Cele mai bune baterii sanitare pentru lavoar

Cele mai bune baterii sanitare pentru lavoar

Cauți o baterie sanitară pentru lavoarul tău? Îți dorești să găsești cea mai bună opțiune, cu un design unic și funcționalități premium, care să-ți completeze cu eleganță baia? În articolul de mai jos vei descoperi clasamentul celor mai bune baterii sanitare, pentru a face o alegere informată, care să-ți satisfacă gusturile și nevoile.

Cea mai bună baterie sanitară pentru lavoar – Clasament TOP 3

Bateriile sanitare sunt esențiale pentru funcționarea lavoarului și selecția trebuie făcută în funcție de mai multe criterii. Fie că este vorba de un model standard, fie de unul electronic, este important să alegi acel produs care se află în perfectă armonie cu baia ta. Pentru ca designul încăperii să fie coerent, selectează o baterie din același set cu cea de la cadă.

ProdusBaterie lavoar Kludi Zenta SL cu maner lateralBaterie lavoar Hansgrohe Focus electronicaBaterie lavoar Steinberg Sensuality seria 120 corp inalt
Descriere Baterie standard monocomandă

Montare pe lavoar, cu o singură trecere (gaură)

Baterie cu cartuș ceramic

Pipă mobilă cu rotire 360º

Perlator M 24 x 1

Proiecție pipă: 160 mm

Debit 7 l/min la 3 bar

Culoare crom

Garanție 60 de luni
Baterie electronică

Tehnologie cu senzor infraroșu

Montare pe lavoar, cu o singură trecere

Funcționare cu acumulator 6V

Indicator stare baterie

Reglare temperatura

Rata de debit: 5 l / min

Tehnologii AirPower,ComfortZone, EcoSmart

Culoare crom

Garanție 60 de luni
Baterie standard monocomandă

Mâner lateral

Montare pe lavoar, cu o singură trecere

Pipă fixă

Cartuș ceramic

Racorduri flexibile

Culoare crom

Garanție 60 de luni
ProSistem de montare rapidă

Protecție împotriva fluctuațiilor de presiune a apei

Clasă de debit redus
Design ce oferă spațiu și confort

Tehnologie pentru reducerea consumului de apă

Clasă de debit redus
Design ce oferă spațiu și confort

Racorduri flexibile

Garanție extinsă
ContraMânerul lateral poate aduce dificultăți la activareAlimentare prin acumulatorMânerul lateral poate aduce dificultăți la activare
Vezi AICI prețVezi AICI prețVezi AICI preț

Cea mai bună baterie sanitară standard

Bateriile standard sunt cele activate manual, cu ajutorul manetei, a joystick-ului sau a butonului. Majoritatea modelelor premium dispun de funcții avansate și au un aspect rafinat.

Baterie lavoar Kludi Zenta SL cu maner lateral

Vezi AICI preț

Bateria Kludi Zenta SL este un model care se montează cu o singură trecere și se activează prin manetă. Are un design special, cu mâner lateral, care aduce un plus de unicitate. Dispune de perlator care ajută la direcționarea jetului de apă și evitarea formării stropilor. Are un debit de 7 litri/min la o presiune de 3 bari și funcționează cu cartuș ceramic cu limitator de apă fierbinte.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
Sistem de montare rapidă

Protecție împotriva fluctuațiilor de presiune a apei

Clasă de debit redus

Înălțime medie și design ce oferă mai mult spațiu

Design modern
Mânerul lateral poate fi mai dificil de activat

Baterie lavoar Steinberg Sensuality seria 120 corp înalt

Vezi AICI preț

Bateria Steinberg Sensuality are un design simplu și elegant, potrivit pentru o multitudine de stiluri de amenajare. Corpul înalt oferă spațiu și confort în timpul utilizării. Mânerul lateral oferă un aspect original. Bateria funcționează prin sistemul de cartuș ceramic. 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
Design ce oferă spațiu și confort

Racorduri flexibile

Garanție extinsă
Mânerul lateral poate fi aduce dificultăți la activare

Baterie lavoar Roca Avant cu temporizare și limitator de debit

Vezi AICI preț

Bateria Roca Avant se fixează pe lavoar cu o singură trecere. Este realizată din alamă sanitară și este dotată cu temporizator ce poate fi reglat și limitator de debit (până la 3 litri/minut). Temperatura se ajustează prin maneta laterală. Controlul apei se realizează prin buton.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
Debit redus

Temporizator

Rezistent la zgârieturi
Design ce permite montarea doar pe anumite tipuri de lavoare

Cea mai bună baterie sanitară electronică

Bateriile electronice funcționează cu alimentare prin baterii sau de la rețea și permit activarea tactilă sau prin senzor.  

Baterie lavoar Hansgrohe Focus electronică

Vezi AICI preț

Bateria electronică de la Hansgrohe se activează pe baza unui senzor cu infraroșu. Tehnologia EcoSmart te ajută să reduci cu până la 60% consumul de apă, încadrând modelul într-o clasă de debit scăzut. Cu ajutorul indicatorului nivelului energetic, vei putea schimba acumulatorul la timp.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
Design ce oferă spațiu și confort

Tehnologie pentru reducerea consumului de apă

Clasă de debit redus

Design minimalist
Alimentare prin acumulator

Înălțime redusă

Baterie lavoar Ideal Standard Ceraplus electronică

Vezi AICI preț

Bateria electronică Ideal Standard este realizată din alamă sanitară și se montează pe perete. Are un design unic și culoare cromată. Permite reglarea temperaturii apei și se alimentează cu baterie de tip 6V Litiu. Dispune de aerator laminar și funcționează prin cartuș termostatic. Proiecția pipei este de 150 mm. 

AVANTAJEDEZAVANTAJE
Design unic

Aerator

Reglaj automat al temperaturii
Alimentare prin baterie

Preț ridicat

Baterie lavoar electronică Duravit D.1 250

Vezi PREȚ aici

Modelul de baterie Duravit este electronic și permite reglarea temperaturii prin rotirea butonului. Se montează pe lavoar, are un design original și culoare cromată. Face parte dintr-o clasă de debit extrem de redus, care permite un consum sustenabil de resurse. Prezintă un sistem de iluminare care își schimbă culoarea în funcție de temperatura apei. Are o garanție de 60 de luni.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
Perlator reglabil

Design unic

Debit redus

Sistem de iluminare
Preț ridicat

Cum alegi o baterie sanitară pentru lavoar?

În momentul achiziției unei baterii pentru lavoar, vei fi nevoit să iei în considerare mai multe aspecte, astfel încât să faci alegerea potrivită. Cele mai importante criterii de selecție sunt următoarele:

  • Calitatea materialelor

Există numeroase aliaje utilizate în producerea bateriilor, iar calitatea acestora este esențială. Un model premium trebuie să păstreze apa cât mai proaspătă și să nu îi afecteze gustul, mirosul sau culoarea. De asemenea, durabilitatea și rezistența împotriva corodării sunt de importanță majoră.

Pentru realizarea bateriilor, se poate utiliza alama, un amestec din cupru și zinc cu puternice proprietăți antibacteriene și antimicrobiene, cu o rezistență ridicată la apă dură, fierbinte și substanțe corozive. O altă variantă durabilă este inoxul, cu un punct de topire foarte înalt. Materialele compozite fac față cu succes zgârieturilor, petelor și radiațiilor U și, în plus, au un aspect rafinat.

  • Tipul de montare

Modelul clasic de baterie sanitară poate fi montat central, pe lavoarul cu un singur orificiu creat în acest scop, și reprezintă una din cele mai populare opțiuni ale proprietarilor. Alternativ, există și robinetul cu trei găuri de fixare, în stil vintage, care însă are costuri mai ridicate.

Poți opta pentru un model ce se montează în blat și este compus din baterie propriu-zisă și robinete. Această variantă se potrivește cel mai bine în băile de mari dimensiuni. De asemenea, există și opțiunea fixării în perete, deasupra chiuvetei, care economisește spațiu și permite o curățare mai facilă.

  • Modelul valvei

În funcție de tipul valvei, bateriile pot fi clasificate în modele cu compresie, care funcționează prin ridicarea sau coborârea unui piese ce deschide sau închide valva, cu bilă rotativă, care reglează debitul apei, cu cartuș, ce controlează viteza cu ajutorul unor inele de cauciuc, sau cu disc ceramic, care ajustează curgerea apei cu ajutorul a două dischete ce se mișcă una către celălaltă.

  • Modul de control al apei

Cea mai satisfăcătoare variantă pentru reglarea temperaturii apei o reprezintă cea cu două robinete. Acestea pot fi atașate pe corpul bateriei sau în găurile suplimentare. 

Bateriile monocomandă sunt cele cu o singură manetă și sunt cele mai populare. Controlul apei se face prin deplasarea manetei. 

Cele cu buton pot fi activate prin apăsarea acestuia, iar temperatura apei se ajustează folosind o manetă separată. 

Modelele premium sunt dotate cu senzor de mișcare sau cu o funcție de activare la atingere. Cele pe bază de senzor nu necesită manete, robinete sau butoane, deoarece apa va porni în momentul în care plasezi mâinile sub baterie. Modelele activate prin atingere sunt dotate cu un mâner de control al temperaturii și al debitului. 

  • Clasa de debit și zgomot

Debitul apei influențează risipa resurselor, așa că este indicat să iei în calcul acest aspect. Dacă ești preocupat de utilizarea sustenabilă, atunci poți opta pentru o baterie pentru lavoar din clasele Z, A sau S, care marchează un debit între 9 și 19 litri pe minut. Dacă un astfel de produs îți creează disconfort din cauza valorilor prea mici, atunci clasele B, C sau D sunt mai potrivite, deoarece acestea se încadrează între 25,8 și 30 de litri pe minut. 

Nici zgomotul nu trebuie neglijat atunci când achiziționezi o baterie de lavoar. În cazul în care silențiozitatea se numără printre prioritățile tale, un model din clasa I este mai potrivit, deoarece este mai puțin zgomotos. 

  • Aeratorul

Sita de aerare a apei îți va ușura existența deoarece va împiedica împrăștierea stropilor, va filtra impuritățile și va direcționa jetul de apă.

  • Brandul

Prestigiul producătorului este esențial, mai ales dacă ești preocupat de calitatea obiectelor din casa ta. Branduri precum Steinberg, Hansgrohe și Kludi se numără printre mărcile de top pe care le poți găsi în România.

  • Aspectul estetic 

Pe lângă durabilitatea materialelor și mecanismele de funcționare, nici designul nu trebuie neglijat. Armonia dintre elementele ce alcătuiesc baia este esențială pentru confortul și dispoziția ta zilnică. Pe piață există o gamă largă de finisaje și nuanțe, dintre care poți selecta opțiunea adecvată pentru tine. Inoxul, ceramica, bronzul sau culoarea neagră, albă, aurie sunt doar câteva dintre acestea.

Mărci recomandate de SensoDays

Dintre numeroasele branduri existente pe piață, câteva se disting prin calitățile premium ale produselor pe care le fabrică, prin grija pentru detalii și pentru mediu. Designerii acestor mărci sunt cei mai buni din domeniu, iar la baza proceselor de creație stau principii dedicate calității vieții și sustenabilității. 

Steinberg

Compania germană Steinberg produce baterii sanitare și accesorii pentru baie. Fondat în 2002, brandul se caracterizează atât prin design rafinat, ce oferă unicitate oricărei încăperi,  cât și prin funcționalități avansate ale produselor. 

Eforturile și creativitatea celor de Steinberg au fost recunoscute prin numeroase premii. De-a lungul timpului, aceștia și-au unit puterile cu designeri inovativi, precum Jochen Schmiddem și Michael Schneider, pentru a depăși limitele existente în industrie. 

O altă valoare care stă la baza procesului de creație este sustenabilitatea. Resursele sunt utilizate în mod responsabil, pentru proiectarea unor produse durabile și a ambalajelor ce respectă înalte standarde ecologice. După cum declară chiar ei, secretul longevității bunurilor Steinberg constă în selectarea unor materiale de top. De asemenea, aspectul estetic elegant și minimalist al acestora nu se va demoda niciodată.

Hansgrohe

Grupul Hansgrohe este specializat în manufacturarea sistemelor de dușuri, a bateriilor sanitare și a lavoarelor. Povestea acestuia începe în anul 1901, când Hans Grohe a fondat o mică afacere ce producea, printre altele, sisteme de dușuri din aluminiu, în orășelul Schiltach. 

Inițial, echipa cuprindea 3 membri. Astăzi, datorită unei evoluții spectaculoase, grupul are aproximativ 4700 de angajați în întreaga lume. Inventatorul și-a concentrat eforturile asupra produselor sanitare de baie, atunci când a realizat că sistemele de duș sunt o alternativă mai eficientă în ceea ce privește igiena, comparativ cu îmbăierea în cadă. 

Inovația este unul dintre cuvintele-cheie ce descriu parcursul companiei. Atât fondatorul, cât și urmașii acestuia, sunt responsabili pentru descoperiri și îmbunătățiri în ceea ce privește gamele de articole sanitare, dar și procesele de realizare a acestora.  

Pe lângă inovație, managementul Hansgrohe este dedicat mediului, societății și propriilor angajați. În acest sens, compania se concentrează pe realizarea unor bunuri premium pentru baie, pe adoptarea unor procese de eficientizare a resurselor și pe crearea unor locuri de muncă ergonomice. 
Gamele Hansgrohe includ și brandul Axor, ce produce baterii activate preponderent prin joystick. Modelele au un design unic și inovativ, diferit de majoritatea produselor existente pe piață. Ele pot fi personalizate în funcție de preferințele clienților.

Kludi

Prezentă în industrie încă din anul 1926, compania Kludi este unul dintre cei mai importanți fabricanți din sectorul produselor sanitare de baie și bucătărie.

Designerii, în frunte cu Michael Stein, proiectează bunurile având în vedere atât componenta funcțională, cât și pe cea emoțională a utilizării apei în gospodărie. Calitatea și inovația au transformat compania germană într-un „jucător” de talie globală în această industrie, prezent în peste 100 de țări, cu un personal ce însumează peste 1000 de angajați. 

Expansiunea internațională se desfășoară cu grijă față de mediu și față de standardele de sustenabilitate, fără afectarea caracteristicilor premium ale produselor. Calitatea vieții rămâne una dintre valorile centrale ale liniilor de producție Kludi.

Cum se folosește o baterie sanitară pentru lavoar?

Bateriile pentru lavoare sunt activate în funcție de modelul de control al apei: prin senzor, cu buton, prin manetă sau robinete. Pentru a te bucura cât mai mult timp de achiziția ta, este important ca asupra elementelor ei să nu fie aplicate forțe excesive.

Etapa montării este, de asemenea, vitală. Asigură-te că echipa de profesioniști a instalat bateria corespunzător, pentru a evita orice defecțiune ce poate duce la scurgeri sau inundații. 

Întreținerea bateriei poate prelungi durata de viață a acesteia. Evită bureții și substanțele abrazive în cazul modelelor care nu sunt din ceramică. Utilizarea soluțiilor de curățare cu solvenți sau acizi este de asemenea indezirabilă. 

Cea mai bună metodă de igienizare este utilizarea săpunului și a unei lavete umezite. Poți evita apariția petelor prin folosirea unei cârpe uscate, după curățare.

Sursa foto: shutterstock.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre bateriile sanitare pentru lavoar

Care este cea mai bună baterie pentru lavoar?

Cele mai bune recomandări le au brandurile Steinberg, Kludi și Hansgrohe. Deoarece există numeroase modele de calitate, alegerea unei baterii sanitare pentru lavoar trebuie să ia în calcul următoarele aspecte: materialul din care este realizată, modul de control, tipul de fixare, designul, clasa de debit și tipul de aerator.

Care sunt cele mai rezistente materiale pentru bateriile de baie?

Pe piață există mai multe materiale durabile, însă cel mai bun este alama sanitară, un aliaj alcătuit din cupru, zinc și alte materiale, care are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene.

Care este cel mai bun sistem de control al bateriei sanitare?

Designul bateriei dictează modul de pornire și oprire a apei. În funcție de nevoile tale, poți alege între bateriile monocomandă, activate printr-o singură manetă, cele cu buton cu oprire automată, cele cu două robinete separate, pentru apă caldă și apă rece, având un design vintage, și cele cu senzori.

Care este cel mai bun tip de fixare a bateriei pentru lavoar?

Tipul optim de fixare depinde de spațiul disponibil, de tipul lavoarului și al bateriei. Ea se poate fixa central pe lavoar, cu ajutorul a trei găuri sau a uneia singure, în funcție de model. Mai există și fixarea pe perete, care necesită o valvă separată și un furtun de scurgere. Acesta este mai potrivit pentru chiuvetele adânci, care împiedică răspândirea stropilor de apă.

Care sunt cele mai bune branduri de baterii pentru lavoare?

Printre producătorii premium de baterii pentru lavoare se numără Steinberg, Hansgrohe și Kludi. De asemenea, Ideal Standard, Roca și Duravit realizează produse de calitate. Dacă îți dorești un model personalizat, gama Hansgrohe Axor este alegerea ideală.