Montarea bateriei de la chiuveta din bucătărie – Pași de parcurs și unelte necesare

Montarea bateriei de la chiuveta din bucătărie

Bucătăria este locul pe care majoritatea proprietarilor de locuințe vor să-l amenajeze cât mai elegant și mai rafinat. Amenajarea sau renovarea acestei încăperi cu stil presupune din start bun gust și alegerea unor elemente rafinate, luxoase, premium, indiferent că este vorba despre piesele de mobilier, aparatele electrocasnice, instalația și obiectele sanitare sau diferite obiecte decorative, care completează spectaculos întreaga atmosferă. Dintre acestea chiuveta și bateria sa au un rol special, mulți apelând la diferite materiale deosebite și la o montare realizată de specialiști în domeniu pentru a fi siguri că obțin rezultate optime. 

În articolul de mai jos vei descoperi care sunt pașii de parcurs pentru a monta bateria de la chiuveta din bucătărie, care sunt uneltele și materialele necesare, precum și unele răspunsuri la întrebări frecvente despre acest subiect.

Bateria de la chiuvetă și pașii de parcurs pentru montarea ei

Chiuveta de la bucătărie trebuie să aibă un look sofisticat, pe care poate să-l obțină cu ajutorul materialului din care este fabricată, dar și prin prezența unei baterii deosebite, de tip premium, de calitate superioară. În acest sens, se pot folosi produsele unor branduri de renume, cum ar fi Hansgrohe, Franke, Kludi, Teka, Ideal Standard, Ravak, Roca, Vidima, care se pot monta pe blat, pe perete, sub fereastră, pe chiuvetă. Diversitatea cromatică a bateriilor de chiuvetă poate să fie de ajutor pentru cei care se gândesc să completeze minunat stilul de design ales (crom, inox, negru, bronz, grafit, arămiu, bej, nichel, vanila etc.). 

Un produs deosebit este bateria Kludi E-Go electronică, dotată cu duș extractibil, care se montează pe chiuvetă. Are culoarea crem, clasă de debit Z, detectare optică a obiectelor, filtru de impurități și se instalează foarte repede.

Bateria de bucătărie Hansgrohe Aquno Select este un alt produs excelent pentru cei care doresc să obțină în bucătărie tehnologie modernă și aspect rafinat de necontestat. Are duș extractibil, două tipuri de jet, strecurătoare multifuncțională, sBox și se montează pe blat.

Bateria de bucătărie Franke Atlas Neo S are senzor și duș extractibil, se montează pe chiuvetă. Are un aspect deosebit și este dotată cu tehnologii de top.

Bateriile moderne sunt ușor de îngrijit și de montat, au un aspect deosebite și pot fi folosite pentru a completa orice tip de chiuvetă de bucătărie, indiferent de stilul de amenajare ales. Pentru montarea bateriei de la chiuvetă trebuie să se urmărească întocmai următorii pași:

  • Se oprește apa de la robineții de sub chiuvetă;
  • Se scoate noua baterie din cutie și se citesc instrucțiunile;
  • Se demontează bateria veche și se curăță orificiul de posibilele depuneri de calcar;
  • Se pregătește bateria nouă de instalare (sunt înfiletate cele două furtunuri, se prind garniturile de etanșare, apoi se iau cele două tije filetate și se înșurubează de baterie);
  • Se instalează bateria, introducându-se furtunurile prin orificiile de la chiuvetă. Se inserează accesoriile de fixare, garnitura așezată peste furtunuri și tijele filetate, apoi brida de prindere. Se însurubează manual piulițele pe tijele filetate și se strâng cu cheia de fixare;
  • Se conectează furtunurile la robineți și se strâng ușor cu ajutorul cheii;
  • Se verifică funcționarea optimă a bateriei și se dă drumul la apă.

Uneltele și materialele necesare pentru montarea bateriei de la chiuvetă

Pentru a realiza un interior deosebit, este important să se aleagă chiuveta de bucătărie din materialele dorite și cu bateria corespunzătoare. Montarea chiuvetei de bucătărie și a bateriei sale nu presupune cunoștințe complexe, însă necesită anumite unelte și materiale, după cum urmează:

  • fierăstrău transversal și pânză pentru crestarea filetului;
  • pastă de etanșare pentru aplicarea pe cânepă;
  • cheia fixă sau cleștele de instalator;
  • șurubelniță pentru înfiletare;
  • cheia hexagonală pentru strângere;
  • cânepă pentru etanșare.

În concluzie, cine vrea să se bucure de amenajarea unei bucătării moderne, chic trebuie neapărat să aleagă produse de calitate premium, care să imprime un aer sofisticat întregii atmosfere. Câteva cunoștințe, sfaturile specialiștilor și unele unelte pot să ajute la montarea diferitelor piese fără ajutorul meșterului.

Surse foto:

shutterstock.com

sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre montarea bateriei de la chiuvetă

Cum se montează bateria de la chiuveta din bucătărie?

Montarea bateriei de la chiuvetă se face foarte simplu, urmărind pașii indicați de profesioniști, precum și indicațiile producătorului înscrise în cartea tehnică a produsului.

Cu ce montezi bateria de la chiuveta din bucătărie?

Pentru a monta bateria de la chiuveta din bucătărie este nevoie de fierăstrău transversal, cheie fixă, cheie hexagonală, șurubelniță, cânepă și pastă de etanșare.

Cine poate monta bateria de la chiuveta din bucătărie?

Bateria de la chiuveta din bucătărie poate fi montată de un instalator profesionist, dar și un amator ar putea avea rezultate deosebite, dacă se înarmează cu toate cunoștințele necesare.