Baie romantică – idei pentru mai mult decât o simplă amenajare

Baie romantică

O baie în stil romantic este cu adevărat spectaculoasă, iar amenajarea ei poate fi destul de complicată, mai ales dacă nu știi către ce obiecte sanitare și decorațiuni să te orientezi. O atmosferă plăcută și intimă are nevoie de mai mult decât o cadă montată la întâmplare și câteva lumânări parfumate. Ea este un stil de viață.

Baie romantică – elementele cheie ale unei amenajări de lux

Dacă ești în căutarea unor idei pentru o baie romantică, ai nevoie de cele mai potrivite surse de inspirație și sfaturi în alegerea obiectelor sanitare și a decorațiunilor. Primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare sunt placările și pardoselile. De cele mai multe ori, o încăpere care oferă impresia de intimitate și romantism, nu trebuie să aibă faianță și gresie albă, deoarece, această nuanță este rece. Orientează-te către gresia porțelanată cu design unic, pentru că are un joc de culori ce captează și reflectă lumina. În plus, are o rezistență sporită la variații de temperaturi, nu absoarbe apa și nu se pătează. De asemenea, faianța trebuie să aibă o culoare caldă. 


În ceea ce privește obiectele sanitare, căzile freestanding sunt cea mai bună alegere, datorită eleganței lor aparte. Indiferent că ai o baie mică sau mare, aceasta va fi piesa de atracție principală a încăperii. Ideale sunt soluțiile wellness de la Ideal Standard, care au un aspect unic, cele mai noi tehnologii și fabricate în colaborare cu designeri de clasă mondială. De asemenea, pentru un plus de relaxare, căzile cu hidromasaj sunt soluția ideală.

Un alb obiect sanitar distinct pentru un stil romantic al băii este lavoarul. Acesta trebuie să aibă un design cât mai elegant și mai rafinat, pentru a se integra cât mai bine în estetica dorită. Villeroy&Boch este brandul ce va oferi încăperii obiecte sanitare care întruchipează eleganța clasică și reflectă atât frumusețea naturii cât și designul urban.

De asemenea, vasele de WC suspendate, cu rezervor îngropat reprezintă o opțiune sofisticată, datorită designului discret. Pe lângă acestea, vei avea nevoie de baterii de baie pentru cadă și chiuvetă cu finisaje de lux, cât mai rafinate. Orientează-te către acele modele în linii drepte, fine, mate, gold sau cromate.


Mobilierul de baie trebuie să fie și el ales cu mare grijă. De cele mai multe ori, piesele suspendate aduc un plus de unicitate spațiului. La fel și accesoriile de baie, care trebuie să respecte estetica romantică.

Băi romantice – cum să obții o atmosferă relaxantă

Ideile de baie romantică nu pot fi întregite fără ornamente care să ofere o atmosferă cât mai plăcută. Vazele decorative sunt perfecte în baie, pentru a pune aici florile tale preferate, chiar pe podea. 

De asemenea, lămpile catalitice sunt cele mai bune soluții de purificare a aerului, dar nu numai. Parfumurile lor sunt captivante și interesante, accentuând ideea de romantism și stare de bine. 

Nu în ultimul rând, lumânările parfumate reprezintă decorațiuni spectaculoase, care odată aprinse în baie te poartă cu ele într-o lume a celor mai rafinate mirosuri. 

Așadar, o baie romantică merită tot efortul, mai ales dacă îți dorești o atmosferă călduroasă, relaxantă, unde te poți bucura de intimitatea locuinței tale, așa cum îți dorești. 

Surse foto: Shutterstock.con, Sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre baia romantică

Care sunt cele mai potrivite culori pentru o baie romantică?

Orientează-te către nuanțe calde, precum: bej, bleu, gri, maro, negru sau orice gresie și faianță cu un design cât mai special.

Ce accesorii trebuie să aibă o baie romantică?

Savonierele, dozatoarele de săpun, suportul pentru periuțe de dinți sau cel pentru hârtia igienică trebuie să aibă un aspect cât mai elegant și mai rafinat.

Este mai potrivită o cadă sau un dus walk-in pentru o baie romantică?

Dacă îți place să te relaxezi, atunci cada este opțiunea perfectă. Dacă ești o persoană mai practică, te poți bucura de confort cu un panel de duș cu hidromasaj.