Design dormitor – 17 poze cu dormitoare pentru inspirație

Dormitor modern cu gresie Iris Ceramica

Reperele de stil pentru designul unui dormitor, fie că este vorba despre un dormitor matrimonial sau un dormitor de adolescent, se aplică întotdeauna. Acest spațiu este unul dedicat odihnei, relaxării și intimității, indiferent de vârstă sau de stilul de viață.

Totuși, aspectul dormitorului depinde într-o mare măsură de configurația camerei și de preferințele tale. Într-o încăpere mică vei crea impresia de spațiu folosind nuanțe luminoase, fluidizând culoarele de trecere și depozitând pe verticală. Vei transforma un dormitor mare și auster într-unul primitor alegând culori calde, mobilier „oversize” și o tăblie de pat impresionantă. Vei încerca, într-un cuvânt, să personalizezi dormitorul cu un design pe gustul tău, mai simplu sau mai sofisticat, în care să te simți bine.

Dar pentru asta ai nevoie de inspirație. Găsești în acest articol șaptesprezece poze cu dormitoare ce îți vor stimula creativitatea, oferindu-ți recomandările de care ai nevoie.

Idei de design interior pentru dormitoare

Design dormitoare albe

În general, albul este prima opțiune cromatică pentru designul unui dormitor, și e ușor de înțeles de ce. Reflectă bine lumina, amplifică vizual spațiul, este un fundal ideal pentru lenjeriile de pat albe sau viu colorate și face echipă bună cu orice altă nuanță, mai mult sau mai puțin intensă.

Un dormitor alb este un dormitor de o eleganță atemporală, ce îți induce o stare de relaxare și îți asigură vise plăcute în fiecare noapte. Poți opta pentru alb atât pentru pereți, cât și pentru pardoseală.

Gresia porțelanată albă cu aspect de marmură se potrivește într-un design de dormitor clasic, iar plăcile ceramice albe cu aspect de ciment completează armonios un dormitor industrial sau modern.

Dormitor cu lenjerie de pat alba Descamps Romance Blanc

Lenjerie de pat eleganta alba cu model floral

Dormitor modern cu lenjerie de pat alba

Dormitor clasic cu lenjerie de pat alba

Design dormitoare zugrăvite în 2 culori

Un design interior de dormitor modern cuprinde deseori două culori, dar acestea nu sunt dispuse la întâmplare. Aici, peretele principal este cel din dreptul patului, iar unul dintre trucurile decorative preferate de designerii de interior este să definească și să accentueze zona de dormit prin folosirea unei culori sau texturi diferite.

Dacă vrei să amenajezi dormitoare zugrăvite în două culori, poți aplica pe peretele principal o altă culoare care oferă un contrast plăcut, îl poți acoperi cu lambriuri, cu plăci decorative din lemn sau cu plăci ceramice ce reproduc fidel aspectul fibrei lemnoase sau pe cel al pietrei naturale.

Dormitor cu lenjerie de pat albastru navy Tommy Hilfiger
Lenjerie de pat alb si rosu Tommy Hilfiger

Dormitor cu pat premium din piele naturala Gamma Arredamenti

Dormitor modern cu gresie cu aspect de lemn Iris Ceramica

Design dormitoare moderne

Stilul modern este caracterizat prin linii simple, mobilier funcțional și confortabil, absența excesului de ornamente, culorile neutre, atmosfera aerisită și luminozitatea spațiului.

Poți alege, de exemplu, să creezi o zonă de relaxare cu fotolii și măsuță, separată de zona de dormit cu pat, și să adaugi într-o schemă cromatică neutră o pată de culoare, în funcție de gusturile tale: o nuanță de albastru pudrat îmbogățește estetic dormitorul, conferindu-i o aură de seninătate.

Dormitor modern luminos

Stilul industrial este extrem de apreciat când vine vorba de amenajarea dormitorului.
Se bazeaza pe griuri și pe suprafețe cu aspect nefinisat, iar pereții acoperiți cu plăci de gresie porțelanată Diesel Living, rectificată, cu aspect metalizat, corodat, de sticlă industrială, beton sau ciment sunt un element esențial ce dă încăperii nota specifică, masculină, cu un impact puternic asupra privitorului.

Dormitor modern in stil industrial cu gresie cu aspect metalic Diesel Living

Design dormitoare tineret

Dormitorul adolescentului este un spațiu cu funcții multiple. Aici tânărul își petrece majoritatea timpului, așa că designul acestuia trebuie să-i satisfacă toate nevoile și preferințele.

Culorile sunt mai vii, contrastele mai puternice, iar lenjeria de pat din bumbac de înaltă calitate de la Tommy Hilfiger îl învață lecția eleganței și îi oferă un confort deosebit.

Dormitor pentru tineri cu lenjerie de pat Tommy Hilfiger alb cu roz
Lenjerie de pat Tommy Hilfiger albastru si alb

Lenjerie de pat Tommy Hilfiger

Design dormitoare de lux

Elementul care accentuează atmosfera de relaxare, sporește senzația de confort și stimulează simțurile printr-o textură inedită este patul tapițat.

Nelipsit dintr-un dormitor de lux, patul tapițat este un etalon al rafinamentului, iar modelele de paturi cu structură din lemn masiv, capitonate manual cu piele fin prelucrată, cu textură catifelată, de la Gamma Arredamenti ilustrează perfect acest lucru.

Paturile cu tăblii înalte sunt ideale în spațiile largi – acestea conferă stabilitate vizuală dormitorului și dau o notă de sofisticare.

Dormitor de lux cu pat tapitat cu piele naturala Gamma Arredamenti

Pat premium din piele naturala alba

Pat Gamma Arredamenti Tulip tapitat cu piele

Ai nevoie de mai multă inspirație pentru a crea designul unui dormitor pe măsura preferințelor tale? Sună la 021.407.34.34 sau fă o programare online pentru o ședință de consultanță gratuită cu specialiștii Senso Days.