Stilul glamour în design interior – 5 piese fără de care nu poți obține acest efect și ce greșeli să eviți

Stilul glamour în design interior

O locuință amenajată în stil contemporan poate fi plină de șarm și personalitate, dacă adopți o abordare glamour. Texturile lucioase, impremeurile dense și nuanțele îndrăznețe sunt doar câteva dintre caracteristicile acestui registru. Deoarece este un stil luxos, poate fi ușor confundat cu alte tipuri de amenajare, însă are trăsăturile sale particulare. 

În articolul de mai jos ce piese nu trebuie să lipsească dintr-un interior decorat în stil glamorous, ce greșeli trebuie evitate în decorarea unei astfel de locuințe și, de asemenea, răspunsurile celor mai frecvente întrebări referitoare la acest subiect.

Amenajări interioare în stilul glamour – 5 piese esențiale

Abordarea acestui tip de decorare poate crea dificultăți, deoarece este un stil eclectic, iar riscul de a ajunge la un rezultat nefericit este ridicat. De aceea, trebuie să știi de unde să începi procesul de amenajare. În continuare, vei descoperi 5 piese fundamentale, în jurul cărora să-ți decorezi casa în stil glamour.

CanapeauaÎntr-un living care “respiră” glam, o canapea rafinată și luxoasă nu poate lipsi. Alege un model în culori vii, precum roz, violet, albastru sau galben și conturează apoi o paletă cromatică pornind de la nuanța respectivă. Este imperios necesar să optezi pentru o variantă cu tapițerie de catifea sau piele, de dimensiuni generoase, precum cele din gama Kartell, un brand cu renume.

Corpurile de iluminat

Un alt detaliu care solicită atenție specială în amenajările glamour sunt corpurile de iluminat. Candelabrele, lampadarele și veiozele trebuie să atragă privirile și să insufle lux și să fie ieșite din tipare, precum cele din gama Ideal Lux sau Kartell.

Vazele și bolurile decorativeNu trebuie să ignori nici detaliile și decorațiunile de mici dimensiuni. Vazele și bolurile din sticlă reprezintă cele mai potrivite ornamente pentru stilul glamour. Nu ezita să alegi culori curajoase și forme geometrice pline de personalitate.

Cada freestanding

Pentru ca locuința ta să fie amenajată în mod coerent, va trebui să aplici același stil în toate încăperile, iar baia poate beneficia din plin de un aspect glamour. Elementul principal care va acorda un aer strălucitor este cada de tip freestanding

Pardoseala

Deși nu este o piesă propriu-zisă decorativă sau de mobilier, pardoseala poate completa în mod decisiv aspectul unei camere glamorous. Pentru un efect contrastant, alege o nuanță deschisă, care să scoată în evidență culorile intense ale mobilierului și ale ornamentelor. Aceasta va crea impresia unui spațiu vast, iar camera va căpăta un aer special și elegant.

Decorarea camerei în stil glamour – greșeli pe care să le eviți

La fel de importantă precum alegerea corectă a elementelor centrale este și asocierea armonioasă cu restul încăperii. Dat fiind că stilul glamour este unul flexibil, evitarea unor greșeli devine adesea dificilă. Iată ce trebuie să eviți:

Aglomerarea mobilierului și a obiectelor decorative

Chiar dacă are un caracter eclectic, acest lucru nu înseamnă că stilul glamour poate fi obținut ușor, printr-o simplă adunare de piese de mobilier diverse. Poți aplica regula cu care nu vei da greș niciodată: less is more. Selectează câteva obiecte cu un aspect luxos, precum cele menționate anterior în articol și adaugă alte câteva detalii decorative, fără să aglomerezi încăperea în mod inutil. 

O abordare kitsch

De asemenea, nu orice obiect strălucitor se potrivește acestui stil. Alege doar cele mai rafinate opțiuni, de la branduri de renume, precum Kartell, Ideal Lux, Villeroy & Boch, Zwiesel, Besco sau Kludi și păstrează o armonie în asocierea acestora.

Confundarea cu alte stiluri

Dat fiind că acest stil se definește prin splendoare și strălucire, este ușor de confundat cu alte stiluri, precum cel romantic sau cel clasic. Trebuie să reții că el are și o notă contemporană, care îl deosebește de alte tipuri de amenajări opulente.

Prin urmare, după ce stabilești elementele prin care vei da startul aranjării locuinței tale în stil glamour, restul procesului este unul facil, care îți va aduce încântare. 

Sursa foto: Shutterstock.com, Pexels.com, Unsplash.com, Sensodays.ro

FAQ – Întrebări și răspunsuri frecvente despre stilul glamour în design interior

Cum se amenajează o încăpere în stil glamour?

Pentru a decora o cameră în stil glamour, trebuie să apelezi la nuanțe îndrăznețe, precum roz, violet, albastru, verde sau galben și texturi pe măsură: piele, catifea și altele. Nu neglija nici imprimeurile bogate și pardoseala de calitate.

Ce este stilul glamour în design interior?

În domeniul designului, stilul glamour reprezintă o abordarea contemporană, luxoasă și îndrăzneață, dar care se deosebește de alte estetici, precum cea romantică, prin caracteristicile eclectice.

Ce decorațiuni se potrivesc stilului glamour?

Cele mai potrivite decorațiuni pentru interior sunt canapelele de mari dimensiuni, oglinzile, lampadarele, candelabrele, vazele, bolurile și operele de artă.