Baie în stil mediteranean – Un design elegant și rafinat!

Baie în stil mediteranean

Atunci când vine vorba despre un decor mediteranean, cu siguranță te gândești la mare, soare, relaxare și vară. Acest stil se regăsește în multe locuri de acest gen, fiind specific pentru culturi și civilizații care au avut și au acces la Marea Mediterană. Dacă te pasionează această direcție stilistică, nu ezita și integreaz-o în amenajarea propriei tale băi. Însă, pentru a reuși acest lucru, este necesar să afli care sunt elementele cu care poți jongla pentru a crea un cadru deosebit, armonios și luxos.

Ce elemente poate cuprinde o baie amenajată în stil mediteranean?

O baie care este amenajată în stil mediteranean poate îngloba o mulțime de detalii, care vor ieși, în mod cert, în evidență. Însă, înainte de a alege produsele propriu-zise, trebuie să iei în considerare câteva tipuri de amănunte stilistice pe care te poți baza:

  • Rustic

În anumite tipuri de băi mediteraneene poți găsi detalii rustice, care aduc un plus de căldură și armonie în spațiul respectiv. Fie că este vorba despre un mobilier din lemn sau un tavan cu grinzi de lemn, fie că este vorba despre covorașe, finisaje sau alte elemente decorative, băile mediteraneene rustice sunt perfecte dacă vrei să creezi un cadru intim, dar elegant, în același timp. 

  • Vintage

În cazul în care vrei să te orientezi către lucruri care conțin patina timpului, nu ezita să-ți îndrepți atenția și către detalii vintage. Poți opta pentru o oglindă deosebită, sau chiar pentru un candelabru – orice ai alege, este important să transmită vibe-ul pe care ți-l dorești. De asemenea, ai  libertatea de a selecta materiale inedite, precum bronz sau catifea, deoarece acestea sunt ideale pentru un astfel de stil special. 

  • Motive specifice

Designurile mediteraneene se remarcă, deseori, și prin motive specifice, care pot fi observate pe gresie sau pe faianță, dar și pe alte obiecte de decor. Există modele florale, geometrice sau abstracte, pe care le poți integra ușor în orice fel de cadru de acest gen. Cu siguranță te poți inspira din stilul spaniol, italian, grecesc sau francez – fiecare zonă are specificul ei și, de aceea, este esențial să cercetezi mai multe posibilități, pentru a vedea care sunt cele cu care rezonezi din toate punctele de vedere.

  • Piatră/Marmură

Piatra sau marmura pot fi cheia succesului, mai ales dacă vrei să alcătuiești un decor de lux. Este știut faptul că marmura este foarte elegantă și rafinată, fiind o variantă perfectă pentru o baie încântătoare. Piatra poate fi de mai multe feluri – așadar, depinde în ce sens vrei să te îndrepți. De exemplu, pietrele care se aseamănă cu cele de râu pot da o notă diferită față de cele lucioase sau bine șlefuite. Cel mai bine este să te gândești care este atmosfera pe care ți-o dorești și, apoi, să decizi, care sunt texturile, culorile și materialele care te vor ajuta să-ți îndeplinești planul, exact așa cum îți imaginezi.

Ce categorii de produse pot fi integrate într-o baie mediteraneană?

În orice baie mediteraneană ai nevoie de câteva lucruri esențiale: finisajele, cada și obiectele sanitare. Acestea sunt elemente cu care poți jongla în voie, cu scopul de a crea o amenajare inedită.
În ceea ce privește lavoarele de baie, te poți orienta către produse premium, realizate de către branduri renumite, precum Ideal Standard sau Vitra.  Fie că preferi variante clasice, fie că vrei să alegi opțiuni extravagante, este imposibil să nu găsești un lavoar care să fie pe gustul tău.

De asemenea, poți selecta o cadă simplă sau chiar o cadă freestanding, mai ales dacă ai în vedere alcătuirea unei băi mediteraneene cu aspect retro. Și în acest caz, este recomandat să descoperi gama de căzi pusă la dispoziție de către producători precum Besco, Ideal Standard sau Riho.

Nu uita de finisaje – selectează faianță, gresie și plăci decorative care să se potrivească în proiectul tău. Vei găsi modele deosebite atât la Iris Ceramica, FMG sau Diesel Living, cât și la alte branduri cunoscute.

În concluzie, o baie mediteraneană poate schimba cu totul aspectul casei tale și poate fi o rețetă de succes în crearea unui decor de lux, aparte, care să impresioneze prin unicitate, originalitate și, mai ales, prin atmosferă! 

Sursă foto: shutterstock.com, sensodays.ro

FAQ – Întrebări și răspunsuri frecvente despre baia în stil mediteranean

Ce este o baie în stil mediteranean?

O baie amenajată în stil mediteranean reprezintă o amenajare realizată în spiritul specific al țărilor care au deschidere la Marea Mediterană (stil grecesc, italian, spaniol, etc.).

Cum să decorez o baie în stil mediteranean?

Pentru a decora o baie în stil mediteranean, trebuie să afli care sunt elementele specifice acestui stil și, apoi, să ții cont de ele atunci când pornești în căutarea finisajelor și obiectelor necesare.

Cum să aleg designul potrivit pentru o baie în stil mediteranean?

Poți consulta diverse idei de amenajare sau poți crea o concepție proprie. Tot ce contează este să te informezi cu privire la acest stil și, apoi, să te gândești ce direcție estetică vrei să abordezi!