Baie neagră: idei și sfaturi de design pentru a crea un spațiu de lux, elegant și mereu la modă

Baie neagră: idei și sfaturi de design pentru a crea un spațiu de lux, elegant și mereu la modă

Spațiul băii este unul pe care, inevitabil, o persoană are nevoie să îl folosească zilnic, durata fiind diferită, în funcție de natura acțiunilor efectuate. Mai mult, acesta este unul dintre locurile în care o persoană se poate retrage când are nevoie de liniște, deoarece reprezintă cadrul ideal în care se poate gândi mai bine și concentra, în orice moment al zilei, fără a fi deranjată. În plus, are posibilitatea de a petrece timp de calitate cu propria persoană, ceea ce, uneori, poate fi dificil când traiul este la comun. Un semnal de a pune la punct un proiect de modernizare al băii este atunci când locatarii nu se mai simt confortabil în acest spațiu destinat unor activități importante, precum celor dedicate îngrijirii personale, din diferite motive.

Acest articol cuprinde toate informațiile pe care un deținător al unui imobil de lux sau al unei proprietăți în construcție trebuie le ia la cunoștință despre băile negre, înainte de a se apuca de proiectul de modernizare a spațiului respectiv, respectiv de amenajare a lui. Dacă te aflii în una dintre aceste două situații, astfel, vei obține o baie de lux, cu un aspect elegant, care să îndeplinească așteptările tuturor celor care se vor bucura de ea și care, în același timp, va cuprinde ultimele tendințe în materie de design interior.

Băi moderne negre – Ce avantaje are o baie neagră?

Cu toate că există o paletă impresionantă de culori pentru designul unei băi, proprietarii imobilelor de lux optează adesea pentru negru când vine vorba de amenajarea acestui spațiu și, uneori, chiar a mai multor încăperi din locuință. Persoanele care își canalizează atenția spre aceasta culoare mereu la modă și nu spre alte culori, se vor bucura de avantajele următoare:

  • Vor fi deținătorii unei băi de lux cu o estetică elegantă și sofisticată;
  • Vor primi stări de liniște și confort, cum alte încăperi nu le pot oferi;
  • Vor putea asorta cu ușurință negrul cu alb și alte culori preferate.
baie pe negru

Însă, este important ca atunci când se face referire la băi moderne negre, să nu se creeze o imagine greșită în mintea oamenilor ce citesc acest articol sau alte informații despre acest tip de spații. Băile care conțin în totalitate sau doar câteva componente pe această non-culoare nu sunt morbide sau înfricoșătoare așa cum, poate, unii oameni și le imaginează. Desigur, dacă acest spațiu nu este amenajat cu ajutorul unui specialist în domeniu cu experiență, există riscul ca să se îndrepte într-o direcție nedorită de proprietar, însă, șansele de a avea acest rezultat nefericit sunt foarte mici. Așadar, scopul renovării sau modernizării unei băi este acela de a crea un spațiu reconfortant și nu unul care să provoace emoții negative, precum anxietate și tristețe.

Din fericire, în clipa de față, există numeroase modele superbe de băi negre, pentru gusturile fiecărui om, chiar și a celor mai pretențioși, greu de mulțumit. Altfel spus, acum este șansa ta să descoperi ce îți place cel mai mult în materie de design interior, ce stil ți-ar plăcea să aibă baia ta și, desigur, ce elemente trebuie să fie prezente în acest spațiu frecvent utilizat.

Idei și elemente de design pentru băi negre mari și mici

Dacă ești în căutare de inspirație pentru designul viitoarei tale băi, atunci ai ajuns în locul potrivit, deoarece în continuare vor fi enumerate mai multe modele băi negre care nu se vor demoda niciodată, dintre care să alegi varianta cea mai potrivită pentru tine. Însă, trebuie să te înarmezi cu răbdare, deoarece alegerea unui stil de design poate fi o misiune dificilă, având în vedere diversitatea de modele de băi negre excepționale, cu caracteristici proprii și puncte forte care te pot cuceri la prima vedere a imaginilor.

baie neagră cu cadă albă lângă un blat maro

Având în vedere faptul că baia are o importanță majoră în locuința ta din mai multe puncte de vedere, este recomandat să te consulți cu un designer de interior pentru a te ajuta în tot ceea ce presupune acest demers, cum ar fi în optimizarea spațiului de care dispui. Dacă te întrebi de ce, răspunsul este simplu. Aceste are capacitatea de a-ți oferi soluții și de a te ghida spre cea mai bună variantă când vine vorba de aspectul, funcționalitatea și gradul de confort al băii tale, mai ales dacă pe tot parcursul colaborării este prezentă o comunicare eficientă și, mai ales, îți exprimi punctele de vedere în ceea ce privește materialele și/sau dotările pe care ți le dorești. Deci, o mențiune importantă în acest context este că, chiar și cu ajutorul unui specialist în domeniu, este necesar ca în momentul în decizi să începi lucrările de amenajare să ai cel puțin o idee în minte despre ce model baie neagră îți dorești sau, cel puțin, ce elemente ai prefera să se regăsească în acest spațiu.  

Așadar, dacă te-ai decis că este timpul să aduci un aer proaspăt băii tale sau dacă aceasta este în curs de amenajare, atunci trebuie să știi că acest proces este compus din mai mulți pași. În mod normal, primul pas cu care trebuie să începi este aspectul pereților și al pardoselii, deoarece, fără finalizarea lor, nu este posibilă montarea mobilei și a instalațiilor sanitare aferente. O soluție pentru a oferi un aspect deosebit băii este ca după ce suprafața este curată, plană și uscată să se monteze plăci de faianță cu o calitate foarte bună, așa cum sunt cele puse la dispoziție de către Sensodays.ro. Două dintre cele mai renumite branduri care se ocupă cu crearea și distribuirea de faianță sunt Iris Ceramica și Diesel Living, produsele lor fiind recomandate în special pentru placarea pereților bucătăriei, băii, dar și, de ce nu, a altor încăperi ale locuinței, în cazul în care se dorește creare unui aspect unic. Pentru cei ce își doresc să modernizeze o baie veche sau să amenajeze acest spațiu din noua lor locuință cu produse frumoase, rezistente și durabile, brandurile menționate anterior reprezintă alegerile perfecte.

În cazul în care se lucrează cu o baie de dimensiuni mai mici, pentru a deschide spațiul, se poate opta pentru pereți albi, iar mai apoi să se adauge accente de negru. În acest context, poți opta fie pentru o baie cu marmură neagră, fie pentru una cu faianță neagră. Însă, dacă se dorește ca pereții să fie complet negri, atunci o altă variantă de a oferi un aspect cu totul deosebit este cu plăci decorative high-tech, de înaltă calitate și cu un aspect rafinat, așa cum sunt cele puse la dispozitie de brandul Iris Ceramica, din oferta Sensodays.ro. De data aceasta, este recomandat ca plăcile menționate să fie montate pe peretele cu chiuveta și cu bateria de baie.

plăci decorative pe negru
Detalii aici

În ceea ce privește bateriile de baie, clienții Sensodays.ro au la dispoziție o gamă variată de modele dintre care pot alege varianta care să le satisfacă nevoile și care să fie pe  placul lor din punct de vedere vizual fie pe negru, fie pe o altă culoare disponibilă, de la branduri cunoscute pe piață, precum Hansgrothe, Ideal Standard, Hansgrohe Axor, Kludi, Ravak, Duravit, Besco, Geberit și multe altele. Pentru cei care își doresc o baie amenajată într-un mod unic, cu bun-gust și în care să își poate desfășura în voie activitățile, atunci produsele de la brandurile menționate anterior sunt cele spre care trebuie să îți îndrepți atenția.

Dacă se dorește o baie cu un concept îndrăzneț se poate opta, de exemplu, pentru un perete cu aspect de beton. Însă, dacă se cere un aspect mai cuminte, atunci negrul va arăta minunat în combinație cu gri și alb, indiferent dacă acestea sunt prezente pe un perete sau la mobilă, accesorii ori alte obiectele sanitare.

Mai apoi, trebuie să iei în considerare cum dorești să arate pardoseala. Cea mai bună variantă rămâne, în continuare, gresia, deoarece baia este un loc folosit în mod regulat de toți cei ce locuiesc în locuință, ceea ce necesită acțiuni de curățenie regulate. În concluzie, pentru o durabilitate mai mare, este esențial ca acest produs să fie foarte calitativ, așa cum sunt cele oferite de brandurile de top FMG, Iris Ceramica și Diesel Living. Pentru a amenaja o baie de lux, contemporană, sunt ideale modele de gresie neagră, dar și pe alte culori disponibile din oferta Sensodays.ro, puse la dispoziția clienților de brandurile menționate precedent. Cu alte cuvinte, o baie cu gresie neagră este o alegere inspirată cu care nu ai cum să dai greș.

gresie neagră

Următorul pas în ceea ce privește amenajarea unei băi cu faianță și gresie neagră este modul în care vei dispune mobilierul. Acesta trebuie selectat în funcție de topografia băii, dar și de stilul de design interior pentru care s-a decis. Prin urmare, pentru a alege cele mai bune opțiuni și de a finaliza acest pas este fundamental ca echipa cu care colaborezi să ia toate măsurile corect, pentru ca mai apoi să rămână doar sarcina de a cumpăra piesele de mobilier potrivite dimensiunii băii tale. Pentru o mai bună plasare în spațiu a acestora în continuare vor prezentate câteva idei de design recomandate pentru băile mai mult sau mai puțin spațioase.

Baie mică neagră

Chiar dacă deții o baie cu o dimensiune mica, nu trebuie să îți faci probleme că această non-culoare nu ar fi potrivită pentru spațiul respectiv. Însă, spre deosebire de cei ce dețin o baie generoasă, trebuie să ai mult mai mare grijă la amenajarea ei, deoarece este suficient o alegere greșită pentru a crea un spațiu aglomerat și neaerisit. Așadar, în ceea ce privește mobila de baie, optează pentru cât mai puține piese, din dorința de a nu supraîncărca spațiul. Chiar și așa, este necesar să fie de o calitate superioară, așa cum sunt produsele de la brandurile de top precum Duravit, Geberit și Ideal Standard, pentru a menține nota de eleganță a designului propus la începerea planului de modernizare, respectiv de amenajare.

mobilă de baie pe negru
Detalii aici

De asemenea, pentru a crea iluzia de mai mult spațiu, montează pe pereți oglinzi de diferite dimensiuni, deoarece, cu siguranță, rezultatul va fi cel așteptat și, în plus, vei putea să te îți admiri înfățișarea cu fiecare ocazie când intri în baie.

Pentru a crea mai mult spațiu, dar și pentru a așeza diverse articole, precum un halat de baie sau un prosop, cuierele sunt de un real ajutor.  Bineînțeles, pentru ca acest spațiu să fie finalizat din punct de vedere al amenajării este nevoie de mai multe accesorii de baie, printre care se numără diferite tipuri de suporturi, cum ar fi cele de hârtie igienică, perie WC, dar și etajeră pentru prosop. Produsele de înaltă calitate furnizate de branduri, precum Bemeta, Hansgrohe, Decor Walther și multe altele din oferta Sensodays.ro sunt perfecte pentru cei ce doresc să dețină piese deosebite.

accesorii de baie
Detalii aici

Baie neagră mare

Selectarea unor piese de mobilier și a instalațiilor sanitare în vederea amenajării unei băi spațioase va merge mult mai repede și mai ușor, deoarece ai acces la mai multe opțiuni, iar stresul de a nu încărca inutil spațiul nu există. 

Prin urmare, dacă ai o baie generoasă, atunci poți alege orice piesă de mobilier dorești, astfel încât să obții baia visurilor tale, în care să poți realiza acțiunile care îți fac plăcere și care contribuie la o calitate a vieții mai ridicată. În cazul în care îți dorești să obții o baie cu un aspect luxuriant, atunci nu trebuie să neglijezi elementele metalice, mai precis obiectele cu accente aurii și de alamă, deoarece, fără îndoială, vor crea un aer unic.

O baie neagră cu lemn ar arăta, de asemenea, mai mult decât încântător, mai ales dacă este un model cu toată mobila fabricată din acest material.

baie neagră mare cu mobilă din lemn

Sfaturi de selectare a instalațiilor sanitare pentru o baie modernă cu gresie, faianță sau marmură neagră

Instalațiile sanitare, la fel ca faianța, gresia și mobila, au o importanță majoră în estetica băii. Însă, pentru a obține un rezultat satisfăcător, acest tip de obiecte trebuie achiziționate în funcție de dimensiunea băii. Bineînțeles, mai trebuie să se ia în considerare și alte aspecte, precum calitatea produsului, funcțiile sale și multe altele. În continuare vor fi enumerate și exemplificate ce instalații sanitare sunt potrivite pentru fiecare tip de baie.

Baie neagră mică

Majoritatea băilor mici de lux conțin lavoare suspendate, prinse de perete, cu sau fără mască, cu scopul de a dispune de mai mult spațiu pentru a circula și de a realiza mai ușor acțiunile de curățenie. Poți selecta acest produs pe negru, pentru o baie cu cât mai multe elemente pe această non-culoare sau pe alte culori disponibile în oferta Sensodays.ro care, cu siguranță, vor arăta spectaculos în combinație cu faianța, gresia și restul pieselor. Pentru cei ce își doresc un design baie neagră ieșit din comun, lavoarele de înaltă calitate furnizate de brandurile Ideal Standard, Duravit, Geberit, Villeroy&Boch, Roca, Ravak și multe altele, puse la dispoziție de către magazinul nostru, sunt produsele ideale pentru proiectul tău.

lavoare suspendate
Detalii aici

Specialiștii în domeniu recomandă ca proprietarii de băi mici ca dimensiune să opteze pentru o cabină de duș în detrimentul unei căzi de baie, cu scopul de a beneficia de mai mult spațiu. În momentul selectării unei cabine de duș trebuie să ții cont de mai multe aspecte importante, mai precis de dimensiunea pe care dorești să o aibă, de forma ei, de deschiderea ușilor și de modelul pe care îl are, pentru a fi în armonie cu stilul de design al băii. Așadar, cei ce își doresc să se bucure de momente de maximă relaxare în baie și care, poate, nu doresc să petreacă mai mult de câteva minute utilizând cabina de duș, trebuie să își îndrepte atenția spre produsele de înaltă calitate din oferta Sensodays.ro, furnizate de branduri premium. Acestea se caracterizează prin faptul că pot fi simple sau walk-in, cu cădiță sau fără și cu pereți transparenți din sticlă securizantă.

cabină de duș
Detalii aici

Bineînțeles, un sistem de duș inovator are, de asemenea, un rol extrem de important în asigurarea unei experiențe relaxante și a unui proces de igienizare în mod complet. De aceea, ai nevoie de un produs performant, așa cum sunt cele oferite de branduri precum Hansgrohe, Klaudi, Ideal Standard și multe altele, care au un raport calitate-preț excepțional.

sistem de duș pe negru
Detalii aici

Unul dintre cele mai importante obiecte sanitare dintr-o baie este vasul de WC, iar cele din oferite de brandurile magazinului nostru, cum ar fi Duravit, Ideal Standard, Roca și Geberit,  îți pun la dispoziție produse de ultimă generație pentru a te bucura de o experiență de utilizare mai mult decât satisfăcătoare. Pentru a crea mai mult spațiu, dar și pentru a reda un design modern băii, în mod ideal, ar trebui să se opteze pentru un vas WC suspendat, fără rezervor.

vas WC suspendat
Detalii aici

Baie neagră mare

În băile cu dimensiuni generoase se pot include lavoare tip bol negre, foarte populare și apreciate în rândul oamenilor cu gusturi fine, care privesc amenajarea ca pe o artă. Acestea sunt înalte și rotunde, iar montarea lor direct pe blat va reprezenta o încântare pentru ochii privitorilor, mai ales dacă sunt de culori diferite, pentru a crea un contrast atrăgător.

De asemenea, cei ce au norocul de a fi proprietarii unui apartament sau unei case cu o baie spațioasă pot include, fără probleme, o cadă de baie, pentru a se bucura de momente lungi și relaxante, savurând un pahar de vin, după o zi solicitantă la locul de muncă. Având în vedere diversitatea produsele oferite de brandurile cunoscute pe piață, cum ar fi Besco, Radaway, Ravak, Riho, Ideal Standard, prezente în oferta Sensodays.ro, nu a fost niciodată mai ușor să alegi acest element indispensabil al unei băi negre. Înainte de a lua decizia finală în legătură cu acest produs, e important să ții cont de faptul că există diverse forme dintre care ai șansă să alegi. Cu toate acestea, pentru a menține un aspect elegant și sofisticat, optează pentru un model oval clasic, dreptunghiular sau asimetric, dar fără picioare.

Așadar, având în vedere rolul important pe care îl are baia într-o locuință, este fundamental ca în procesul de amenajare sau modernizare să se ia în considerare funcționalitatea fiecărui element component, nivelul de confort la folosire a acestora, calitatea lor și, bineînțeles, gradul de mulțumire din punct de vedere estetic, pentru a beneficia de un spațiu de lux care va contribui considerabil la o calitate a vieții mai ridicată.

Sursă foto: Pexels.com, Sensodays.ro.