Baie albastră cu alb – elementele cheie pentru o amenajare de lux!

Baie albastră cu alb - elementele cheie pentru o amenajare de lux

Ai o baie albastră și nu știi care sunt cele mai potrivite combinații de culori și alegeri în materie de mobilier și obiecte sanitare? Ei bine, nu trebuie să îți mai faci griji! Articolul de mai jos te va ajuta să descoperi soluțiile care merg perfect pentru tine!

Baie albastră – tips&tricks pentru o paletă cromatică reușită

În primul rând, dacă îți dorești o baie modernă albastră, trebuie să înțelegi faptul că paleta cromatică este cea mai importantă în acest caz. În funcție de intensitatea albastrului, vei avea nevoie de nuanțe complementare, care să uniformizeze aspectul final. De exemplu, dacă este vorba despre o culoare mai aprinsă, vei dori să eviți adăugarea unor nuanțe la fel de evidente și să te orientezi către ceva mult mai cald. 


În al doilea rând, faianța și gresia sunt extrem de importante, ele fiind elementele de la care ar trebui să începi amenajarea. Poți alege evidențierea unui perete de accent, să înconjuri pereții cu o bordură de faianță sau să o aplici doar în dreptului dușului. Aceste alegeri depind foarte mult de spațiul pe care îl ai la dispoziție și de estetica pe care ți-o dorești. Unele opțiuni sunt mai potrivite pentru o încăpere modernă, în timp ce altele duc în zona de retro. Arhitecții recomandă o baie cu faianță albastră în detrimentul gresiei colorate, pentru ca îți permite să te joci mai mult cu decorațiunile și întreaga paletă cromatică. Totul devine mult mai ușor de amenajat. Desigur, ai oricând la dispoziție opțiunea de a apela la aceeași culoare atât pentru pereți, cât și pentru podea, un artificiu care se folosește foarte mult la băile de dimensiuni mari.

Pentru a te bucura de o estetică reușită, alege un mobilier de baie alb, gri sau culoarea lemnului. Acestea sunt cele mai potrivite nuanțe care se pot asocia cu albastrul. În funcție de dimensiunile camerei, ia în considerare montarea unor dulapuri atât superioare, cât și inferioare, pentru a te bucura de cât mai mult spațiu de depozitare.

Baie alb cu albastru – cum să obții cea mai spectaculoasă amenajare

Acum a venit rândul obiectelor sanitare să se bucure de toată atenția ta! Dacă îți dorești să transformi această încăpere într-o oază de liniște și de relaxare, trebuie să te orientezi către căzi de baie. Nu uita că acestea sunt elementul principal din orice baie, ceea ce înseamnă că pe lângă funcționalitate, ele trebuie să fie spectaculoase! Pentru a pune în valoare o baie albastră, poți apela la căzi albe sau, de ce nu, chiar albastre. 


Pentru cei care își doresc armonie și obiecte sanitare inovative, de lux, Ideal Standard este brandul care îți va duce baia la cel mai înalt nivel.

Chiar și în cazul lavoarelor și a vaselor de WC trebuie să iei o decizie corectă. Cea mai sigură alegere este de a opta pentru obiecte sanitare albe. Dacă îți dorești să adaugi un plus de personalitate încăperii, ia în considerare și elementele mai colorate.

În cazul în care ești o persoană care preferă băile rapide, cabinele de duș sunt cu siguranță mai potrivite pentru tine. Ele sunt, de asemenea, o alegere foarte bună pentru băile de dimensiuni mici, mai ales când vine vorba despre modelele tip „walk-in”. 

Pentru a asigura camerei o protecție cât mai bună, adaugă panouri și uși de duș. Acestea pot fi transparente sau semitransparente, în funcție de preferințele tale de intimitate. În cazul unei băi albastre, devin cea mai potrivită alegere, pentru că nu modifică deloc estetica modernă și luxoasă pe care această culoare o oferă. 


Nu în ultimul rând, coloanele de duș sunt cele care vor adăuga un plus de stil și de unicitate băii tale. Alege întotdeauna să montezi modele cu finisaje spectaculoase, așa cum sunt cele negre, crom sau aurii.

Așadar, o baie albastră cu alb nu este atât de greu de realizat, însă trebuie să ții cont de câteva sfaturi și reguli de bază: mobilier de calitate, obiecte sanitare premium și o paletă cromatică minimalistă! Ia în considerare sfaturile și pozele de mai sus și lasă-te inspirat!

Sursa foto: Sensodays.ro