Montarea chiuvetei din bucatarie – Cum sa o alegi pe cea potrivita pentru un design de lux?

Montarea chiuvetei din bucatarie

După ce ai ales gresia, faianța și mobilierul pentru bucătăria ta, a venit și momentul în care trebuie să optezi pentru un model de chiuvetă, care să se potrivească cu designul întregii încăperi și să poate fi integrat cu ușurință în mobilierul pentru care ai optat. Această alegere se face în funcție de dimensiunile blatului, de spațiul de care dispui și, bineînțeles, în funcție de preferințele personale și de stilul de amenajare al încăperii. 

Există o mulțime de modele de chiuvete pentru bucătărie, care mai de care mai elegante și mai sofisticate. Astfel, poți alege unele de inox, din compozit, din granit sau fragranite, în culori diverse, în funcție de mobilierul și de designul pentru care ai optat pentru această încăpere. Mai mult, pentru un plus de eleganță, designerii recomandă chiuvetele albe, negre, crem sau gri, care aduc un touch aparte întregului concept. Acestea pot fi simple, cum sunt cele din granit sau pot avea un anumit model, așa cum sunt cele din fragranite. 

Odată ales tipul și modelul de chiuvetă care se potrivește în bucătăria ta, următorul pas pe care trebuie să îl ai în vedere este montajul acesteia. Pentru ca o astfel de operațiune să fie realizată corespunzător, este indicat să apelezi la specialiștii în domeniu, care se vor asigura că instalarea și racordarea obiectului sanitar sunt conforme cu normele și cu specificațiile tehnice. Totuși, trebuie să știi și ce presupune exact montarea unei chiuvete de bucătărie.

Montajul chiuvetei din bucătărie

Pentru că locuința este nouă și nu a mai fost montată nicio chiuvetă până în acest moment, operațiunea de montaj se simplifică considerabil. Întâi, aceasta trebuie fixată în decupajul din blat. Pentru a putea realiza corect montarea chiuvetei de bucătărie, este necesar ca mobilierul să fie deja decupat și să aibă orificii atât pentru scurgere, cât și pentru cuva în sine.

După ce chiuveta a fost fixată, trebuie să se monteze bateria. Ulterior, trebuie introduse furtunurile de racord și corpul bateriei de bucătărie în orificiul special pentru robinet și montată placa de stabilizare. De asemenea, este important ca pe marginea chiuvetei să lipești benzi de etanșare pentru ca apa să nu poată pătrunde.

Deși montarea unei chiuvete de bucătărie nu este o operațiune dificilă, este recomandat ca ea să fie realizată de către un specialist, care te poate ajuta mai ales când vine vorba despre montajul pe blat.

Montarea chiuvetei din bucatarie
Montarea chiuvetei din bucatarie

Atunci când te-ai hotărât să alegi mobilierul și obiectele sanitare pentru locuința ta cu design de lux, trebuie să ai în vedere toate opțiunile și să cunoști avantajele și dezavantajele fiecărei piese în parte. Pentru a realiza un decor elegant, nu trebuie decât să alegi obiecte de calitate, iar pentru montarea acestora este recomandat să apelezi la specialiști, pentru a evita situațiile neplăcute. Montarea unei chiuvete de bucătărie sau a uneia de baie nu este o operațiune dificilă, însă trebuie făcută corect. În felul acesta, vei obține exact ceea ce îți dorești – o locuință elegantă și modernă.

Sursa foto: pexels.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre montarea chiuvetei din bucătărie

Este dificil să montezi o chiuvetă de bucătărie?

Montarea unei chiuvete de bucătărie nu este o operațiune complexă, însă trebuie respectate toate specificațiile tehnice pentru ca instalarea și racordarea acesteia să fie făcute corespunzător.

Pot alege orice tip de chiuvetă pentru o bucătărie de lux?

Pentru o bucatarie elegantă, cu design de lux, trebuie să ai în vedere modelul chiuvetei, materialul din care este realizată aceasta, dar și culoarea. Aceste elemente sunt esențiale pentru ca obiectul sanitar să se potrivească perfect cu mobilierul din încăpere. O chiuvetă de inox, una incastrabilă sau una suspendată pot fi integrate cu ușurință indiferent de stilul de amenajare.

Montajul chiuvetei din bucătărie diferă de cel al obiectelor sanitare din baie?

Montajul unei chiuvete se realizeaza în același mod, indiferent că este vorba despre una de bucătărie sau despre chiuveta din baie. Totuși, montarea celei din urmă poate fi făcută mai rapid, dacă optezi pentru o chiuvetă care se montează direct pe blat.