Amenajare baie fără faianță: recomandări pentru un decor de lux și plin de confort

Amenajare baie fără faianță: recomandări pentru un decor de lux și plin de confort

Gresia și faianța de baie reprezintă idei de decor clasice, dar există o mulțime de opțiuni pentru a-ți transforma baia într-un loc modern și elegant. Amenajarea unei băi fără faianță și gresie nu înseamnă neapărat renunțarea totală la aceste două materiale, ci, mai degrabă, alternarea acestora cu diverse opțiuni, care să creeze o atmosfera confortabilă, dar și un decor de lux. Pentru a realiza acest lucru, poți lua în considerare câteva idei de placare a pereților și a pardoselilor, precum și alte recomandări în ceea ce privește mobilierul și accesoriile folosite.

Baie fără faianță: idei pentru decorul pereților și al pardoselilor

Băile realizate doar din gresie și faianță au devenit ușor demodate în ultima vreme, în prezent existând o mulțime de alternative de decorare. Utilizarea suprafețelor de lemn creează o atmosferă confortabilă, în timp ce tapetul impermeabil va adăuga cu adevărat caracter băii tale. Pentru un rezultat cu adevărat unic, poți combina materialele între ele. O gresie porțelanată Iris Ceramica se va afla în armonie perfectă cu o vopsea lavabilă în culori contrastante.

Pereții băilor pot fi destul de dificil de decorat din cauza faptului că sunt expuși la o cantitate mare de umiditate și la fluxuri directe de apă. Află care sunt cele mai comune opțiuni când vine vorba de amenajarea unei băi fără faianță.

Amenajare baie cu tapet

Un tapet bine ales poate oferi băii tale o senzație de eleganță și un plus de personalitate. Există o mulțime de tipuri de tapet impermeabile, concepute special pentru a fi rezistente la aburi. De asemenea, multe dintre acestea pot fi acoperite cu un lac acrilic pentru a face față mai bine umezelii. În ceea ce privește montajul, tapetul necesită atenție deosebită, iar pereții trebuie să fie perfect drepți, pentru ca fasiile de tapet să se îmbine armonios. 

Amenajare baie cu lemn

Lemnul este un alt material care se poate folosi într-o amenajare de baie fără faianță, chiar dacă acesta nu se ține de obicei în condiții de umiditate. Pentru protejare, lemnul poate fi vopsit cu un lac semilucios sau transparent, în combinație cu grund pe baza de ulei. O altă alternativă este să folosești lemn doar în zonele fără expunere la stropii de apă sau să investești într-un lambriu din lemn impermeabil.

Băi moderne fără faianță: decor din cărămidă

Cărămida poate adaugă o senzație minimalistă și contemporană băii, deoarece oferă un contrast uimitor cu ceilalți pereți. Pentru a fi mai rezistentă, cărămida poate fi acoperită cu vopsea impermeabilă. Un perete din cărămidă naturală va crea o atmosferă rurală deosebită.

Amenajare baie cu microciment

Microcimentul este o opțiune modernă în ceea ce privește o amenajare de baie fără faianță. Acesta se integrează perfect doar în anumite decoruri și este o varianta puțin mai costisitoare. Microcimentul poate fi folosit atât pentru pereți, cât și pentru pardoseală.

Lavabila de baie fără faianță

Vopseaua lavabilă reprezintă o alternativă bună pentru decorul băii. Pe lângă opțiunile de decorare nelimitate, aceasta se aplică și extrem de ușor. Nuanțele și texturile pot fi variate, la fel și tipul de finisaj: mat, lucios, ultralucios. Cu o aplicare ușoară și costuri reduse pentru manoperă, vopseaua lavabilă este ideală pentru o amenajare minimalistă a băii. Totuși, pentru un finisaj de lux, este recomandat să o completezi cu plăci decorative cu diferite modele.

Băi fără gresie și faianță: panouri din sticlă colorată

Înlocuiește tradiționalul decor al băii cu panouri din sticlă colorată, care se regăsesc într-o gama largă de culori vibrante. Astfel, îți vei personaliza spațiul și îl vei transforma într-un loc elegant, care va atrage orice privire. Panourile decorative din sticlă sunt rezistente atât la căldură, cât și la apă și pot fi folosite în apropierea căzilor sau a dușurilor.

Amenajare baie fără faianță: sfaturi și recomandări de combinații moderne

Baia este o încăpere extrem de importantă în orice locuință, fie că este vorba de o casă sau un apartament. Fiind locul pentru un duș revigorant dimineața sau o baie relaxantă seara, confortul este pe primul loc când vine vorba de amenajarea unei băi. Dar și aspectul deosebit, elegant și sofisticat, este de preferat într-un spațiu atât de utilizat. Designul unei băi fără gresie și faianță câștigă din ce în ce mai multă popularitate, la fel ca cel al combinațiilor inedite între diferite materiale, obiecte sanitare, nuanțe și texturi. 

Inspirație pentru modele de baie fără faianță

O combinație frumoasă de gresie și sticlă

Îmbinarea gresiei și a panourilor de sticlă în culori vibrante și strălucitoare, va personaliza spațiul într-un mod unic.

amenajare bai fara gresie
Detalii aici

Piatra naturală adaugă un caracter unic

Piatra poate fi deosebit de durabilă și oferă un caracter unic băii. Un zid din piatră naturală va crea o atmosfera rurală deosebită, fiind o soluție creativă pentru a amenaja o baie. 

Iluminat modern și paleta de culori 

Candelabrele sunt o modalitate excelentă de a crea o ambianță confortabilă, de lux.  

Tonurile verzi adaugă o senzație naturală băii tale. Amestecă diferite nuanțe de albastru pentru un aspect rece, inspirat de mare.

Vopsea lavabilă și plăci decorative

O idee minunată de amenajare a unei băi fără gresie și faianță este decorarea pereților cu vopsea lavabilă combinați cu podea din plăci decorative tip mozaic.

amenajare baie fara faianta
Detalii aici

Idei diferite pentru lavoarul tău

Iată cateva exemple, neobișnuit de stilate de lavoare cu design unic.

Sfaturi practice pentru amenajarea băii fără faianță

Atunci când în locul gresiei și faianței sunt preferate alte materiale, există câteva aspecte importante cărora trebuie să le acorzi maximă atenție.

Umiditatea este primul lucru de care trebuie ținut cont în alegerea materialelor potrivite. Este esențial că acestea să aibă proprietăți antibacteriene și antifungice, deoarece mucegaiul își poate face apariția sub tapet sau sub panourile decorative. Mai mult decât atât, verificarea rezistenței materialelor la medii umede este absolut necesară. Cele cu impermeabilitate scăzută pot fi instalate în zone fără contact direct cu apa. De asemenea, pentru un decor al pereților cu vopsea lavabilă, alege doar produse de cea mai bună calitate, cu uscare rapidă.

În prezent, există o mulțime de soluții inovatoare în ceea ce privește designul unei băi fără faianță. Dar cel mai Important este găsirea înlocuitorului potrivit, astfel încât să obții nu doar un decor modern, ci și durabilitatea și rezistența finisajelor alese.

Băi moderne fără faianță: inspirație și idei inedite

De la articole sanitare uimitoare, mobilier spectaculos până la accesorii, stil și paleta de culori, toate sunt piese integrante pentru realizarea unor modele de baie fără faianță absolut fermecătoare.

Pereți baie fără faianță: culori și combinații de culori

Culoarea potrivită poate schimba complet o baie, de aceea, paleta cromatică este foarte importantă în decorarea pereților de baie fără gresie și faianță. În plus, culorile sunt o modalitate de a-ți exprima stilul și personalitatea. Băile colorate sunt o alegere îndrăzneață care emană energie. Nuanțele de bej, alb sau gri sunt ideale pentru spațiile mai mici, oferind senzația de luminozitate.

Baie în nuanțe puternice 

Pentru un decor curajos, alege o baie în culoarea verde, intens sau mai puțin intens, în funcție de preferințe. Roșul emană senzualitate și rafinament și se potrivește persoanelor puternice.

Un plus de culoare prin combinatii inedite

Pentru a adaugă o notă de personalitate băii, introdu puțină culoare cu ajutorul unor combinații inedite. Amestecă gri, alb murdar și maro pentru a crea un look inspirat din natură, dar și sofisticat. Combină plăcile de ardezie cu mozaicuri pentru un aspect ingenios.

Simplu, dar plin de farmec

Există o mulțime de persoane care preferă simplitatea într-o baie. O poți obține cu pereți vopsiți în alb și baterii de cadă sau de duș cromate. Gama Kludi îți va satisface orice dorință, venind în întâmpinarea ta cu o mulțime de modele ingenioase.

idei baie fara faianta

Spațiu modern, cu multă personalitate

Sau dacă preferi o abordare chic și modernă a interioarelor, poți opta pentru griuri liniștite. Vopsirea băii într-un gri pal și adăugarea unor accesorii din lemn te vor ajuta să obții un spațiu plin de caracter.  

Baie marină

Pentru a evoca o imagine de vară, îmbină pereții de un albastru azuriu cu alb. Această idee simplă creează o atmosferă relaxată și poate fi folosită cu succes într-o baie modernă fără faianță.

Clasicul alb-negru în baie

Baia alb-negru reprezintă o varianta de design foarte utilizată, cele două culori putând fi alternate sau una dintre ele folosită doar pentru pereți sau numai pentru accesorii. Combinațiile sunt nenumărate, în funcție de preferințele fiecăruia.

O declarație de stil cu accente vintageAccentul vintage într-o baie fără faianță poate fi obținut prin vopsirea pereților cu roz, câteva plăci în nuanțe de gri sau alb în zona chiuvetei și a dușului și accesorii de baie în aceleasși tonuri pentru a completa aspectul. Suportul de periuțe și savoniera Kartell în culoarea roz nude sunt elemente de lux veritabil în orice toaleta.

Design floral pentru o atmosfera relaxantă

Tapetul floral, imprimeurile cu buchete de flori în nuanțe de galben și liliac creează o atmosferă de vară, reconfortantă, care te va încărca de energie pozitivă.

Piese de mobilier și accesorii în funcție de stil

Indiferent că amenajezi o baie fără gresie și faianță sau că alegi să le combini cu diverse materiale, mobilierul și accesoriile vor avea un impact foarte mare în obținerea stilului dorit.

Baie cu accente rustice și moderne

O renovare rustică a băii poate avea un impact uriaș asupra nivelului de confort și a aspectului estetic. Piatra și granitul sunt alegeri ideale pentru materialele de duș deoarece necesită o strictă întreținere. Capetele de dus și bateriile sunt disponibile într-o varietate de modele, ceea ce permite adăugarea unor elemente de personalitate într-un model de baie fără faianță, cu accente rustice. Panourile și lambriurile din lemn, alături de oglinzi cu cadru din lemn și mobilier în culori închise oferă o senzație minimalistă, dar luxoasă.

Pentru a obține aspectul rustic nu este neapărat nevoie să apelezi la mobilierul de epocă. Amestecarea accentelor moderne este o modalitate perfectă de a crea un decor care atrage imediat atenția. Uneori, o singură piesă, precum un dulap din lemn sau un accesoriu retro din bronz, este suficientă pentru a schimba atmosfera unei băi.

baie fara faianta pe toti peretii
Detalii aici

Baie în stil contemporan

Stilul contemporan încorporează materiale de moment și tendințe de design de ultima oră. Acest tip de decor este o modalitate bună de a îmbina simplitatea și finisajele deosebite pentru a obține o baie fără faianță în cele mai noi tendințe. Alegerea materialelor pentru amenajarea unei băi fără gresie și faianță poate fi complicată, dar în stilul contemporan nu există limite. Amestecă piatra, lemnul și sticla pentru un rezultat final incontestabil.

O baie în stil contemporan este dotată cu mobilier simplu, practic și funcțional. Este recomandat să folosești culori neutre, precum alb sau bej. Pentru a da o notă de rafinament, adaugă accente aurii cu ajutorul unor baterii de lavoarHansgrohe confecționate dintr-un silicon special antibacterian, care se curată extrem de ușor. Menține o linie cât mai simplă, fără finisaje complicate și multe asimetrii și folosește obiecte decorative care încadrează perfect decorul. Corpurile negre sunt o idee grozavă pentru a adauga o senzație dramatică băii tale. Un element spectaculos este dulapul Kolo, în culoarea negru mat. Mecanismul de închidere silențioasă și învelișul rezistent la apă fac din acesta un produs durabil.

O baie îndrăzneață în stil contemporan poate fi finisată cu plăci de beton în combinații de alb și culori închise, o cadă ovală, un covoraș chic și un taburet pătrat.

 Baie în stil industrial

O baie în stil industrial nu este greu de realizat, dar necesită multă atenție la detalii.  O chiuvetă Duravit montată pe un blat de marmură este un exemplu excelent de încorporare a stilului industrial într-un decor modern. O oglindă rotundă din metal argintiu adaugă un plus de farmec încăperii.

Băile industriale au cel puțin un element în stil rustic. Acest lucru contribuie la diminuarea atmosferei reci, transformând-o într-una călduroasă și primitoare. Optează pentru dulapuri și blaturi pentru lavoare de baie cu finisaj de stejar industry pentru o estetică plină de eleganță. Unul dintre cele mai renumite branduri pentru un astfel de mobilier este Geberit, lider pe piața mondială în domeniul tehnologiei sanitare. Pentru cei care își doresc produse durabile, eficiente și inovatoare, precum și soluții high-end de amenajare, Geberit este soluția ideală.

Amenajarea unei băi fără faianță reprezintă o soluție creativă pentru un design confortabil și modern, indiferent de dimensiunea încăperii. În funcție de stilul ales, mobilierul, accesoriile, paleta de culori și finisajele joacă un rol important în crearea unui ambient plăcut și a unui decor luxos în baie. 

Sursa foto: pexels.com, sensodays.ro