Montarea cuptorului incorporabil: ce trebuie să știi despre acest proces?

Montarea cuptorului incorporabil ce trebuie sa stii despre acest proces

Cuptoarele electrice incorporabile au devenit esentiale în orice casă datorită multiplelor funcții pe care le au de a prepara diferite tipuri de mancare, ajutând în aceeași măsură la menținerea proprietăților și aromelor acestora. 


Dacă ai decis să optezi pentru un cuptor incorporabil pentru bucătăria ta, tot ce trebuie să faci este să afli ce presupune montarea acestuia. Astfel, vei găsi în acest articol informații despre cum se montează un cuptor incorporabil și despre ce înseamnă racordarea acestuia la sursa de alimentare (curent sau gaz).

Montarea cuptorului incorporabil: cum alegi modelul perfect?

Montarea cuptorului incorporabil cum alegi modelul perfect

Un cuptor electric este un dispozitiv de gătit care funcționează cu energie electrică, transformată în căldură prin rezistență. În cadrul posibilităților acestui produs pentru bucătărie se numara si cele incastrate care se adaptează perfect oricărui spațiu și nevoi de utilizare. 


Un brand excepțional cum este Franke are întotdeauna o gama largă de cuptoare incorporabile de cea mai înaltă calitate, cu caracteristici excepționale și un design unic. Alege varianta cea mai potrivită atât pentru designul bucătăriei tale, cât și pentru nevoile tale. De exemplu, într-o bucătărie minimalistă, un cuptor incorporabil cu un design special va da un vibe incredibil întregii încăperi.

Dacă ești genul de persoană care se bucură de tehnologie, alege un model de cuptor multifuncțional, cu multiple funcții încorporate, precum sondă de temperatură multipunct pentru prăjire perfectă sau senzorul de coacere. Astfel de modele le găsești la Bosch, un brand apreciat pentru inovația sa.

Montarea cuptorului incorporabil cum alegi modelul perfect Cuptor electric incorporabil Bosch HBG675BB1 Serie 8, 13 functii
Detalii aici

Montarea cuptorului incorporabil: informații de care trebuie să ții cont

Montarea cuptorului incorporabil informatii de care trebuie sa tii cont

Înainte de a alege modelul ideal pentru bucătăria ta, asigură-te că există spațiul pentru montarea acestuia în mobilier. Cuptorul trebuie instalat în siguranță într-un dulap care este ferm atașat de structura casei. Dimensiunile înălțimii de tăiere sunt diferite pentru instalațiile cu sertar pentru depozitarea accesoriilor. 

Asigură-te că utilizezi corect spațiul pentru deschidere și că lași spațiu pentru colțuri, sertare sau alte accesorii, dacă este cazul. Dacă nu ai o pregătire specială, apelează la serviciile unui instalator pentru montarea și racordarea cuptorului la sursa de alimentare.

Montarea cuptorului incorporabil și racordarea la sursa de alimentare

Montarea cuptorului incorporabil si racordarea la sursa de alimentare

Pentru a instala un cuptor electric, primul lucru pe care trebuie să-l știi este că necesită o sursă de energie pentru utilizarea sa. Alegerea lui nu este din cauza complexității, ci pentru că necesită o conexiune electrică diferită de restul celorlalte echipamente de bucătărie. 

În general, instalația electrică casnică a unei locuințe este ansamblul de conexiuni, cablaje și echipamente care facilitează distribuirea energiei către întreaga locuință și dispozitivele respective. Este cea care permite, prin simpla apăsare a unui întrerupător, să se aprindă lumina, cuptorul sau alte echipamente. În ciuda faptului că în bucătărie se folosesc diferite tipuri de electrocasnice, evitați utilizarea aceluiași punct pentru mai multe echipamente, deoarece ar putea genera o sarcină electrică mai mare, în special pentru cuptorul electric. 

Instalarea unui cuptor pe gaz nu este deloc diferită de instalarea unui cuptor incorporabil, alimentat de electricitate. Pentru a conecta cuptorul incorporabil la electricitate sau la gaz este recomandat să apelezi la un profesionist pentru a evita electrocutarea sau scurgerile de gaz.

Pașii montării unui cuptor incorporabil:

  • Deconectarea curentului electric;
  • Conectarea cuptorul la mufa dedicată;
  • Încadrarea cuptorului în interiorul dulapului conform dimensiunilor;
  • Înșurubarea cuptorului și asigurarea acestuia;
  • Reconectarea la curentul electric. 

În zilele noastre, cuptoarele electrice au căpătat tot mai multă popularitate datorită posibilității de a avea o temperatura mai mare și o umiditate mai mica, precum și datorită faptului că acestea pierd mai puțină căldură. Indiferent de tipul de cuptor pe care îl alegi, asigură-te că ai la dispoziție o varietate de cuptoare electrice încorporate de înaltă calitate, cu funcții excelente și design unic, adaptate nevoilor și preferințelor tale. 

Sursa foto: Sensodays.ro, Pexels.com