Boho-chic – recomandări esențiale pentru amenajarea locuinței în acest stil

Amenajare in stilul Boho-chic

Stilul boho-chic se remarcă prin câteva caracteristici care redau o atmosferă aparte în locuința ta. Dacă pui preț pe crearea unei atmosfere intime și a unui cadru perfect pentru relaxare pe cont propriu sau alături de cei dragi, poți să alegi acest stil pentru fiecare încăpere a casei.

Acest stil nu este greu de adoptat, pentru că-ți oferă libertate de alegere în diferite privințe. Există câteva caracteristici de bază, care pot fi apoi puse în valoare în funcție de preferințele fiecăruia. În continuare, poți afla mai multe despre cum să-ți amenajezi întreaga locuință boho chic style.

Care sunt principalele caracteristici ale stilului boho-chic?

În amenajările boho chic, se preferă materialele naturale și întrebuințarea lejeră a culorilor și a texturilor. Originalitatea este cheia pentru o amenajare reușită în acest stil a întregii locuințe.

Încăperile în stil boho chic debordează de individualitate, creativitate și vitalitate. În cadrul stilului se unesc mai multe direcții stilistice, amestecate pentru a oferi un aspect unic casei tale: hippie, etno și folcloric.

Materialele naturale predomină, însă acest lucru nu înseamnă, ca în cazul altor stiluri, că și culorile trebuie să trimită la cadrul natural. Dimpotrivă, poți alege mobilă și decorațiuni inspirate din natură în culori vesele și neconvenționale sau orice alte suprapuneri de forme, culori și texturi consideri că-ți pun mai bine în valoare individualitatea și ideile creative.

Ca materiale, cele care formează centrul unei amenajări boho chic sunt lemnul, ratanul, pielea, lâna și inul. Acestea este de preferat să fie în tonuri naturale precum maroniu, nisipiu, bej, măsliniu sau nuanța teracotei. 

Pentru fundal, poți alege culori vibrante, de exemplu galben, bordo, violet sau turcoaz. Atât în cazul decorațiunilor, cât și al pieselor de mobilier, poți să-ți manifești originalitatea alegând obiecte neobișnuite, de exemplu achiziționat din Orient, făcute de tine sau cumpărate de la piața de vechituri.

Este important de menționat că o amenajare boho chic reușită trebuie să pară că nu a fost gândită în fiecare detaliu, cu scopul de a obține perfecțiunea. Trebuie întotdeauna să existe un element care pare întâmplător, pentru că doar astfel designul capătă șarmul său specific.

Acest lucru te ajută și să-ți pui mai bine în valoare individualitatea, pentru că se adaugă astfel un element personal amenajării. Poți obține același rezultat și alegând drept decorațiuni fotografii personale, suveniruri sau alte obiecte cu o semnificație aparte.

Chiar dacă stilul boho chic îți oferă o mare libertate de a-ți pune ideile în aplicare, există anumite lucruri care este recomandat să se găsească în amenajarea ta. Acestea sunt:

Covoarele – acestea sunt esențiale pentru a adăuga încă o dimensiune texturală încăperii tale, fie că alegi să le amplasezi pe jos, fie că alegi să le folosești ca decorațiuni pentru pereți;

Decorațiunile textile – acestea pot avea diferite modele și culori, când le alegi singura regulă este ca acestea să-ți exprime cât mai bine personalitate;

Plantele din belșug – pentru că stilul boho chic este inspirat din natură, plantele nu trebuie să lipsească, ba trebuie chiar să fie incluse în număr cât mai mare în cadrul amenajării; poți alege, de exemplu, plante tropicale cu aspect de palmieri sau plante suculente și cactuși, pentru a obține un aspect interesant.

Boho-chic în fiecare încăpere – ce mobilier să alegi

Poți găsi o mulțime de metode de a crea amenajări boho chic în fiecare încăpere a casei, lăsându-ți imaginația să zboare. Iată câteva recomandări pentru fiecare cameră a locuinței:

Amenajarea boho chic a livingului

În living este, probabil, cel mai ușor să realizezi o amenajare boho chic. De la mobilier până la cele mai mici decorațiuni, totul poate fi aranjat pentru a da impresia de lejeritate și de originalitate discretă.

Mobilier

Ca piesă centrală de mobilier în sufrageria ta boho chic poți alege o canapea cu două sau trei locuri Stressless, cu structură din lemn și tapițerie din piele sau textilă. Structura este creată pentru a favoriza ergonomia, iar pernele asigură un plus de confort esențial pentru relaxare într-o încăpere în stil boho chic.
Poți alătura acestei canapele modelul de fotoliuGamma Arredamenti de mai jos. Acest scaun de designer are un spătar împletit natural și o bază rotativă metalică, îmbinând de aceea armonios naturalețea materialelor cu tehnologia care asigură cel mai bun nivel de confort.

Amenajare in stilul Boho-chic
Detalii aici

În sufrageriile boho chic se potrivesc de minune și taburetele Missoni Home cu tapițerii colorate inspirate din designul etnic. Acestea adaugă un element de originalitate amenajării tale, alternând nuanțele și culorile naturale.

O alternativă o reprezintă taburetele Gamma Arredamenti în nuanțe intense precum galben sau turcoaz, cu diferite forme și caracteristici, unite de calitate structurii din lemn și de eleganța tapițeriei.

Decorațiuni

Există nenumărate tipuri de decorațiuni pe care le poți alege pentru livingul tău boho chic, însă textilele decorative cu aspect bogat nu trebuie să lipsească.

Poți să alegi, de exemplu, textile decorative de masă Sander cu un design floral original, țesut din materiale de calitate. Dacă preferi mai degrabă textilele fără modele, poți alege și fețe de masă sau naproane în culori vibrante, care ies în evidență, dacă acest este potrivit pentru ansamblul stilistic pe care l-ai creat. 

Poți integra și un covor modern Ted Baker în nuanțe mai intense sau mai discrete, cu un design geometric accentuat, axat pe linii frânte sau curbe, care se va remarca cu siguranță în cadrul amenajării tale. 

Corpuri de iluminat

Pentru a pune în valoare alegerile tale de obiecte pentru amenajarea unei sufragerii boho chic, este important să alegi și lumina potrivită, care să creeze o ambianță primitoare. Este recomanda să alegi becuri cu lumină caldă, care favorizează o stare de spirit pozitivă și o ambianță intimă. 

Într-o astfel de amenajare se potrivesc foarte bine suspensiile și pendulele cu aspect vintage, create din materiale textile. Poți alege unul dintre modelele de corpuri de iluminat de acest fel Ideal Lux, care adaugă un element de naturalețe oricărui living boho chic. 

Elemente de amenajare boho chic a dormitorului

Și în dormitor poți găsi o mulțime de metode de a crea o amenajare boho chic. Mai ales aici, acest stil te poate ajuta să creezi ambianța potrivită pentru un somn odihnitor și pentru relaxare. 


O idee de mobilier pentru dormitorul boho chic constă în modelele de patGamma Arredamenti din piele, în nuanțe marine și cu decorațiuni cu franjuri în partea de jos a șezutului. Detaliile decorative scot în evidență calitatea excelentă a pielii și nuanța aparte de albastru, care favorizează o ambianță liniștită.

Amenajare in stilul Boho-chic
Detalii aici

Cu un astfel de pat se îmbină foarte bine o comodă Gamma Arredamenti din lemn, acoperită cu piele de tratată special pentru a se obține un aspect vintage inedit. 

Lenjerii de pat și textile decorative 

Ca în cazul livingului, și aici poți amplifica componenta stilistică ce ține de individualitatea designului adăugând textile decorative sau lenjerii de pat cu modele bogat colorate. 

O recomandare este reprezentată de cuverturile în nuanțe naturale de gri Descamps, realizate din bumbac satinat cu o densitate mare și cu finisare de tip capucin.
O astfel de cuvertură poate fi combinată cu pernele decorativeSander cu design inspirat din natură, care adaugă un element vintage sau rustic amenajării tale boho chic. Poți alege și perne cu ilustrații cusute cu grijă pentru fiecare detaliu care înfățișează peisaje precum cel marin, mai ales dacă vrei să adaugi un element care să sublinieze individualitatea designului încăperii.

Boho chic în baie – ce să iei în considerare

În baie, elementele boho chic constau în decorațiunile și mobila potrivite, deși obiectele sanitare trebuie să aibă caracteristici comune cu cele ale acestui stil, mai ales simplitatea și anumite detalii originale. În acest sens, o recomandare este reprezentată de obiectele sanitare Villeroy & Boch, care se remarcă atât prin calitatea ceramicii folosite pentru realizarea acestora, cât și prin designul cu aspect organic, creat cu grijă pentru detalii.

Mobila

Mobilierul pentru baie în nuanțe naturale este o alegere excelentă pentru amenajările în acest stil. Materialul nu este lemnul natural, din cauză că nivelul de umiditate tinde să fie mai mare în baie decât în alte încăperi, însă poți menține această caracteristică prin aspectul potrivit.

Faianța

În ceea ce privește decorarea, modalitate ușoară de a o introduce este prin intermediul faianței cu modele cu caracter etnic, care adaugă acel element boho chic care favorizează crearea unei atmosfere relaxante și destinse.
Următorul model de faianțăIris Ceramica constă în plăci de ceramică glazurate cu un strat suplimentar cu rolul de a proteja imprimeurile în condițiile de umiditate din baie.

Amenajare in stilul Boho-chic
Detalii aici

Baterii pentru baie

Chiar dacă nu sunt specifice stilului boho chic, bateriile pentru baie Hansgrohe care se amplasează pe perete reprezintă o opțiune elegantă care-ți poate pune în valoare ornamentarea boho chic a băii. Pentru ca bateriile să aibă un aspect discret, poți alege să înlocuiești clasica nuanță de crom cu negrul sau albul mat.

Ideea de naturalețe specifică stilului boho chic poate fi accentuată în baie prin amenajarea unei cabine de duș walk-in (de exemplu Radaway) care, pentru că nu are cădiță, îți permite o experiență de îngrijire mai naturală.

Bucătăria cu elemente de design boho chic

În bucătărie, stilul boho chic este dificil de aplicat în totalitate, pentru că amenajarea acestei încăperi are un pronunțat caracter utilitar, astfel că mobila variază mai puțin din punctul de vedere al stilului.

Totuși, acest lucru nu înseamnă că nu poți adăuga elemente de design interior boho chic, care să rezoneze cu amenajarea restului locuinței. 


De exemplu, poți alege o masă rotundă din lemn natural într-o nuanță elegantă Stressless. Aceasta are finisaje realizate la cele mai înalte standarde și o simplitate aparte, care se potrivește foarte bine într-o amenajare cu turnură boho chic. Discreția acesteia se manifestă și prin faptul că nu ocupă mult loc în bucătărie, dar poate fi extinsă la ocazii speciale.

Ca scaune pentru această masă poți alege modelele din lemn Kartell, șlefuite cu atenție pentru fiecare detaliu legat de aspect și ergonomie. Chiar dacă materialul este neobișnuit, vei avea parte de confort și vei putea să dai un aer original amenajării bucătăriei tale, mai ales că designul scaunului este caracterizat de un gen de eleganță neconvențională.

Stilul boho chic este o alegere bună de amenajare dacă dorești să petreci timp într-un cadru intim și primitor, al cărui aspect se remarcă prin individualitatea mobilei și a decorațiunilor. Poți aplica stil în întreaga locuință cu ușurință.

Sursa foto: Sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente legate de stilul boho-chic

Care sunt caracteristicile stilului de amenajare boho chic?

Stilul boho chic se caracterizează prin naturalețea materialelor folosite și prin individualitatea pe care o emană întreaga amenajare. Se folosesc din plin textilele decorative, plantele și mobilierul simplu și elegant.

Ce mobilier să aleg pentru un living în stil boho chic?

Poți alege o canapea din piele de calitate în nuanțe discrete. De asemenea, o opțiune bună sunt și taburetele cu tapițerie textilă de inspirație etnică, care adaugă un plus de originalitate.

Ce elemente de design boho chic să adaug în bucătărie?

Pentru a adopta stilul boho chic în bucătărie, poți să alegi o masă rotundă din lemn masiv, într-o nuanță deschisă plăcută. La aceasta poți adăuga scaune din piele sau chiar cu șezut din lemn.

Ce corpuri de iluminat se potrivesc într-o amenajare boho chic?

Corpurile de iluminat potrivite sunt cele pentru realizarea cărora s-au folosit materiale textile, care dau amenajării un plus de naturalețe și ajută la individualizarea acesteia. Becurile este recomandat să emită lumină în nuanțe calde, pentru ca atmosfera să fie și mai primitoare.

Ce decorațiuni să pun într-un dormitor boho chic?

În afară de plante, poți opta pentru o varietate de textile decorative pentru dormitor, fie că este vorba despre cuverturi sau perne decorative. Alege o combinație de nuanțe discrete și modele colorate, care ies în evidență și te ajută să-ți exprimi individualitatea.