Baia albă: o oază de răsfăț care se integrează perfect în orice decor

Baia albă o oază de răsfăț care se integrează perfect în orice decor

Albul poate fi o culoare simplă și banală, dar are puterea de a lumina orice spațiu. O baie albă este o idee de design cu aspect elegant și curat, care emană o senzație de calmitate și relaxare. Pentru a pune la punct o reamenajare a băii în nuanțe neutre, este nevoie de multă răbdare și inspirație. Dar cu finisajele și accesoriile potrivite, clasica baie albă poate deveni oaza ta de liniște.

Baia albă este foarte apreciată de designerii de interior, aceasta reprezentând un echilibru perfect între simplitate, rafinament și modernism. Avantajul este că într-o baie albă poți integra o mulțime de accesorii și detalii speciale, cu ajutorul cărora să creezi un decor de lux.

Băile albe și materialele de finisaj potrivite

model baie alba

Baia este un refugiu de relaxare, dar și un spațiu practic pentru a-ți urma rutina de zi cu zi. O baie albă va fi o încăpere liniștitoare și senină, care îți va aduce multă bună dispoziție. În același timp, albul este o idee de decor care se potrivește multor stiluri, de la rustic sau tradițional la un aspect modern elegant.

Amenajarea unei băi albe cât mai sofisticate depinde de selectarea unor materiale de finisaj de calitate superioară. Designul unic, deosebit poate fi obținut printr-o atenție maximă la detalii.

Baie cu faianță albă

Faianța este o alegere populară în materie de finisaj pentru baie, fiind potrivită unor stiluri diferite: clasic, modern sau minimalist. Faianța albă poate fi folosită pentru a crea o încăpere curată și atemporală sau poate servi ca fundal neutru pentru accente mai îndrăznețe. Se potrivește cu aproape orice decor și face dintr-o camera un spațiu mai luminos.

Faianța albă pentru baie vine într-o gamă variată de materiale, incluzând aici porțelanul, ceramica sau piatra naturală. În ceea ce privește nuanțele și texturile, ai o mulțime de opțiuni, de la plăci de faianță glazurată până la plăci de faianță decorativă. O idee de decor minunată este folosirea plăcilor de mozaic alb cu strălucire irizată, care vor introduce o notă de lux. Faianța poate fi și o opțiune ecologică dacă alegi produse care conțin sticlă reciclată. Iris Ceramica este lider mondial în producția de plăci ceramice glazurate iar unul din punctele cheie ale filozofiei lor este sustenabilitatea. În plus, plăcile portelanate Iris sunt fabricate din argile speciale și sunt extrem de rezistente. Placarea pereților și a podelelor cu produse din gama Dolomiti, Le Pietre del Mulino, Le Terre, Square, To be Trend și Petra Aeterna este garantată 50 de ani la îngheț, pătare sau tocire, în orice condiții de utilizare.

Baie din marmură albă

În bucătărie, pe podele sau în băi, decorul din marmură împodobește cele mai frumoase clădiri din lume. Marmura albă creează foarte bine senzația de baie luxoasă, aerisită și luminoasă. De aceea, este extrem de apreciată de către cei care își doresc un spațiu modern și elegant.

Când vine vorba de materiale de design pentru baie, marmură alba îmbină foarte bine tradiționalul cu modernul. Există multe tipuri de marmură pe care le poți lua în considerare, pornind de la cele simple până la cele cu diferite variații. Selectarea modelului potrivit depinde în mare parte de gustul personal. Pardoseala din marmură adaugă eleganță oricărui spațiu interior, inclusiv băii. Apreciată pentru frumusețea și finisajul elegant, marmura este o piatră relativ moale care necesită îngrijire atentă, mai ales dacă este albă. Pentru o curățare corectă, este recomandată utilizarea unui detergent blând și evitarea celor care conțin substanțe acide.

Pentru un finisaj cu adevărat plin de farmec al băii tale, alege și alte piese de decor deosebite, precum o oglindă mare sau un candelabru plin de farmec. Completează cât mai atractiv amenajarea, optând pentru seturi de baie albe sau cromate, în funcție de preferințe.

Gresie albă pentru baie

Albul este o nuanță minunată pentru gresia de baie, deoarece poți adauga o mulțime de detalii interesante pentru a scoate cât mai bine în evidență amenajarea plină de farmec. Pentru placarea pardoselilor alege o gresie albă de baie care va completa spațiul luminos și liniștitor. Cu diferite dimensiuni, forme și texturi, există o mulțime de opțiuni de gresie care te vor ajuta să obții un interior de vis. Plăcile texturate sunt perfecte pentru un aspect deosebit, dar și cele mate sau lucioase au farmecul lor. O recomandare în acest sens sunt modelele de gresie de la FMG, care se remarcă prin calitate, excelență și elegantă. Brandul italian folosește materiale inovatoare și tehnologii de ultimă generație pentru a crea plăci ceramice extrem de rezistente, dar și ușoare. Un nou concept este Maxfine, un produs versatil, perfect șlefuit, cu o grosime de 6 mm și dimensiuni de până la 320x160cm, ideal pentru cele mai moderne proiecte.

Gresia albă de baie transformă orice spațiu într-unul curat, clar și proaspăt. Acest lucru este valabil mai ales în combinație cu alte elemente interesante de design, cum ar fi pereți vopsiți în alb sau jaluzele albe. O modalitate excelentă de a adaugă căldură și personalitate băii tale se poate realiza prin model și textura. Un exemplu este gresia mozaic realizată din nuanțe calde. Mobilierul și accesoriile din materiale naturale, vor sublinia și mai mult acest efect.

gresie alba baie
Detalii aici

Baie albă: accesorii, corpuri sanitare și piese de mobilier

chiuveta baie alba

Transformă-ți baia într-un spa relaxant cu ajutorul unor accesorii și materiale de lux. De la mobilier de baie până la coloane de dus și alte soluții inovatoare de depozitare, într-o varietate de nuanțe și modele, vei găsi cu siguranță ceva potrivit pentru a aduce o notă de rafinament oricărui interior.

Baia albă atrage atenția prin simplitatea designului și a decorului, de aceea este important să dai frâu liber imaginației și să alegi produsele perfecte.

Băi albe cu cadă

În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, alege o cadă cât mai confortabilă, dar care să nu ocupe foarte mult. Atât cada, cât și obiectele sanitare din baie trebuie să fie în armonie perfectă cu decorul ales. Pentru a crea o atmosfera luxuriantă, optează pentru produse elegante și rezistente. Căzile Vitra sunt utile în orice baie și îmbină cu succes tradiționalul cu modernul. Compania lucrează cu designeri faimoși pentru a realiza cazi de baie de o calitate excepțională, precum și alte obiecte sanitare sofisticate și durabile.

Alegerea unei cazi de baie cu hidromasaj de la Duravit este o opțiune bună și confortabilă, integrându-se perfect într-un decor elegant și modern. Aceste modele premium se regăsesc într-o varietate de dimensiuni și forme, de la clasice, rectangulare, până la cele de colț, asimetrice. Astfel, indiferent de configurația băii tale, vei putea alege modelul perfect pentru confort și relaxare.

Cada cu hidromasaj
Detalii aici

O cadă freestanding tip insula este definiția luxului și a eleganței într-o baie albă. Îmbină cu succes aspectul plăcut cu inovația și funcționalitatea, alegând o cadă în nuanțe de alb lucios și negru, care iti va transforma complet încăperea. În funcție de preferințe poți opta pentru o cadă din acril ușor și durabil, din compozit rezistent la pete sau din tradiționala fontă. Bucură-te de cele mai moderne instrumente ale răsfățului chiar în baia ta cu modele de cazi de la producători renumiți, precum Besco, Globo sau Ideal Standard.

Băi cu cabina de dus

În cazul în care nu dispui de un spațiu atât de mare, există și soluții inovatoare moderne de cabine de dus. Acestea îmbină perfect aspectul plăcut cu funcționalitatea, fiind disponibile într-o varietate de modele dreptunghiulare, pătrate sau semirotunde, pentru orice design, inclusiv pentru o baie albă. Pentru momente de maximă relaxare, optează pentru cabine de înaltă calitate, realizate din sticlă securizată.În funcție de preferințele tale, există și posibilitatea de a opta pentru panouri și uși de dus glisante, pivotante sau pliabile, cu profile finisate cromat și dotate cu un sistem eficient de etanșare. Radaway îți pune la dispoziție cele mai eficiente soluții pentru băi, cu accent deosebit pe calitate, atât din punct de vedere practic, cât și estetic.

cabina de dus baie
Detalii aici

Alte accesorii și piese de mobilier pentru o baie albă

O baie modernă albă are nevoie de piese sanitare potrivite pentru a-ți asigura o experiență de utilizare la cele mai înalte standarde. Accesoriile și mobilierul fac parte și ele din decorul relaxant și luminos și trebuie să se integreze perfect.

Vasul de toaletă poate fi montat direct pe pardoseală sau suspendat de perete. Avantajul celui suspendat este că poate fi ajustat ca înălțime. În funcție de preferințe, poți opta pentru un model dreptunghiular sau oval. Kolo asigura confort și comoditate, vasele de toaleta fiind adaptate la nevoile concrete ale utilizatorilor. Un capac de WC cu închidere lentă este un alt element ce nu poate lipsi dintr-o baie albă modernă.Alege lavoare de baie din fontă sau ceramică, într-o formă neregulată, pentru un aspect cât mai elegant. Sticla și piatra sunt și ele extrem de populare când vine vorba de amenajarea unei băi albe. Completează armonios decorul cu mobilier de baie în nuanțe de alb sau crem, cu finisaje clasice, lucioase sau mate. Oglinzile cu led sunt elemente funcționale, cu aspect plăcut și completează perfect decorul băii.

Când vine vorba de înfrumusețarea băii, posibilitățile sunt nelimitate. Poți alege oglinzi pentru baie cu influențe contemporane sau industriale, cu finisaje cromate sau în nuanțe retro. Indiferent ce accesorii pentru baie folosești, încearcă să redai cât mai bine aspectul pe care vrei să-l obții în baia ta.

Cum creezi o baie albă modernă? Sfaturi utile de amenajare

baie marmura alba

Atunci când amenajezi o baie albă modernă, este important să ții cont de dimensiunea acesteia, dar și de tipul de locuință. Elementele care compun întreaga încăpere trebuie să se îmbine armonios, astfel încât să obții un spațiu perfect funcțional.

Amenajare baie albă în funcție de dimensiune

În cazul unei băi mici, gândește-te cum poți obține mai mult spațiu. Cu finisaje și piese de mobilier atent alese, vei reuși să obții un loc confortabil și plăcut din punct de vedere vizual. Dacă nu vrei să renunți la ideea de a avea o cadă, poți alege una pe colț, de dimensiuni mici.

Cabinele de dus sunt, totuși, o varianta mai potrivită din cauza spațiului limitat. Pentru băile mici sunt ideale gresia și faianța de dimensiuni reduse, precum și vopsirea pereților în alb sau alte culori deschise. Albul creează impresia de spațiu și luminozitate, de aceea este o nuanță de bază în amenajarea băilor mici.

Într-o baie mare, spațiul poate fi delimitat mult mai bine, obținându-se cu ușurință aspectul luxos. Și în acest caz, albul poate fi o culoare predominantă, la care poți adăuga accente de negru sau gri, prin diferite elemente de decor, cum ar fi baterii de baie sau de dus de la Kludi. Acestea se remarcă prin designul deosebit, care satisface orice gust. Podeaua de lemn într-o baie albă reprezintă un duo perfect, adăugând elegantă și aspect natural oricărui interior. Nu toate tipurile de lemn sunt potrivite pentru a fi utilizate în condițiile de umiditate din baie. De aceea, plăcile ceramice care imită lemnul sunt o alegere inspirată.

Modalități atemporale de a îmbunătăți aspectul băilor albe

Când vine vorba de amenajarea unei băi, paleta de culori pe care o alegi este primul pas, dar și cel mai important element. În timp ce în spațiile mari, cum ar fi sufrageriile sau dormitoarele, poți îmbina o mulțime de nuanțe, în baie, albul poate funcționa cel mai bine.

Pentru un spațiu luminos și aerisit, alege o baie complet albă și încorporează în designul acesteia mici accente de negru. O oglindă cu ramă neagră este suficientă pentru a obține acest efect. Deoarece micile detalii pot avea un impact major, o altă variantă este să folosești chit negru, rezultatul final fiind unul deosebit.

baie alba mica
Detalii aici

Dacă albul simplu pare prea monoton, adaugă câteva elemente strălucitoare, cum ar fi blaturi de marmură, plăci strălucitoare sau completează cu alte piese interesante precum o chiuvetă vintage.

Majoritatea oamenilor preferă mai multe stiluri de design, așadar amestecarea lor într-un singur spațiu este perfect în regulă, atâta timp cât stilurile se completează între ele. Un aspect modern se aliniază foarte bine cu formele simple, neimpodobite prea tare. Dacă stilul tău este unul contemporan, adaugă mai multe elemente tradiționale, cum ar fi alama lustruită.

Amintește-ți că poți face spațiul mai puțin monocromatic cu câteva obiecte decorative și accesorii personale. Vazele cu flori, coșurile de depozitare, corpurile de iluminat și accesoriile bine alese sunt ca o declarație a stilului și a gustului tău.

 Când vine vorba de paletele de culori pentru baie, albul este o alegere populară datorită aspectului său curat și clar. De la accentuarea senzației de spațiu până la amplificarea luminii, o baie albă te poate ajuta să obții o încăpere cu un design aparte, într-o atmosfera plăcută și confortabilă. 

Sursa foto: pexels.com, sensodays.ro