Îți dorești o baie turcoaz? Iată ce trebuie să faci pentru a obține un model ca în reviste

Îți dorești o baie turcoaz_ Iată ce trebuie să faci pentru a obține un model ca în reviste

Dacă până acum ai ales să îți decorezi baia doar în nuanțe neutre de bej, crem sau maro, află de la noi că acum aceste tendințe sunt de domeniul trecutului. În prezent, în vogă sunt culorile vii. De ce? Pentru că baia ar trebui să fie o încăpere în care ne regăsim, ne simțim bine și în care putem să ne relaxăm după o zi lungă și grea. De altfel, este una dintre camerele casei pe care o folosim foarte des, ceea ce înseamnă că trebuie să fie un loc unde să simțim confort. O nuanță foarte căutată în ultima vreme în materie de design interior pentru baie este turcoazul. Simplu sau în combinație cu alte culori reușește să creeze un vizual plăcut și să ofere acestui spațiu un aer șic.

Acum există multe culori mai moderne și mai frumoase care pot aduce același sentiment de curățenie, igienă și prospețime în baie, la fel cum se consideră în cazul nuanțelor neutre (alb, bej, crem etc.). În plus, ele te pot face să te simți bine și să oferi o impresie de liniște și calm. Culoarea care te poate ajuta să obții un decor frumos și armonios pentru baie este, fără îndoială, turcoazul. Așadar, în acest articol îți vom povesti despre această nouă tendință și îți vom oferi toate sfaturile de care ai nevoie pentru a obține o baie turcoaz exact ca în reviste.

De ce ar trebui să optezi pentru o baie turcoaz?

Turcoazul este una dintre cele mai populare culori, preferată pentru că se spune că ne oferă emoții pozitive. Turcoazul are atât nuanțe de verde, cât și nuanțe de albastru, ceea ce ne poate aduce aminte de valurile mării și cerul senin de vară, asocieri care ne ajută să ne liniștim. Poți crea diferite puncte terapeutice forte, în funcție de ce nuanță alegi.

Dacă preferi nuanțe de verde din paleta culorii turcoaz, trebuie să știi că alegerea ta are o simbolistică aparte, și anume: procesul de renaștere a naturii, asociat adesea cu transformarea. Pe lângă emoțiile pozitive pe care ți le oferă, verdele turcoaz creează și o stare de liniște și te ajută să te odihnești mai bine.

În cazul în care optezi pentru nuanțe de albastru, vei reuși să scapi de stările de stres, dar vei avea parte și de alte tipuri de vindecare. Se spune că nuanțele de albastru turcoaz pot îmbunătăți vederea, spre exemplu, așa că ai toate motivele să optezi pentru o baie decorată în această culoare. Designul albastru-verde te ajută să creezi o atmosferă asemeni celei pe care ai întâlnit-o la sesiunile de spa care, în același timp, te va duce cu gândul la lux, dată fiind eleganța culorii.

Nu trebuie să îți pară greu să utilizezi turcoazul pentru a-ți înfrumuseța casa. Chiar dacă pare complicat la o primă vedere, există câteva mici secrete de care te poți folosi pentru a obține un design frumos și armonios. De asemenea, nici nu trebuie să faci abuz de această culoare pentru a nu crea un aspect vizual neplăcut. Te sfătuim să alegi doar o singură cameră din casă în care să folosești turcoaz, de preferat în baie. Dacă visai la o baie ca un spa, acum o poți avea chiar la tine acasă. În cazul în care nu ai inspirație și vrei să ai la îndemână câteva modele de băi turcoaz, citește în continuare articolul nostru.

Băi turcoaz – cum să le amenajezi?

Pentru început, trebuie să te gândești la elementele principale cu ajutorul cărora să poți face o excelentă amenajare de baie turcoaz: gresie, faianță, mobilier și corpuri de iluminat. Dacă le stabilești pe acestea și le alegi cu grijă, vei obține un spațiu deosebit.

Băi turcoaz – cum să le amenajezi

Gresie și faianță turcoaz pentru baie

Gresia și faianța sunt opțiuni excelente pentru orice baie, deoarece este o încăpere cu un nivel foarte ridicat de umiditate și, în acest fel, poți proteja pereții, în special de mucegai. În plus, gresia și faianța sunt, de asemenea, ușor de curățat și întreținut. În cazul în care optezi pentru gresie și faianță turcoaz pentru baia ta, vei avea o libertate destul de mare în alegerea celorlalte elemente. O idee ar fi să creezi o baie turcoaz cu alb. Combină gresia și faianța turcoaz cu mobilier din lemn și accesorii albe. Acestea sunt, fără îndoială, cele mai sigure alegeri pentru a obține un aspect vizual plăcut și prețios.

Mobilier turcoaz pentru baia ta

Turcoazul este o alegere ideală și pentru piesele de mobilier de baie. Iar aici ai două opțiuni: ori achiziționezi mobilier turcoaz și te oprești la atât cu această nuanță, ori optezi pentru o cadă turcoaz pe care să o acompaniezi cu accesorii în aceeași nuanță.

Nu trebuie să ai toate piesele de mobilier turcoaz și nici pereții sau accesoriile, pentru că atunci vei încărca camera cu prea multe culori, iar rezultatul final nu îți va plăcea cu siguranță. Dacă alegi ca turcoazul să fie reprezentat de cadă și o piesă de mobilier, combină toate celelalte elemente (obiecte sanitare, accesorii de baie, corpuri de iluminat, gresie, faianță) cu alte nuanțe care se potrivesc, cum ar fi alb, verde mentă, galben pastel, maro deschis sau violet. Ce este important de reținut este faptul că cele mai intense culori nu trebuie să fie folosite mai mult decât cele deschise sau neutre.

Mobilier turcoaz pentru baia ta dulap baza
Detalii aici

Iluminarea este cheia într-o baie turcoaz

Te gândești la o transformare turcoaz a băii tale? Ai grijă la lumină. Te sfătuim să asiguri o cantitate bună de lumină în această cameră. Cazul ideal este reprezentat de prezența unei ferestre mari, însă pentru acest lucru este nevoie de spațiu și depinde și de felul în care este construită casa. În caz contrar, dacă spațiul nu îți permite sau locuiești la bloc și baia ta este echipată cu o fereastră mică ori nu are deloc, trebuie să te orientezi către opțiunile de iluminare cu LED-uri. Concentrează-ți atenția pe iluminarea plafonului și a spațiului aflat deasupra oglinzii. În ceea ce privește aspectul, există câteva sfaturi și tendințe actuale. În magazinul nostru online ai la dispoziție suficiente modele de corpuri de iluminat pentru baie, unde cu siguranță le vei găsi pe cele mai potrivite pentru baia casei tale.

Accesorii de baie turcoaz

Chiar dacă alegi să îți decorezi baia în majoritate cu alb, îți recomandăm să optezi pentru accesorii turcoaz, astfel încât să adaugi o pată de culoare. Este cea mai simplă modalitate de a crea o baie turcoaz cu alb, aceasta fiind prima alegere din topul preferințelor celor care caută modele moderne de băi. Ce obții dacă alegi toate accesoriile în nuanțe de turcoaz? În primul rând, această combinație de culori va oferi un aer sofisticat și elegant băii tale. În al doilea rând, vei reuși să îți creezi propriul tău colțișor de relaxare după o zi obositoare la serviciu.

În cazul în care îți dorești o baie cochetă, alege să achiziționezi toate accesoriile turcoaz, iar restul băii să fie albă sau bej deschis. În acest fel, turcoazul nu va acapara toată atenția din baie, ci doar va fi o pată de culoare, cu un accent sofisticat. În plus, ai ocazia să combini mai multe nuanțe de turcoaz dacă îți dorești o baie veselă.

Idei de băi turcoaz

Turcoazul amintește de valurile mării și te face să vrei să țipi de bucurie și prospețime. Sunt multe de spus despre frumusețea acestei culori, însă mai bine îți povestim despre câteva stiluri în care îți poți decora baia. Fie că te-ai gândit la o baie turcoaz cu crem, alb, maro sau orice altă combinație de nuanțe, noi ți-am pregătit câteva modele de băi turcoaz, astfel încât să îți dai seama ce ți se potrivește cel mai bine.

Idei de băi turcoaz

Baie turcoaz elegantă

Dacă vrei să obții o baie turcoaz elegantă, există câteva trucuri pe care ar trebui să le aplici. Alege să vopsești pereții într-o nuanță de turcoaz și completează designul băii cu piese de mobilier într-o nuanță de maro deschis, cu obiecte sanitare și accesorii de baie albe. În acest fel, vei crea o fuziune între eleganță și modernitate, iar baia ta va avea un aspect cu adevărat fermecător și revigorant. Tot acest decor merge de minune într-o baie cu ferestre mari, dar dacă planul casei tale arată diferit, o alternativă excelentă sunt corpurile de iluminat cu LED.

Baie turcoaz casual

Poți crea o atmosferă luxuriantă chiar și în cazul în care preferi un stil mai casual. Cum? Optează pentru faianță de tip mozaic în diferite nuanțe de turcoaz – acest model reflectă un aer artistic și aerisit, perfect pentru o baie în care nu vrei decât să te relaxezi și să te liniștești. Combin-o cu obiecte sanitare și accesorii de baie albe sau bej deschis, dar și cu câteva plante verzi în ghivece albe.

Baie turcoaz în stil contemporan

Și în cazul acestui stil vom vorbi despre faianța de tip mozaic, însă aici lucrurile stau puțin mai diferit. Spre exemplu, pentru a crea o baie în stil contemporan, nu trebuie să pui faianță pe toți pereții băii. Alege unul singur, de preferat pe cel lângă care ai cada sau cabina de duș, iar ceilalți pereți vopsește-i în nuanța predominantă de turcoaz de pe faianță. Dacă vrei să integrezi în decor și piese de mobilier, optează pentru nuanțe deschise de maro și pentru alb în ceea ce privește obiectele sanitare și toate celelalte accesorii de baie. Ce obții? O atmosferă răcoritoare și cochetă. În plus, creezi un sentiment de prospețime și relaxare.

Baie turcoaz în stil vintage

Stilul vintage nu se demodează niciodată și nu trebuie să depui eforturi uriașe pentru a-l aduce la tine în baie. Se potrivește de minune într-o baie echipată cu o cabină de duș. Vopsește peretele pe care este așezată cabina de duș în nuanța preferată de turcoaz și decorează-l cu motive florale pentru a obține un aspect vintage, elegant și foarte cochet. De asemenea, păstrează motivul floral și pentru alte locuri din baie, cum ar fi sub sau în jurul oglinzii. Oglinda trebuie să fie neapărat încadrată într-o ramă din lemn alb sau bej, iar piesele de mobilier ar trebui să fie în aceeași nuanță cu aceasta. Iar dacă alegi mobilier cu mânere din metal auriu, atunci ai reușit să creezi 100% o baie turcoaz în stil vintage.

Nu este greu să decorezi o baie atât timp cât viziunea ta asupra acestui spațiu este clară, cât ai în minte modelul pe care vrei să îl obții și elementele potrivite de decor. Sperăm că acest articol ți-a fost de ajutor și că ai găsit suficiente sfaturi potrivite, care să te ajute să îți creezi baia turcoaz mult visată. Nu uita că pentru a menține efectul de „wow” trebuie să te folosești de produse calitative, de la branduri recunoscute, astfel încât să fii sigur că acestea nu se degradează la scurt timp după ce ai terminat de amenajat spațiul.

Pe SensoDays.ro îți punem la dispoziție produse de cea mai bună calitate pentru fiecare cameră a casei: bucătărie, baie, dormitor și living, dar și cadouri pentru cei dragi și produse de lifestyle de la branduri de top, cum ar fi Ideal Standard, Hansgrohe, Kludi, Kartell, Franke, Duravit și multe altele.

Sursă foto: freepik.com