Principiul de funcționare al plitei cu inducție, bazat pe tehnologii avansate și revoluționare

Principiul de funcționare al plitei cu inducție, bazat pe tehnologii avansate și revoluționare

Pentru a amenaja bucătăria într-un stil elevat și rafinat, alege un mobilier care să-ți permită să încorporezi aparatură cu caracteristici de ultimă generație. Printre electrocasnicele care se pot încorpora se numără și plita electrică, un echipament cu eficiență ridicată, cu un consum redus de energie, și care te ajută să petreci cât mai puțin timp în bucătărie. Din acest motiv, este indicat să alegi branduri de lux, care oferă electrocasnice cu tehnologii avansate și cu multiple funcții, pentru a-ți ușura munca în bucătărie.

Cât de relaxant este să-ți pregătești o cafea, pe care să o savurezi în timp ce restul aparatelor electrocasnice rezolvă, cu ușurință, operațiunile pentru care au fost programate!

Din acest articol, poți afla care este principiul ce stă la baza funcționării unei plite electrice și de ce a devenit un produs atât de căutat pentru caracteristicile funcționale multiple.

Funcționarea plitei cu inducție: elementul funcțional din bucătăria ta

Brandurile de top prestigioase au adus pe piață produse superioare tehnologic, calitative și cu multiple funcțiuni în utilizare. Astfel, plitele electrice se caracterizează prin performanță mai mare, siguranță sporită în utilizare și ușurința curățării acestora. Așadar, poți opta pentru diverse modele performante, realizate din materiale calitative, premium, care îți reduc timpul petrecut în bucătărie.

Există două tipuri de plite electrice, și anume: plite electrice vitroceramice și plite cu inducție electromagnetică. Acestea sunt ușor de întreținut datorită suprafeței plate, având o eficiență energetică mai mare față de plitele cu gaz. Totodată, au prevăzute funcții de încălzire accelerată și sisteme anti-overheat și anti-overflow, ce opresc alimentarea cu energie electrică imediat ce s-a atins o anumită temperatură sau dacă senzorii au sesizat vărsarea conținutului vasului.

Astfel, ai acces la nenumărate beneficii datorită caracteristicilor de ultimă generație ale plitelor incorporabile. În ceea ce privește dezavantajele, trebuie să ai acces continuu la o sursă de electricitate. Iar instalarea unei plite electrice trebuie realizată de un specialist care asigură eficiența, rapiditatea și siguranța montării și care previne apariția unor accidente neprevăzute.


Brandul Bosch oferă o gamă variată de plite cu inducție special create pentru a pregăti mai repede și mai ușor preparatele. Printr-un panou de comandă intuitiv, beneficiezi de un consum mai redus de energie, în timp ce ai acces la o performanță îmbunătățită, datorită funcției Power Boost.

Principiul de funcționare al plitei cu inducție: element revoluționar și inovator al plitei de gătit

Atunci când se montează o plită electrică, se recomandă ca locul unde se instalează să aibă ventilație suficientă, iar între plită și peretele din spate (posterior) să existe un mic spațiu.

De asemenea, se recomandă plasarea plitei electrice peste cuptorul electric, și nu deasupra mașinii de spălat vase sau a altor echipamente. În cazul în care aceasta este încorporată în mobilier, trebuie fixată în siguranță cu ajutorul unor cleme speciale pentru un mobilier de 2, 3 sau 4 cm grosime. Totodată, plita cu inducție poate fi și un dispozitiv portabil atunci când nu e încorporat în mobilierul bucătăriei, având nevoie doar de o priză. Deci, poate fi montată ușor într-o nouă locație, chiar în interiorul aceleiași bucătării.

Principiul de funcționare al plitei cu inducție se pliază pe o tehnologie avansată, bazată pe inducție electromagnetică, ce generează electricitate sub forma căldurii, folosind magnetismul. Plitele cu inducție sunt compuse dintr-o placă de sticlă sau ceramică, sub care se află o bobină din sârmă de cupru. Când plita este conectată la o sursă de electricitate, transformă curentul electric în curent alternativ, producând un câmp magnetic fluctuant și, indirect, se generează căldură.

Pentru gătitul pe o plită pe inducție, este nevoie de o priză electrică cu împământare și de vase speciale din fontă sau oțel inoxidabil, utilizate special pe acest tip de plită. Pentru a permite controlul intensității căldurii, plitele de gătit cu inducție dispun de senzori LED.

Tehnologia de astăzi accesează controlul plitei cu inducție prin WiFi sau prin dispozitive de tip smartphone, prin intermediul unor aplicații. Unele inducții dispun de temporizatoare încorporate și senzori de temperatură integrate, care se opresc automat. Asta presupune că imediat ce ai îndepărtat vasul de pe placa de gătit, se poate opri în câteva secunde.


În acest sens, brandul Neff îți oferă plite cu inducție, având diferite caracteristici, precum funcția cronometru, un timer pentru fiecare zonă de gătit și un timer cu semnal sonor, iar plitele sunt dotate cu un sistem special care îi protejează pe cei mici. Astfel, o plită nu este doar un element elegant în bucătăria ta, ci și un aparat practic, care va deveni indispensabil odată ce vei descoperi toate avantajele sale!

În concluzie, Sensodays îți pune la dispoziție plite cu inducție care transformă modul în care pregătești mâncarea în fiecare zi. Optează pentru calitate și vei fi plăcut surprins de funcționalitățile de ultimă generație!

Sursa foto: Sensodays.ro, Unsplash.com.

Principiul de funcționare al plitei cu inducție