CULOARE BAIE- Află micile secrete ale băilor văruite ca la carte, conform recomandărilor specialiștilor!

Culoarea in baie

În momentul în care nu deții vaste cunoștințe în domeniul designului, este dificil să amenajezi un apartament sau o casă la fel ca în revistele de specialitate, însă cu puțină ambiție, hotărâre și creativitate, acest lucru nu este imposibil. Pentru început, trebuie să afli care sunt culorile potrivite pentru baie, dormitor, living și bucătărie, după care să începi să mobilezi și să decorezi încăperile după bunul plac. Nuanța camerei joacă un rol foarte important în maximizarea spațiului, în obținerea unui aspect luxos sau în adoptarea unui anumit stil de decorare.

Culoare baie – Idei jucăușe de finisare a băii

Îți dorești ca baia casei tale să fie impresionantă, să atragă doar laude și aprecieri? Dacă răspunsul este da, atunci trebuie să știi că este foarte important să pui accentul pe fiecare detaliu în parte, de la culoarea pereților, până la cea mai mică decorațiune.

Astfel, este stringent să nu lași la voia întâmplării nuanța pereților, ci este indicat să iei foarte în serios etapa finisării acestei încăperi pentru un aspect de vis. Îi poți face pe toți uni, sau te poți juca cu culorile astfel încât să obții o baie nonconformistă, modernă.

Este foarte important să alegi culori feng shui pentru baie, deoarece doar în acest fel te poți bucura pe deplin de momente pline de relaxare și de intimitate, în timp ce faci o baie fierbinte și plină de spumă după o zi grea de muncă. Chiar dacă pare ireal, nuanțele sunt esențiale în crearea atmosferei unei camere. Astfel, dacă îți dorești ca încăperea ta să fie încărcată cu multă pasiune, alege un model roșu de faianță, iar dacă visezi să ai o stare liniștită în momentele petrecute acolo, optează pentru un baby blue, caracteristic stilului mediteranean.

Idei de culori pentru baie care îmbracă în mod elegant pereții:

  • Alb

Ce spui de o baie complet albă? Dacă ești adeptul acestei nuanțe, nu te sfii să exagerezi cu ea, deoarece oferă luminozitate și multă profunzime. În cazul în care nu-ți dorești ceva atât de simplu, poți alege să folosești faianță și gresie cu un model abstract, pe un fundal alb, care să se potrivească de minune cu aspectul general al camerei.

Băile albe sunt adesea privite precum încăperi luxoase, realizate cu foarte mult bun gust, stil și eleganță.  Acest tip de finisare este considerat mereu un trend.

  •  Alb și negru

Cu ajutorul unei gresii și a unui model de faianță în carouri albe și negre, reușești să obții o baie extravagantă, demnă de coperțile revistelor de design. De asemenea, poți colora un perete în negru, iar pe ceilalți să-i văruiești în alb pentru un plus de dramatism.

În cazul în care ești o persoană ce adoră să iasă în evidență, nu ezita să colorezi tavanul în această nuanță închisă, iar pereții camerei să-i văruiești în alb. Joacă-te cu aceste două culori pentru baie și vei vedea că rezultatul final va fi unul surprinzător.

Culoarea in baie
  •  Gri

Dacă îți dorești ca baia să fie vopsită într-o nuanță ieșită din comun, alege gri. Poți vărui unul dintre pereți într-un ton închis din această nuanță, iar pe ceilalți îi poți colora în varianta cea mai deschisă a acestei culori. În acest fel, poți amenaja baia în stilul vintage sau industrial, fiindcă aceste tonuri se încadrează în caracteristicile celor două tipuri de design.

  • Maro

Majoritatea oamenilor folosesc maro pentru zona din casă destinată îngrijirii. Aceasta face parte din categoria culorilor populare pentru amenajarea băii, deoarece induce relaxare, liniște și intimitate prin profunzimea nuanței. Este o culoare închisă, însă poate fi folosită pe toți pereții.  

  • Roșu, mov, verde etc.

Dacă ești o fire curajoasă, care nu se sfiește să amenajeze casa în mod cât mai îndrăzneț, atunci optează pentru una dintre aceste culori în zona băii: roșu, mov, verde, albastru, galben sau portocaliu. Sunt nuanțe puternice, care ies în evidență cu mare ușurință, motiv pentru care în momentul în care alegi să adaugi pe pereți una dintre ele, este recomandat să alegi simplitatea pentru restul băii.

Pe de altă parte, în cazul în care îți dorești un design elegant, rafinat, optează pentru o baie în două culori. Prin urmare, văruiește doar un perete în una dintre aceste nuanțe tari, pentru a nu încărca aspectul general al camerei. Este o variantă de finisare folosită cu precădere în cadrul stilului minimalist.

În cele din urmă, alege întotdeauna doar nuanțe care te reprezintă, care îți redau o stare bună și care îți oferă garanția succesului. Culorile de băi pot fi numeroase, însă întotdeauna gusturile diferă de la un om la altul. Cu toate acestea, este recomandat să urmezi și să alegi una dintre variantele prezentate mai sus pentru că acestea transformă orice baie anostă în una plină de farmec și de viață.

Culoare baie – Care sunt combinațiile ideale de culori pentru această zonă a casei?

Culorile de amenajare a băii sunt numeroase, însă este stringent să afli și care sunt combinațiile de nuanțe pe care le poți face astfel încât încăperea să aibă un aspect ieșit din comun și foarte elegant. Nu este suficient să văruiești pereții băii în verde pentru a obține un design de lux, ci este esențial să adaugi puțină creativitate și imaginație, să te joci cu nuanțele în mod cât mai inedit.  

Culoarea in baie

Poți folosi atât culori calde pentru baie, cât și reci, însă este indicat ca întotdeauna să le îmbini frumos, astfel încât să existe un echilibru între cele două tabere. Nu exagera cu tonurile închise, pentru a nu creiona o atmosferă sobră, dar nici nu pune accent doar pe nuanțele deschise, pentru a nu obține o încăpere lipsită de personalitate.

Câteva idei de combinații de culori pentru baie, ideale pentru casele moderne:

  • Gri și roz

Dacă ai ales să faci pereții gri, acest lucru nu înseamnă că trebuie să continui amenajarea în aceeași notă. Cu un pic de roz în ceea ce privește mobilierul și decorațiunile, ai șansa de a echilibra latura sobră a băii cu cea veselă, plină de viață. În cazul în care nu-ți dorești să folosești doar aceste două tonuri, adaugă o vază albă de flori, un coș de rufe în aceeași nuanță și un covoraș deschis la culoare.

  • Alb și nuanțe aprinse

Dacă ai ales să văruiești baia în alb și să o mobilezi în același stil doar pentru a avea mereu un aspect curat și luminos, nu înseamnă că nu poți amplasa pe etajere și pe podea câteva decorațiuni galbene, verzi, albastre sau mov. Acest lucru va ajuta încăperea să prindă viață, să scape de aspectul fad dat de folosirea exagerată a tonurilor de alb.

  • Crem și mov

Foarte mulți oameni adoră combinația perfectă dintre crem și lila. Dacă te numeri printre aceștia, alege să văruiești pereții în crem și să optezi pentru un mobilier pentru baie într-o nuanță nonconformistă de mov. În ceea ce privește decorațiunile, poți alege atât statuete, suporturi de prosoape, cât și covoare crem sau albe.

  • Verde și auriu

În cazul în care iubești verdele crud, cu siguranță nu ai rezistat tentației de a colora un perete din baie în această nuanță magică, iar pe ceilalți în alb. Dacă ai făcut acest lucru, bateria de duș și robinetul de la chiuvetă pot avea nuanțe de auriu, iar mobilierul alb poate prezenta detalii în ton cu aurul. Este o combinație adorată de persoanele care adoră opulența și amenajările aparte, motiv pentru care nu trebuie să te sfiești să încerci această variantă de design.

  • Galben și albastru

Galbenul este culoarea fericirii, fapt pentru care de multe ori este regăsită sub formă de tapet în încăperile moderne, realizate în stil industrial, vintage sau Art Deco. Aici, mobilierul pentru baie este de preferat să aibă o nuanță deschisă, blândă de albastru, astfel încât să existe un contrast puternic între cele două culori. Decorațiunile trebuie să echilibreze tăria acestor tonuri îndrăznețe, motiv pentru care covorul, vazele cu flori, tablourile, accesoriile pentru baie, prosoapele, oglinda și corpurile de iluminat trebuie să fie albe.

  • Maro închis și maro deschis

Combinația de maro închis și deschis se potrivește în exclusivitate oamenilor serioși, ce își doresc un design care să exprime acest lucru despre personalitatea lor. Acest tip de amenajare este folosit adesea de către persoanele ce adoră lemnul masiv, produsele de înaltă calitate și stilul vintage. Este foarte important ca diferența dintre cele două nuanțe să fie evidentă, astfel încât contrastul să fie puternic.

Culoarea in baie

În cele din urmă, este de preferat să urmezi această schemă de combinații, însă, în cazul în care te gândești la o altă paletă de culori pentru baie, asigură-te că acestea se potrivesc și reușesc să creeze un design aparte.

Culoare baie – Imagini cu băi realizate ca la carte

Foarte mulți oameni nu se pot hotărî ușor la culoarea băii, iar dacă te afli printre aceștia, este indicat să privești imaginile de mai jos care reprezintă o sursă de inspirație bogată. Alege una dintre pozele care ți-a acaparat atenția și inspiră-te cu încredere. Nu uita că este util să ai în vedere și designul de ansamblu al casei.

Acum cu siguranță știi care sunt nuanțele pe care ți le dorești în baie. Nu-ți rămâne decât să-ți iei inima în dinți, să dai dovadă de curaj și să încerci o amenajare inedită, perfectă, precum în revistele de amenajări interioare. Pune-ți creativitatea la contribuție și vei vedea că rezultatul final va fi pe măsura așteptărilor și a dorințelor tale și ale familiei.

Sursa foto: Unsplash.com, Pinterest.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre culoarea din baie

Pot folosi doar negru pentru pereții băii?

În cazul în care ești o persoană care adoră amenajările dramatice, foarte sobre și întunecate, poți folosi negru pentru toți pereții băii, însă acest lucru nu este recomandat, mai ales dacă dispui de o încăpere mică, îngustă. Cu toate acestea, dacă te încântă ideea de baie neagră, folosește doar mobilier și decorațiuni albe pentru a deschide într-o mica măsură aspectul camerei.

Ce nuanțe sunt recomandate pentru pereții băilor copiilor?

Băile copiilor trebuie să fie cât mai jucăușe și copilărești, motiv pentru care pereții pot fi roz, albaștri, galbeni sau roșii în totalitate. Nu este exclus să adaugi faianță cu model din desene animate sau tapet viu colorat. Nu uita că este foarte important să ceri și părerea micuțului cu privire la nuanța pereților.

Care sunt culorile de băi specifice stilului rustic?

Stilul rustic se bazează foarte mult pe produsele și decorațiunile din lemn și piatră, motiv pentru care nuanța unei băi realizate în acest fel poate fi maro, crem sau o combinație dintre maro și verde deschis. Poți adapta puțin stilul adăugând o pată de galben în ceea ce privește covorul sau prosoapele.

Ce culori se potrivesc în baie?

Poți folosi doar o nuanță pentru pereții din baie, mai ales dacă ești o fire conservatoare – alb, bej, albastru, verde, gri – dar te poți orienta și spre două culori diferite, pentru a fi în pas cu trendurile din prezent – lila cu crem, verde cu auriu, roz și gri. Specialiștii recomandă utilizarea unei nuanțe puternice și a uneia deschise, pentru ca designul să fie unul modern și foarte reușit.

Tavanul din baie trebuie să fie întotdeauna alb?

Nu, tavanul poate fi alb conform stilului clasic, dar acesta poate fi vopsit și în nuanța aleasă pentru pereți. Oamenii au înțeles faptul că moda se schimbă în mod constant și au început să adopte în număr din ce în ce mai mare văruirea în nuanțe puternice. Este un trend regăsit cu precădere în designul Art Deco și minimalist.

Ce nuanțe poate avea podeaua din baie?

Podeaua este de obicei în aceeași nuanță cu faianța, pentru obținerea unui aspect unitar. Cu toate acestea, în epoca modernismului această modă a suferit unele modificări. Prin urmare, astăzi poți avea faianță galbenă și podea verde sau orice alte culori, în funcție de preferințe.