Living de lux – cum să creezi o amenajare reușită, pentru a petrece timpul liber într-un cadru rafinat

Living de lux

Livingul este o încăpere menită relaxării și petrecerii momentelor memorabile alături de cei dragi într-un mediu primitor și rafinat. Pentru o amenajare de lux, fiecare detaliu contribuie la conturarea unei atmosfere plăcute, prin intermediul obiectelor de mobilier și al decorațiunilor care se caracterizează prin distincție. 

Materialele din care sunt realizate obiectele pentru sufrageria de lux se caracterizează prin calitatea înaltă și design-ul unic. Astfel, oriunde ți-ai întoarce privirea, ești întâmpinat de cel mai plăcut aspect, iar invitații sunt impresionați în legătură cu alegerile tale creative.

Mai jos, poți afla mai multe despre cum poți amenaja cu succes un living de lux, astfel încât să creezi o ambianță plăcută, plină de rafinament și confort.

Mobilierul adecvat pentru un living de lux cu cele mai înalte cerințe estetice și calitative

Mobilierul de calitate este un element central al amenajării livingurilor de lux. Pentru a obține un efect armonios, care îmbină relaxarea cu distincția, canapelele și fotoliile din piele de la Gamma Arredamenti sunt opțiunea ideală. Acestea sunt realizate din piele de înaltă calitate, cu o textură și culoare deosebite, fiind disponibile într-o mulțime de nuanțe și mărimi. Accentul cade pe somptuozitatea design-ului, care se îmbină echilibrat cu latura practică. 
Poți alege canapele și fotolii în nuanțe moderne, precum gri deschis, alb, verde sau albastru-gri. Structura pieselor de mobilier este realizată din lemn, astfel că este posibilă apropierea de natură, prin materialele de înaltă calitate. Fiecare detaliu este gândit astfel încât să adauge o tușă insolită unei piese de mobilier care se remarcă prin confortul sporit al design-ului ergonomic și cel oferit prin intermediul sistemelor de reglare.

Pentru a avea relaxarea dorită într-un mediu somptuos și plin de rafinament, fotoliile recliner din piele de înaltă calitate Stressless sunt o opțiune ideală. Acestea au un design distinctiv și se remarcă prin inovația sistemului pe care îl au la bază. Unghiul spătarului și al șezutului se schimbă în funcție de mișcările corporale, pentru cel mai înalt grad de confort al coloanei vertebrale, fiind adaptabil pentru diferitele activități recreative pe care le desfășori.

Make a statement – decorațiuni din materiale textile care pun în valoare un living room de lux

Livingurile clasice de lux se caracterizează prin culorile sobre, care exprimă rafinament. Pentru a crea puncte vizuale de interes în cadrul amenajării, sunt potrivite decorațiunile din materiale textile colorate, care aduc un plus de prospețime design-ului.

Poți alege o piesă statement, care să exprime creativitatea concepției tale de design interior. Aceasta poate fi un covor, decorațiuni, canalepe sau fotoliu cu imprimeuri inedite. 
Covoarele Missoni se remarcă prin modelele florale și geometrice interesante și prin materialele de calitate.  Sunt realizate din 100% lână și sunt făcute manual, astfel că fiecare piesă are anumite caracteristici unice.

O altă opțiune pentru a crea un punct central al amenajării unui living modern de lux este și alegerea unei canapele sau a unui fotoliu cu tapițerie textilă din bumbac de la Kartell. Acestea îmbină în mod interesant imprimeurile abstracte neobișnuite cu structura transparentă din materiale plastice de înaltă calitate, pentru un efect de plutire.

Living de lux
Detalii aici

Decorațiunile textile Missoni sunt potrivite pentru a adăuga culoare și a da un aspect inedit canapelelor și fotoliilor din livingurile luxoase. Pernele decorative Missoni se remarcă prin imprimeurile moderne, cu o notă neobișnuită și afinitatea către arta contemporană. Design-urile multicolore care, în ciuda stranietății, au un aspect atemporal, sunt menite să atragă privirile tuturor invitaților. Acestea pot fi alăturate cu succes pledurilor confortabile Descamps, din materiale textile de calitate, cu aspect satinat și finisaje atent realizate.

În afara decorațiunilor textile, poți utiliza și alte obiecte pline de eleganță, care să fie amplasate pe pereți sau pe măsuțe și comode, pentru a crea puncte de interes pentru privitor. O opțiune bună de pentru ornamentarea pereților sunt ceasurile de perete. 

Acestea sunt opțiuni de decorare care se pot adapta oricărui tip de interior, datorită varietății de design. Pentru un perete închis la culoare, se poate opta pentru un ceas alb, cu elemente metalice, de la NeXtime. Acestea se remarcă prin aspectul minimalist, care nu încarcă excesiv ambianța de ansamblu, dar vin o notă de unicitate și creativitate care surprind de la prima vedere. 

O altă opțiune pentru decorarea unui living de lux modern sunt ceasurile cu mecanismul parțial la vedere, care este vizibil în mod interesant în lumină redusă. Pe lângă acestea, pentru a crea un punct focal interesant, poți să le alegi pe cele de la Kartell, parțial transparente.

Crearea unei atmosfere potrivite într-o sufragerie de lux – detalii vizuale și olfactive

Fiecare amănunt contribuie la crearea unei atmosfere plăcute în sufrageriile de lux. Acordă atenție atât elementelor vizuale, mai ales luminii, cât și celor olfactive, pentru a te asigura că totul formează un întreg armonios.

Corpurile de iluminat care pun în valoare un living de lux

Corpurile de iluminat potrivite pot să pună în valoare ideile tale pentru amenajarea unui living de lux. Acestea pot constitui decorațiuni murale reușite sau pot fi amplasate în zone cheie ale încăperii. Pentru a amplifica efectul unei canapele din piele, poți alege să așezi lângă ea un lampadar Kartell, realizat cu ajutorul unei tehnologii speciale de modelare, folosită pentru a reda efectul dantelei și pentru a crea perforații neobișnuite prin care este filtrată lumina.

O opțiune interesantă sunt și lampadarele Ideal Lux, având un design geometric precis, care se îmbină foarte bine cu mobila și decorațiunile moderne. Materialele de înaltă calitate, precum lemnul sau metalul cromat, sunt folosite astfel încât să rezulte corpuri de iluminat subțiri, care amplifică efectul spațial pe verticală.

Pentru a obține efecte inedite de lumină, poți amplasa și aplice pe pereți, care atrag privirile asupra acestora și asupra tablourilor sau ceasurilor cu care alegi să îi decorezi. Aplicele Eglo se remarcă prin întrebuințarea insolită a elementelor clasice de design. Se utilizează sticlă opacă, lemn și metal cu finisaje negre, de culoarea bronzului sau argintului, astfel încât să poată fi revalorificate elementele caracteristicile pieselor vintage, totul într-un cadru modern.

În ceea ce privește sursele de iluminat amplasate în tavan, poți alege candelabre somptuoase de la Ideal Lux, într-o mulțime de variante, care să se muleze perfect cerințelor specifice ale amenajării tale. Alege un candelabru din metal turnat, cu nenumărate elemente de cristal, mai ales dacă dorești să ai un aspect mai apropiat de cel al unui living clasic, fără a înlătura complet elementele moderne. 

Pentru un design modern sau contemporan, poți opta pentru un candelabru în cadrul căruia accentul cade pe elementele metalice sau o lustră cu mai multe surse de iluminat, aranjate într-un mod neobișnuit.

În ceea ce privește nuanța elementelor metalice, pentru un design apropiat de cel clasic, sunt mai potrivite tentele de bronz și auriu, în timp ce nuanțele argintii se pretează mai bine pentru o amenajare modernă, care pune accent pe funcționalitate. 

Același lucru este valabil și pentru lumina emisă de becuri, însă alegerea depinde și de preferințele personale și de culoarea mobilierului și a decorațiunilor. Poți chiar să creezi un efect neașteptat, alăturând mobilei în nuanțe reci lustre sau pendule cu lumina artificială cu cu tentă caldă sau invers.

Ultimul retuș: cum să creezi o ambianță olfactivă deosebită într-un living de lux

În afara elementelor vizuale, este important și să acorzi atenție și ambianței olfactive. Aromele deosebite potențează atmosfera de rafinament a unui living de lux și, în același timp, creează un mediu relaxant. 

Alege lumânări parfumate Maison Berger, cu o mulțime de arome. Sunt potrivite cele care au ingrediente insolite, precum moscul alb, ambra sau chihlimbarul. Acestea sunt realizate din ceară vegetală, turnată cu grijă în vase de sticlă vopsită, având formule alcătuite de creatori francezi.

O alternativă sunt difuzoarele de parfum Maison Berger, care se disting atât prin design, cât și prin arome. Cele cu tematica „Paris” aduc în prim-plan sentimentele pozitive și amintirile de neuitat, prin intermediul simțului olfactiv. De asemenea, o altă opțiune sunt cele cu recipient inspirat din arhitectura Art Deco, ideale pentru a augmenta efectul unei amenajări cu specific inovativ și urban. 

Pentru un efect revigorant, optează pentru un difuzor electric de parfum Maison Berger cu ultrasunete, care eliberează în aer vapori fini și umezi, păstrând intact parfumul uleiurilor esențiale. Aromele bogate cu tentă orientală amplifică impresia de somptuozitate a interioarelor de lux.

De asemenea, ai la dispoziție și parfumurile pentru lămpi catalitice oferite de Maison Berger, care contribuie la purificarea aerului dintr-o încăpere mai mare. Acestea oferă avantajul curățării aerului și pe cel al obținerii unor efecte pozitive asupra stării de spirit. Lămpile catalitice care utilizează aceste parfumuri sunt realizate din sticlă modelată cu linii neobișnuite și forme în relief inspirate din arhitectură și elemente metalice lăcuite.

Livingul de lux se remarcă prin folosirea elementelor de mobilier și decorare realizate din materiale de înaltă calitate, cu o grijă deosebită față de impresia estetică. Fiecare detaliu este semnificativ pentru conturarea unei ambianțe rafinate, a unei încăperi unde te poți relaxa și petrece clipe prețioase alături de cei dragi. Alege opțiuni interesante pentru crearea unei ambianțe vizuale și olfactive, prin intermediul decorațiunilor, corpurilor de iluminat și al parfumurilor potrivite.

Surse foto: Sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre livingurile de lux

Ce canapea să aleg pentru un living de lux?

Pentru un living de lux, este importantă calitatea materialelor din care este realizată canapeaua. Alege o piesă de mobilier cu tapițerie din piele de cea mai înaltă calitate, care să reprezinte elementul central al întregii amenajări. Culorile predilecte sunt alb, gri, albastru închis, verde mentă sau bej, însă se pot alege și nuanțe mai îndrăznețe, în funcție de efectul de ansamblu pe care dorești să-l obții.

Ce fotolii se potrivesc într-un living de lux?

Cele mai potrivite fotolii pentru livingurile de lux sunt cele cu finisaje de cea mai bună calitate și funcționalități moderne, care permit un confort sporit. Alege un fotoliu recliner, pentru a te relaxa din plin acasă. Acestea se caracterizează prin funcțiile de reglare a poziției șezutului și a spătarului și prin construcția ergonomică, pentru menținerea unei poziții corecte a coloanei vertebrale.

Care sunt decorațiunile potrivite pentru un living de lux?

Decorațiunile pentru livingul de lux se caracterizează prin calitatea materialelor și a design-ului. Pentru a aduce puncte de interes în cadrul unei amenajări în culori pastelate, poți introduce pete de culoare prin intermediul pernelor decorative cu imprimeuri vesele, pleduri colorate sau canapele și fotolii cu tapițerie textilă cu modele în nuanțe vii. De asemenea, poți amplasa pe pereți ceasuri sau aplice de perete cu design interesant, care să atragă toate privirile.

Ce corpuri de iluminat sunt potrivite pentru un living de lux?

Corpurile de iluminat pentru livingul de lux trebuie să fie, ca restul elementelor care îl compun, de bună calitate și să pună accent pe design-ul neobișnuit. Alege aplice de perete care îmbină elementele clasice cu unele moderne sau lustre care să fie punctul central la nivel vizual, prin bogăția ornamentelor.

Ce arome de lumânări parfumate să aleg pentru un living de lux?

Lumânările parfumate care amplifică efectul vizual într-un living de lux sunt cele cu arome exotice, care trimit la somptuozitatea unor țări îndepărtate sau care se remarcă prin ingredientele rare. De exemplu, poți alege o lumânare care are în componență mosc alb, pentru un plus de rafinament. De asemenea, aspectul acesteia contează, așa că poți alege mai ales lumânări cu ceară turnată manual într-un suport elegant din sticlă.