Baie gri – alegerea ideală pentru amenajarea unei locuințe moderne și de lux

Baie gri - alegerea ideală pentru amenajarea unei locuințe moderne și de lux

Renovarea este un proces dificil, care necesită multă atenție, răbdare, dar și inspirație. Baia este foarte importantă în acest proces, pentru că reprezintă încăperea în care ne începem ziua, dar ne-o și încheiem. Dacă ești în căutarea unor idei de amenajări moderne și de lux, atunci ar trebui să-ți oprești atenția asupra conceptului de băi gri. Extrem de la modă și în trend cu noile tendințe, modelele de băi gri pot fi amenajate în funcție de stilul și de utilitatea pe care ți-o dorești. Culorile neutre nu se vor demoda niciodată și vor adăuga întocmai efectul eleganței și rafinamentului pe care îl cauți. Băile moderne gri pot fi personalizate fix după bunul plac și amenajate după cel mai mic detaliu.

În continuare, îți vom oferi cele mai potrivite sfaturi cu privire la alegerea finisajelor, dar și mobilierului băilor gri moderne.

Băi gri – idei de alegere a gresiei și faianței

Pentru amenajările băilor moderne, ideal este să alegi culoarea gri, dar și materiale unice și extrem de calitative. Băile pe gri au nevoie, în mod evident, de gresie și faianță în aceeași nuanță. 

Plăcile ceramice glazurate de faianță, spre exemplu, au un design unic, o estetică contemporană și un aspect foarte cald, pentru o familie care își dorește confort. Mai mult, paleta largă de culori îți oferă posibilitatea de a alege din mai multe nuanțe de gri, de la cele mai deschise, până la cele mai închise. 

Tot pentru un plus de eleganță adus băii tale au fost create și plăcile de faianță Iris de ceramică, care, pe lângă aspectul modern, conțin și un strat suplimentar pentru protejarea imprimeurilor, dar și culorilor plăcii. Faianța Iris din colecția May are aceleași avantaje, dar un design ușor diferit.

Baie gri - faianta may
Detalii aici

O colecție unică, ce oferă nuanțe sofisticate, ideale pentru modele de băi gri, o reprezintă și faianța Iris Be In. Spre deosebire de celelalte tipuri de plăci prezentate deja, aceste piese sunt lucioase, cu aspect lustruit, perfecte pentru persoanele atente la detalii, care își doresc o încăpere cât mai creativă și contemporană.

baie gri- faianta be in
Detalii aici

Faianța Iris din colecția Maiolica este destinată tot amenajărilor de băi cu gresie și faianță gri, însă, pe lângă aspectul modernist și minimalist, oferă compoziții cromatice originale, cu aspect tradițional, potrivite pentru orice spațiu elegant și de lux. Plăcile au un aspect modular, astfel încât așezarea lor poate fi făcută în funcție de propria imaginație.

baie gri- faianta maiolica
Detalii aici

Pentru a obține băi moderne pe gri este necesar să alegi și gresia potrivită. 

Gresia porțelanată din colecția Arizona Concrete are un aspect foarte deosebit, ce imită perfect chiar și lemnul, aspectul final după montaj fiind unul premium. Ceea ce o diferențiază de alte produse este modul unic de prelucrare. Plăcile porțelanate stau în cuptor pentru a se coace pentru o perioadă mult mai lungă de timp, la temperaturi mai înalte decât gresia obișnuită. Acest lucru le face să fie mult mai rezistente la șocurile termice, le protejează de pete și le menține aspectul impecabil pentru foarte mult timp. De asemenea, sunt mai rezistente chiar și decât plăcile realizate din marmură sau din granit, rezultatul final fiind unul dintre cele mai moderne existente pe piață.

baie gri - gresie arizona
Detalii aici

Gresia porțelanată din colecția Hard Leather are aceleași proprietăți unice și avantaje ca Arizona, față de cele obișnuite, însă are un aspect cu totul unic. Intimitate și echilibru, acestea sunt cuvintele care o descriu cel mai bine, iar aspectul final va fi cu totul deosebit și contemporan, datorită plăcilor dreptunghiulare de dimensiuni mari.

baie gri - Hard Leather
Detalii aici

Modelele de băi gri pot fi completate și cu gresia porțelanată Iris Ceramica din colecția Whole, care sunt, de asemenea, foarte diferite de alte produse existente pe piață. Acestea au fost construite din materiale unice și, chiar dacă prețul este mai ridicat decât al altor produse din gama „gresie”, motivul este datorat de rezistența și designul unic pe care îl aduc în locuința ta, de altfel ca celelalte piese menționate anterior.

baie gri - gresie  Iris Ceramica
Detalii aici

Băi moderne gri – mobilier și accesorii prin care poți obține amenajarea ideală

Culoarea gri este ideală pentru amenajarea întregii locuințe, iar baia nu face o excepție, adăugând fix accentul de rafinament și de eleganță pe care ți-l dorești. După ce ai ales plăcile decorative, este timpul să achiziționezi accesoriile de baie, care trebuie să fie în ton cu tematica deja discutată.

Lavoarele alese pot fi gri sau albe, după cum sunt cele mai multe modele de acest gen. Cu toate acestea, se vor îmbina perfect cromatic cu băile gri antracit, fiind pata de lumină de care ai nevoie. Lavoarul prezintă un design unic, dreptunghiular sau rotund, cu finisaje extrem de fine și axate pe detalii. 

Aceste piese de colecție se adaptează perfect într-o baie de lux, modernă, având suprafețe fine și margini perfect drepte. Formele minimaliste, realizate din materiale de top, precum ceramica, se montează lipite de perete, dar așezate pe un corp de mobilier.

baie gri- lavoar dreptunghiular
Detalii aici

Lavoarele tip bol, rotunde, sunt o altă opțiune perfectă pentru băile minimaliste și moderne. Acestea sunt montate perfect simetric în centrul blatului de lemn, care poate fi suspendat, astfel încât să creeze decorul de vis.

baie gri- lovoar rotund
Detalii aici

Vasele de WC predominant albe se potrivesc perfect în amenajarea băilor gri. Setul de vas suspendat prezintă un design unic și flexibil, creat special să poată fi amplasat atât într-o baie de dimensiuni mari, cât și într-una de dimensiuni medii, spre mici.

Mai mult, vasele suspendate sunt potrivite pentru băile de lux, făcând parte din categoria produselor de top, prin designul lor unic. Deși prețul este puțin mai ridicat față de alte produse comune, motivul este datorat atât aspectului rafinat, dar și datorită faptului că sunt extrem de practice și ușor de întreținut. Rezervorul este ascuns în perete, astfel încât igienizarea băii se va face mult mai ușor. Așadar, vasele de wc suspendate sunt răspunsul clar în amenajarea unei băi moderne, de lux, iar cele albe se potrivesc perfect în băile de culoare gri.

baie gri - vas wc
Detalii aici

Din categoria corpurilor de mobilier care nu pot lipsi dintr-o baie mai sunt și cada sau dușul, în funcție de spațiul de care dispui. Cabinele de duș dreptunghiulare, precum sunt cele din colecția Torrenta, au sticlă securizată, dar și cădiță inclusă. Sunt perfecte pentru amenajarea băii gri moderne și asigură o calitate superioară.

baie gri- cabina dus torenta
Detalii aici

Cabinele de duș transparente, cu marginile albe, se potrivesc perfect în băile cu nuanțe gri, mai ales dacă totul se accesorizează cu sisteme de duș gri, care să creeze imaginea cromatică perfectă. 

Alternativ, se poate merge oricând și pe căzile de baie, ideale pentru a crea tot confortul și oaza de relaxare de care ai nevoie seara, după o zi plină la locul de muncă. Cada rectangulară, spre exemplu, din colecția Quadro, este creată după un design unic, elegant, care o deosebește de toate celelalte produse deja existente pe piață. Pe lângă confortul optim pe care îl asigură, aceasta garantează și o întreținere mult mai facilă, dar are și o suprafață anti-alunecare.

baie gri- cada quadro
Detalii aici

Și bateriile de baie trebuie să fie în ton cu tematica aleasă, astfel încât bateria Hansgrohe, chiar dacă este culoare neagră mat, în funcție de lumină, se va plia perfect cu încăperea gri.

Modele de băi gri – idei de amenajare

În acest capitol îți vom oferi câteva idei de amenajare a băii gri, până la cele mai mici detalii.

După cum am discutat deja anterior, primul pas este alegerea finisajelor: gresia și faianța. Acestea trebuie să fie, fără îndoială, gri. Nuanțele pot oscila, de la cele mai deschise, până la cele mai închise sau pot fi chiar identice. Cromatica perfectă o vom realiza cu celelalte piese de mobilier de baie sau decorațiuni.

O baie modernă, de lux, trebuie să fie cât mai luminoasă, aerisită, astfel încât să-ți creeze o stare de bine ori de câte ori intri acolo. Pentru amenajările moderne, ideală ar fi o cabină de duș mare, dacă dispui de spațiul potrivit, care să-ți asigure cel mai bun confort. O opțiune extrem de actuală și în trend mai este și peretele securizat din sticlă transparentă, cu finisaje perfecte gri. Prețul nu este mult mai ridicat decât cel al unei cabine simple, dar beneficiile sunt, cu siguranță, multiple.

baie gri- cabina dus cu sticla dubla
Detalii aici

Băile de culoare gri au nevoie și de spații de depozitare, care trebuie să fie cât mai discrete, dar să asigure și toate nevoile, în același timp. Setul de mobilier suspendat Geberit Selnova poate fi așezat sub lavoare, în funcție de modelul pentru care optezi, având o structură foarte bine pusă la punct. Ușile au sistem de închidere lentă, finisajele sunt rezistente la umiditate, iar raftul intern este fix. Mai mult, culoarea mată este, după cum am spus deja, simbolul eleganței și luxului.

Deasupra sa este necesar să amplasezi o oglindă. Aceasta poate fi cu margini gri sau albe, pentru un plus de cromatică. Dacă îți dorești mai mult confort, dar pentru un plus de aspect de lux, oglinda cu iluminare LED reprezintă o opțiune excelentă de luat în calcul. Pe timpul nopții, LED-ul poate crea o lumină ambientală, caldă, care ajută mult în procesul de relaxare.

baie gri- oglinda cu led
Detalii aici

O alternativă foarte eficientă, în schimbul oglinzii, o reprezintă și dulapul dublu cu iluminare și oglindă, suspendat. Structura din lemn, gri sau albă se pliază perfect pe tematica aleasă, iar, în plus față de oglinda clasică, acesta include două rafturi elegante din sticlă, dar, spre deosebire de alte obiecte din această gamă, include un comutator de senzor tactil pentru sistemul de iluminare superior și inferior. 

Majoritatea vaselor de WC sunt albe, însă orice încăpere are nevoie de îmbinarea unor culori, iar, în cazul nostru, băile gri cu alb sau cu negru pot fi oricând varianta de rezervă. Vasul suspendat este ideal pentru un aspect de lux și contemporan, cum este, spre exemplu, cel din colecția Connect, realizat dintr-un material extrem de rezistent, adică porțelan sanitar.

După ce stabilești obiectele esențiale din baie, este timpul să te concentrezi asupra accesoriilor de baie, care, de foarte multe ori, pot schimba întregul decor. Micile detalii fac diferența, iar asta se aplică inclusiv în decorurile de lux. Dacă vrei să scapi de griji deodată, setul de accesorii de baie, care include de la pahar de sticlă cu suport, savonieră de sticlă, suport de hârtie igienică, și până la perie de WC este răspunsul. Acestea pot fi cumpărate de pe site-ul nostru și individual.

Poți alege pentru baia ta și o cadă, în cazul în care dușul nu se pliază pe așteptările tale. Cada albă din colecția Victoria se potrivește perfect într-un cadru gri și are o structură stabilă și rezistentă la deteriorare, dar este și foarte ușor de curățat. Scurgerea este inclusă, iar masca este din acril. 

Totul trebuie să fie accesorizat perfect cu corpuri de iluminat cât mai actuale și potrivite încăperii, ce pot deveni chiar și „vedetele” băii, dar și cu alte obiecte personalizate.

Amenajarea unei băi este un proces complex, însă poate deveni destul de simplu, dacă sunt respectate anumite criterii clare și dacă sunt puse în balanță preferințele individuale cu cele mai noi tendințe. Băile gri sunt și vor rămâne, în continuare, opțiunea excelentă, când vine vorba de amenajarea modernă. Griul reprezintă o culoare neutră, simbolizând prin excelență eleganță și bun gust. 

Sursa foto: pexels.com, sensodays.ro.