faci acest lucru, te poți orienta chiar și către căzile cu hidromasaj, pentru o experiență unică, ce îți bucură simțurile în orice moment petrecut în apă.

Fie că ai ales o cadă încastrată sau una îngropată în pardoseală, într-un final, trebuie să iei o decizie și în ceea ce privește design-ul băii tale. Culorile și modelul pe care îl folosești atunci când alegi faianța și gresia joacă un rol foarte important atunci când vine vorba despre o încăpere elegantă și stilată.

Cada reprezintă unul dintre principalele elemente ale unei băi. Nu doar că întotdeauna este preferată de unii oameni în locul unei cabine de duș, însă aceasta oferă și un aspect elegant și luxos, mai ales dacă este o cadă încastrată sau una îngropată. Dacă îți dorești lucruri de cea mai bună calitate care să îți ofere baia de lux a viselor tale, atunci nu mai sta pe gânduri și fă alegerile corecte.

Sursa foto: pixabay.com/ro-ro/, pinterest.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre căzile încastrate sau îngropate

Ce este o cadă îngropată?

O cadă îngropată este cea care se montează în podea, astfel încât partea de la suprafață să fie la același nivel. De obicei, este folosită în case, deoarece aici se poate ajunge la adâncimea potrivită încât aceasta să fie fixată perfect.

Ce este o cadă încastrată?

Varianta încastrată se referă, în general, la modelele de căzi așezate deasupra podelei, utilizându-se o mască de cadă pentru a realiza un aspect final atractiv.

Ce să alegi între cada încastrată și cea îngropată?

Dimensiunea se alege în funcție de spațiul de care dispui, mai exact, de cât de mare este baia ta. O cadă îngropată este adesea întâlnită la casă, nu într-un apartament, unde sunt utilizate cele încastrate, procesul de instalare fiind mai dificil sau chiar imposibil pentru cealaltă categorie.