Mobilierul de baie suspendat – ALEGEREA potrivită pentru locuințe elegante

Mobilierul de baie suspendat

Mobilierul de baie suspendat a început să fie tot mai preferat în casele sofisticate ale românilor, dar și în apartamentele chic, luxoase, pentru că oferă un look occidental, extrem de dorit de cei mai mulți proprietari. Investiție serioasă, indiferent de bugetul acestora, mobilierul suspendat este perfect pentru amenajarea modernă a oricărei băi, reușind cu succes să ofere confortul necesar, mulțumind variate cerințe. 
În articolul de mai jos vei descoperi informații interesante despre mobilierul de baie suspendat și avantajele sale, vei afla care sunt criteriile de ținut cont în alegerea pieselor perfecte pentru amenajarea dorită, cum se montează aceste elemente, dar și răspunsuri la câteva întrebări frecvente despre acest subiect.

Mobilierul de baie suspendat – Informații utile

Amenajarea băii poate fi un proiect complex și de durată, mai ales în lipsa ideilor creative și a bugetului adecvat. Dimensiunile mari sau mici ale încăperii sunt vitale în acest proiect, iar fiecare persoană își dorește, cu siguranță, să creeze aici un spațiu deosebit, modern, elegant, care să invite la relaxare și care să impresioneze plăcut de la prima vedere. În timp, piesele de mobilier suspendat au devenit un must-have, indiferent de dimensiunile sau stilul încăperii pe care proprietarul dorește să o amenajeze.

Oamenii cu o stare financiară bună au optat, de obicei, nu doar pentru un tip anume de mobilier de baie, ci pentru un montaj mixt, combinând simplu atât corpuri de mobilă suspendate, cât și pe cele montate pe pardoseală. Cele două tipuri de mobilier echipează încăperea perfect pentru asigurarea tuturor necesităților membrilor unei familii. 

Design-ul, ergonomia, calitatea superioară, rezistența la umezeală și finisajele elegante sunt elemente caracteristice obligatorii pentru mobilierul băilor. Personalizarea încăperii și obținerea unui aspect deosebit sunt preferate de oamenii înstăriți, care iubesc articolele premium și lucrurile fine.

Mobilierul de baie suspendat

Avantajele mobilierul de baie suspendat

Avantajele mobilierul de baie suspendat sunt numeroase și acest lucru a determinat mulți proprietari să decidă folosirea lui. Printre acestea, cele mai importante sunt:

  • Este o alegere potrivită pentru cei care vor să decoreze încăperea în stil modern, contemporan, industrial etc;
  • Este foarte ușor de întreținut și de curățat;
  • Este ideal pentru a depozita toate produsele necesare membrilor familiei;
  • Oferă economie de spațiu și un aspect aerisit încăperii;
  • Poate ascunde țevile de instalație;
  • Nu intră atât de mult în contact cu zonele umede și rezista mai mult în timp.

Există, totuși, și un dezavantaj, acela că este mai greu de montat, în așa fel încât să nu se desprindă de pe perete.

Mobilierul de baie suspendat

Criteriile de alegere a mobilierul de baie suspendat

Fiecare proprietar se gândește să creez în baie un spațiu bine organizat, gândit cu imaginație și inteligent, în așa fel încât atmosfera din interior să fie una de relaxare și calm. Se întâmplă deseori ca în baie să se adune numeroase obiecte ce trebuie așezate sau ascunse de privirile musafirilor. Mobilierul necesar va transforma totul într-un spațiu elegant, chic, așa că ar fi bine să se cunoască unele criterii corecte în alegerea lui:

  • Mai întâi, trebuie să se decidă ce vor să introducă proprietarii în dulăpioarele de baie suspendate, pentru a nu se aglomera lucruri inutile în lipsă de spațiu. În același timp, având acest lucru în vedere, alege dimensiunile acestor piese în funcție de spațiul din încăpere, dar și de ce anume se dorește depozitat aici;
  • Mobilierul ales poate fi așezat pe pardoseală sau suspendat. Ideal ar fi să se opteze pentru cel suspendat, pentru că se încadrează mai ușor într-o atmosferă modernă, elegantă. Astfel, câteva piese atractive pentru o baie sofisticată pot fi: dulapuri și blaturi pentru lavoar, dulapul cu oglindă sau cel tip coloană;
  • Stilul de mobilier este și el vital pentru o alegere plăcută. Fie că este vorba despre o amenajare în stil scandinav, modern sau clasic, fie shabby chic sau vintage, proprietarul va ține cont de acest aspect pentru a obține un aspect minunat al încăperii;
  • Materialul din care este confecționat mobilierul va demonstra în timp rezistența și durabilitatea sa. Sunt indicate acelea ce rezistă la umiditate și la aburi, cum ar fi: mdf vopsit sau înfoliat sau lemnul masiv. Și palul melaminat poate fi o soluție bună, deși este mai sensibil la umezeală;
  • Culoarea corpurilor de baie suspendate poate fi un alt criteriu de luat în seamă. Cele mai populare nuanțe sunt alb, gri și bej, dar îndrăzneții și iubitorii eleganței pot opta și pentru negru, verde, albastru, roșu sau galben.

Tipuri de piese de mobilier suspendat în baie

Proiectul de amenajare a băii cu mobilier suspendat este unul elegant, modern, ușor de pus în practică, mai ales când vine vorba despre un spațiu generos, chiar dacă se poate spune că este mai costisitor decât cel montat pe pardoseală. Cine dorește să îmbine cele două tipuri de piese ar trebui să știe că un astfel de proiect poate să fie o alegere foarte bună, mai ales când vine vorba despre încăperi cu dimensiuni mari.

Mobilierul de baie suspendat

Mobilier de baie suspendat

Mobilierul de baie suspendat

Dulapurile sunt vitale în orice baie, reușind cu brio să ascundă micile obiecte personale. Foarte popular a devenit în ultima vreme mobilierul suspendat, atât pentru depozitarea produselor cosmetice, de igienă intimă, cât și a prosoapelor sau a substanțelor dezinfectante, necesare în curățenie. Dimensiunile mobilierului trebuie să asigure spațiul pentru toate aceste obiecte și să permită, în același timp, deschiderea perfectă a ușilor.

Dulapul de baie cu sertare este o variantă ușor de montat în orice tip de baie, mai mare sau mai mică, la fel și cel cu rafturi și oglinzi, cel de tip soldat suspendat sau cel pentru lavoar. 

O persoană care vrea o baie modernă trebuie să nu uite de stilul mobilierului ales. Acesta poate fi rustic, modern, scandinav, vintage, contemporan, clasic, minimalist, preferințele personale contând în mare măsură și fiind legate de culoare, aspect, menținerea armoniei în încăpere. Materialul trebuie să fie neapărat unul de calitate superioară, luxos, elegant, care să reziste în timp într-un mod impecabil. Oțelul, cuprul, bambusul, lemnul și sticla pot imprima aceste caracteristici interiorului băii, așa că ar trebui să fie luate în considerare. Acestea sunt ușor de curățat, durabile și nu se murdăresc rapid.

Obiecte sanitare (wc, lavoar) de baie suspendate

Obiectele sanitare pentru baie sunt necesare în obținerea aspectului estetic total mult dorit. Alegerea lor se face oarecum dificil, fiind o provocare adresată celor care adoră funcționalitatea și estetica. Indiferent că este vorba despre o baie matrimonială, despre cea copiilor sau cea destinată musafirilor ce trec pragul casei în mod inevitabil, mobilierul de baie suspendat rămâne opțiunea celor care iubesc luxul și eleganța, care vor să facă impresie plăcută și vor să demonstreze bunul gust în materie de design interior. 

Dintre obiectele sanitare suspendate, care nu pot lipsi dintr-o baie chic, se numără:

  • Lavoarul;
  • WC-ul;
  • Bideul;
  • Cada (nu este des întâlnită în forma suspendată, dar rămâne o alegere spectaculoasă pentru iubitorii de inedit și îndrăzneală în amenajarea unei băi fabuloase).

Pentru un plus de siguranță, dacă se dorește de către proprietarul băii, lavoarul, bideul, cada sau wc-ul pot beneficia de un piedestal sau semipiedestal, care suplimentează susținerea obiectelor sanitare suspendate.

Cum se montează mobilierul de baie suspendat

Dulapul de baie este o alternativă interesantă pentru a oferi băii un aspect mult mai modern. Montarea acestei piese trebuie să țină cont, însă, de specificațiile producătorului, pentru a nu ajunge să creeze dificultăți inutile proprietarului. Respectarea regulilor simple reprezintă garanția că rezultatele finale vor fi unele spectaculoase.

Se va ține cont de următoarele recomadări: 

  • Se alege locul în care se va instala dulăpiorul, în așa fel încât să existe acces perfect și să nu incomodeze;
  • Sunt marcate punctele de fixare cu ajutorul riglei și creionului;
  • Dulapul trebuie montat drept, așa că se utilizează nivela pentru a verifica exact care este situația;
  • Găurile se vor da cu mașina rotopercutoare;
  • Se introduc diblurile în perete;
  • Se așază dulapul și se fixează șuruburile de prindere în dibluri.

Vasul de wc și lavoarul suspendate sunt montate cu mai mare greutate, fixarea în perete trebuind să se facă neapărat cu ajutorul specialistului. 

Montarea vasului de wc suspendat se face, în general, la o înălțime între 38-43 cm, pe un sistem incastrat, cu ajutorul holșuruburilor, apoi, se trece la montajul rezervorului. Acesta se pune ascuns în perete, în spatele cadrului de metal, prins și el cu ajutorul holșuruburilor. 

Aceeași metodă de montare o are și bideul suspendat, un obiect sanitar care a devenit tot mai prezent în casele românilor, nemaifiind considerat un lux sau un capriciu al modei. Folosit în egală măsură de copii, adulți și vârstnici, bideul este igienic și comod, iar conexiunile de instalare sunt ascunse ochiului, în perete. 

Cel mai pretențios de montat este dulapul cu lavoar pentru că trebuie să aibă dimensiuni suficient de mari pentru a ascunde instalația sanitară a băii. 

Acest lucru se face astfel: 

  • Se montează bateria lavoarului pe vasul acestuia;
  • Se poziționează chiuveta pe suport și pe peretele unde sunt țevile de alimentare;
  • Lavoarul de baie nu trebuie să fie montat o înălțime mai mică de 85 cm față de podea, pentru ca proprietarul să se bucure de confort în utilizarea ei;
  • Se marchează cu creionul locația găurilor care sunt efectuate cu ajutorul bormașinii;
  • Se montează diblurile;
  • Urmează așezarea lavoarului, fixarea lui în șuruburi și racordarea furtunului flexibil al sifonului la țeava de scurgere (sifonul a trebui să rămână în forma literei „U”);
  • Marginea chiuvetei se lipește de perete cu silicon, pentru a nu apărea scurgeri de apă în timp.
Mobilierul de baie suspendat

Cada este un obiect sanitar extrem de util în orice baie. Puțini oameni își pot închipui viața fără cada relaxantă, acolo unde reușesc să scape de toate problemele de peste zi, fie și pentru 5-10 minute. Cine vrea un model suspendat trebuie să știe că este mai greu de montat, dar că un specialist poate face treaba să pară foarte simplă. 

De regulă, nu este o idee foarte bună pentru că volumul mare de apă poate să ducă la prăbușirea obiectului sanitar, însă proiectul poate deveni realitate dacă sunt luate toate măsurile de precauție. Pentru început, meșterul așază scurgerea și preaplinul și montează cada pe un suport special, care va susține, practic, greutatea ei. Cu ajutorul unui boloboc se asigură că este perfect dreaptă, apoi se trag conductele, care vor fi încastrate în perete.

n concluzie, o locuință elegantă și rafinată nu poate exista fără una sau mai multe băi frumos amenajate și decorate, în așa fel încât să se îmbine armonios frumosul cu utilul. Mobilierul de baie suspendat rămâne un must-have al timpurilor moderne și poate fi montat cu siguranța că nu se va demoda niciodată. 

Surse foto:

shutterstock.com

ro.pinterest.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre mobilierul de baie suspendat

La ce înălțime se montează wc-ul suspendat?

Vasul de wc suspendat se montează la o înălțime standard: pentru adulți, înălțimea este de 38-43 cm, pentru copii, de 35-38 cm, iar pentru persoanele înalte sau cu diverse afecțiuni medicale, înălțimea wc-ului poate fi de peste 43 cm.

Care este distanța de montare a lavoarului față de podea?

Distanța de montare a lavoarului față de podea este de 85 cm.

Ce tip de mobilier este mai elegant: cel suspendat sau cel montat pe pardoseală?

Mobilierul de baie la modă pentru amenajarea unei încăperi elegante este format din corpurile suspendate, dar acestea pot fi combinate cu cele așezate pe pardoseală.

Care este înălțimea la care trebuie montat mobilierul suspendat?

Înălțimea la care trebuie montat mobilierul suspendat este definită de forma acestuia și de gustul personal, dar și de nevoi, astfel încât să poată fi accesate ușor de proprietar.

Care sunt criteriile în alegerea mobilierul de baie suspendat?

Corpurile suspendate trebuie să fie alese în funcție de materialul din care sunt confecționate, de dimensiune, de poziționarea lor în interiorul băii, de culoare, formă, tip și preț.

Care sunt sculele și uneltele de care e nevoie pentru montarea mobilierul de baie suspendat?

Sculele și uneltele de care e nevoie pentru un astfel de montaj sunt: creion, riglă, boloboc, bormașina, dibluri, șuruburi, silicon.