BAIE MATRIMONIALĂ- Un concept nou care a luat cu asalt design-ul interior

Baia matrimoniala

Baia reprezintă cea mai intimă și relaxantă zonă din casă, însă nici dormitorul nu se lasă mai prejos. De aceea, designerii de interior s-au gândit să îmbine aceste două locații într-una singură pentru ca luxul și confortul caselor moderne să fie cât mai sporite. Astfel, a apărut ideea dormitoarelor amenajate cu căzi de baie poziționate chiar în dreptul ferestrelor.  Această tendință a luat cu asalt design-ul interior și a impresionat mii de oameni deoarece este ceva nemaiîntâlnit și neașteptat.

Baie matrimonială- Tot ce trebuie să știi despre amenajarea acestui tip de încăpere

Tot mai multe hoteluri, pensiuni, dar și locuințe au început să integreze în dormitor căzi de baie, fiindcă acest trend este unul care se potrivește de minune modernismului. Dacă te numeri printre adepții extravagantului, atunci trebuie neapărat să alegi o cadă pe care să o poziționezi fie în dreptul patului, fie în fața ferestrei. Acest lucru va oferi încăperii un aspect aparte, ieșit din comun și te va face să-ți dorești cât mai mult să petreci clipe frumoase, detensionate, în baia din dormitorul matrimonial.

Nu este deloc ușor să amenajezi o baie matrimonială, întrucât ai nevoie de câteva cunoștințe despre design, mai ales dacă îți dorești ca totul să iasă ca la carte. Pentru început, trebuie să reții faptul că acest concept nou se integrează foarte bine în stilul Art Deco, cel industrial și cel minimalist, care pun accentul pe mobilierul abstract și ideile nonconformiste.

Baia matrimoniala

Baia matrimonială trebuie să reprezinte cireașa de pe tort a casei, fapt pentru care trebuie să depui tot efortul pentru ca amenajarea să fie completă.

În primul rând, este stringent ca patul să fie din fier forjat ori cu cadru din catifea, astfel încât să se potrivească cât mai bine cu atmosfera pasională din această zonă a căminului. Este esențial ca acesta să fie king size și să aibă saltea cu memorie, deoarece buna dispoziție și relaxarea nu trebuie să lipsească în momentele petrecute în dormitor.

În al doilea rând, este foarte important să reții că cele mai potrivite căzi pentru astfel de amenajări sunt cele de tip freestanding ori cu hidromasaj. Căzile freestanding denotă o eleganță și un rafinament aparte, pot fi amplasate cu mare ușurință în fața ferestrei și sunt foarte confortabile, iar cele cu hidromasaj ajută la recreere și obținerea energiei pozitive și pot fi poziționate chiar la capătul patului.

În cazul în care îți dorești foarte mult să te simți extraordinar în propria locuință, trebuie să ai baia în dormitor și să profiți pe deplin de acest lucru. Lasă energiile negative deoparte, umple cada cu apă caldă și mult spumant și bucură-te de acest nou concept, care este atât de îndrăgit de oameni din întreaga lume. Atmosfera, clipele trăite și bucuria acestor momente sunt de neratat, mai ales dacă ai o priveliște pe care să o admiri în timp ce te răsfeți în cadă cu un pahar de vin spumant si o muzică bună.

Învață să te simți ca la spa chiar în locuința ta și să creezi tot confortul și luxul de care ai nevoie pentru viața pe care o visezi.

Sursa foto: Unsplash.com

Întrebări și răspunsuri despre băile matrimoniale

Dacă dormitorul nu dispune de geamuri mari, nu poți amplasa o cadă în această zonă?

Ba da, însă efectul este sporit dacă dormitorul prezintă geamuri de dimensiuni mari. În cazul în care casa nu este proiectată în acest fel, poți amplasa o cadă cu hidromasaj în apropierea patului, deoarece satisfacția este la fel de mare.

Acest concept presupune și adăugarea vasului de toaletă și a chiuvetei în dormitor?

Nu. Vasul de toaletă, chiuveta și bideul trebuie să fie poziționate într-o altă încăpere de dimensiuni mici. Doar cada este cea care poate fi amplasată chiar în interiorul spațiului destinat odihnei.

Căzile freestanding cu picioare sunt mai potrivite pentru acest trend sau cele fără susținere?

În ceea ce privește căzile freestanding, poți alege atât un model cu picioare, cât și unul fără, fiindcă tot ce contează este ca modelul să fie oval sau rotund.