Băi frumoase: Peste 27 de poze pentru inspirație și recomandările practice de care ai nevoie

Baie open space Duravit Cape Cod

Orice proiect de amenajare a unei băi începe cu câteva exerciții de imaginație, susținute de o documentare intensivă. Trebuie să te inspiri dintr-o mulțime de poze cu băi frumoase, să îți închipui cum ar arăta o anumită configurație a echipamentelor sanitare în spațiul de care dispui, să decizi dacă ți-e pe plac o combinație de culori sau alta, să afli câteva trucuri de design și multe altele. E dificil, într-adevăr, dar și satisfăcător într-un final, când te poți desfăta într-o baie exact pe gustul tău.

De aceea, ți-am pregătit în acest articol un mix util de inspirație și recomandări practice pentru amenajarea unei băi frumoase și confortabile, într-o mulțime de combinații cromatice și stiluri decorative.

Băi frumoase în alb și negru

Certitudinea frumuseții unei băi alb negru este incontestabilă. Combinația dintre alb și negru are un rafinament aparte și este apreciată tocmai pentru că nu-ți sunt necesare cunoștințe speciale de teoria culorilor pentru a o folosi în orice spațiu.

Ai la dispoziție nenumărate variante de combinare a elementelor albe și negre într-un contrast irezistibil. Într-o baie mică poți alege, de exemplu, să păstrezi pereții și podeaua albe, adăugând accente negre la nivelul fiecărei baterii de baie, al mobilierului sau accesoriilor. Dacă vrei un impact vizual mai puternic, alege o gresie neagră pentru podea și păstrează toate celelalte elemente din decor albe. Pentru un efect mai discret și un plus de căldură, poți încorpora și elemente din lemn sau de culoarea lemnului.

Iată alte câteva idei de amenajare a unei băi în alb și negru:

Lavoar cu baterie de baie Axor Starck Organic

Baie cu cabina de dus Sanswiss Ocelia

Baie in alb si negru cu vas WC si lavoar Roca The Gap

Baie alb-negru cu mobilier si sanitare Kolo Modo

Lavoare pe blat si baterii de baie Kludi Ameo

Baie retro cu cada Besco si iluminare Kartell

Baie in alb si negru cu mobilier si vas WC Kolo Traffic

Băi colorate și armonioase

O baie frumoasă poate fi și una în culori vii, atâta vreme cât nu aglomerezi spațiul amestecând prea multe nuanțe care se luptă să fie în centrul atenției. Cel mai bine ar fi ca, atunci când adaugi culori intense în decorul băii, să păstrezi echilibrul cu ajutorul culorilor neutre (alb, crem, ivoire, gri, nuanțe de lemn).

Ține minte că, pentru a mări vizual un spațiu, poți folosi culori reci (albastru, verde), care par să se îndepărteze, iar pentru a-l micșora sau a spori senzația de intimitate, poți folosi culori calde (roșu, galben, portocaliu). Nuanțele pastelate (bleu pal, roz pal, galben pal, verde pal sau lila) reprezintă o pată de culoare suficient de discretă pentru a se potrivi în spațiile de orice dimensiuni.

Te poți inspira și din băile frumoase de mai jos:

Baie cu perete de accent colorat si sanitare Ideal Standard Tesi

Baie colorata in nuante pastelate cu lavoar, WC si bideu Ideal Standard DEA

Baie moderna cu perete de accent rosu si sanitare VitrA S50+

Vas de WC si cabina de dus Kolo Nova Pro

Baie colorata cu lavoare bol pe blat Laufen Val

Băi clasice de o eleganță atemporală

Băile clasice sunt niște băi frumoase în care predomină liniile curbate, formele grațioase, suprafețele care reflectă lumina și obiectele decorative. Lavoarul de baie și cada de baie au un design elegant, iar accesoriile se remarcă prin accente aurii. Iată câteva exemple:

Baie clasica cu accente aurii Hansgrohe Metropol Classic

Baie cu design clasic cu baterii Hansgrohe Metropol Classic

Cada de baie si baterie de cada Steinberg Triple One

Obiecte sanitare si oglinda de baie cu design clasic Globo Paestum

Băi moderne și practice

Ca să amenajezi o baie modernă frumoasă trebuie să te asigură că încorporezi în decor atât obiecte sanitare moderne, cât și finisaje naturale sau care imită aspectul celor naturale, precum și un mobilier cu design cât mai simplu și eficient. Cu alte cuvinte, cam ca în imaginile următoare:

Baie moderna cu vas wc si bideu Ideal Standard Connect

Baie moderna eleganta cu placari din marmura

Baie cu cabina de dus semirotunda si sanitare Ideal Standard Connect

Baie premium cu design modern cu mobilier Duravit DuraStyle

Băi de lux

Modele de băi de lux surprind întotdeauna printr-o orchestrare perfectă a celor două repere definitiorii: utilitatea și confortul.

Baia luxoasă dispune de spațiu și oferă o mare libertate de mișcare, iar fiecare obiect sanitar este ales cu grijă dintre produsele de calitate ale producătorilor de top din domeniu. Într-un astfel de spațiu își găsesc locul și scaunele sau fotoliile, pentru a completa o experiență de relaxare impecabilă.

Baie premium Keramag Silk

Baie cu design organic si baterii Hansgrohe

Baie cu cada si cabina de dus Sanswiss

Baie de lux cu obiecte sanitare si cada compozit Laufen Palomba

Băi open space

Baia open space este un trend sofisticat și controversat în același timp, dar îți garantează un aspect remarcabil.

Dacă eliminarea completă a pereților despărțitori ți se pare o opțiune prea radicală, îți recomandăm să-i înlocuiești cu unii din sticlă transparentă. De asemenea, finisajul pardoselii ar trebui să fie similar, atât în dormitor, cât și în spațiul băii, pentru a păstra continuitatea decorului. Mizează pe gresia porțelanată de interior în acest caz: poți opta atât pentru ceramică ce reproduce granitul sau marmura, cât și pentru plăci de gresie ce imită perfect fibra lemnului.

Poți vedea în pozele de mai jos câteva exemple de băi frumoase open space:

Baie open space cu cabine de dus walk in si rigola Geberit

Baie cu sanitare si mobilier Roca Inspira

Cabina de dus walk in cu sistem de dus Kludi A-QA

Vrei să afli mai multe informații despre posibilitățile de amenajare a unei băi frumoase, în funcție de caracteristicile spațiului de care dispui și de preferințele tale? Sună la 021.407.34.34 sau fă o programare online pentru o ședință de consultanță gratuită cu specialiștii noștri, într-unul dintre cele două showroom-uri Senso Days din București.