Montarea frigiderului incorporabil sau clasic: informații esențiale privind instalarea unui aparat de bază în bucătărie

Montarea frigiderului incorporabil sau clasic: informații esențiale privind instalarea unui aparat de bază în bucătărie

Fiindcă păstrează mâncarea proaspătă și gustoasă pentru un timp mai îndelungat, frigiderul reprezintă un aparat esențial în bucătăria ta, pe care îl utilizezi în fiecare zi. De aceea, atât alegerea frigiderului, cât și transportul și instalarea acestuia reprezintă un proces important, care trebuie desfășurat cu atenție, ținând cont de câteva detalii semnificative. Astfel, din articolul următor, vei descoperi câteva sfaturi esențiale în ceea ce privește montarea frigiderului necesar pentru pregătirea tuturor meselor!

Montarea frigiderului incorporabil: sfaturi pentru un proces eficient

Este recomandat să urmezi câțiva pași esențiali pentru a te asigura că procesul de montare a frigiderului se desfășoară cât mai simplu și eficient.

Astfel, primul element la care trebuie să fii atent este amplasarea corectă a frigiderului în bucătărie. Cu alte cuvinte, acesta nu trebuie să se fie amplasat lângă sursele de căldură, cum ar fi cuptorul, aragazul, cuptorul cu microunde ori caloriferul. Toate aceste electrocasnice accelerează procesul de deteriorare a frigiderului, afectând funcția de răcire a acestuia. Tot din acest motiv, nu este recomandat să amplasezi frigiderul lângă ferestre, unde poate fi afectat de razele soarelui!

După găsirea spațiului potrivit, următoarea etapă constă în măsurarea dimensiunilor frigiderului, dar și a dimensiunilor bucătăriei. Este esențial să lași spațiu între frigider și perete, iar părțile laterale ale frigiderului nu trebuie să fie lipite de celelalte electrocasnice mari ori de blatul de lucru din bucătărie. Iar în cazul unui frigider incorporabil, nu uita că este esențial să măsori și dimensiunile nișei în care va fi introdus frigiderul! Acesta trebuie să se potrivească în corpul de mobilier, având la dispoziție un ușor spațiu ca să nu se lipească fix de pereții laterali! Sistemul de răcire va degaja căldură, iar aceasta trebuie să se disperseze natural, fără să afecteze celelalte piese de mobilier din bucătărie!

Următoarea etapă esențială în montarea frigiderului constă în verificarea ușii frigiderului. Dacă aceasta nu se închide corespunzător, atunci nu numai alimentele se pot strica foarte repede, dar și consumul de energie electrică a frigiderului va crește! De aceea, fii atent la balamale, dacă ai impresia că acestea nu funcționează perfect, atunci șuruburile pot fi strânse pentru a asigura o izolare perfectă!

În plus, nu uita că sursa de alimentare a frigiderului nu trebuie să se afle în spatele acestuia, ci într-un loc ușor accesibil. Astfel, dacă trebuie să deconectezi frigiderul în anumite momente, cum ar fi atunci când trebuie să-l dezgheți, atunci o vei face cât se poate de ușor, fără să mai fii nevoit să muți aparatul!
Aparatele frigorifice sunt menite să ne simplifice viața și să asigure că hrana rămâne proaspătă pentru mai mult timp. În acest sens, brandul Bosch simplifică activitățile pe care le desfășori în bucătărie prin intermediul combinelor frigorifice incorporabile inteligente. Pe lângă iluminarea LED și tehnologia LowFrost, combinele dispun și de afișarea temperaturii, de rafturi de sticlă securizată, de funcții de super-răcire și super-congelare, dar și de semnal de avertizare dacă ușa rămâne deschisă. Astfel, beneficiezi de o bucătărie modernă, unde prepararea alimentelor devine mai ușoară, sigură și confortabilă!

Instalarea frigiderului după transport: detaliul căruia trebuie să-i acorzi atenție

După ce primești frigiderul și îl poziționezi în bucătărie, cu siguranță îți dorești să-l conectezi imediat la sursa de energie electrică pentru a te bucura de funcțiile sale moderne și eficiente. Însă, după transportarea frigiderului, trebuie să fii precaut și să fii atent la un detaliu care afectează integritatea frigiderului, și anume uleiul din compresor.

Cu alte cuvinte, trebuie să acorzi timp astfel încât uleiul să recircule în compresor. Dacă acesta a pătruns în sistemul de refrigerare în timpul transportului, atunci există riscul să aibă loc un blocaj atunci când îl conectezi imediat la priza electrică. Din acest motiv, producătorii de aparate frigorifice recomandă să aștepți cel puțin 4 ore înainte de a porni frigiderul. Totuși, dacă vrei să fii sigur, poți aștepta 12 ore înainte de a porni frigiderul. Nu uita că, după ce l-ai conectat, este bine să aștepți până a doua ziua înainte de a așeza alimentele pe rafturile frigiderului!

Dacă partea gastronomică ocupă un loc important în activitățile tale zilnice și dispui de un spațiu suficient de mare în bucătărie, atunci brandul Liebherr oferă combine frigorifice Side-by-side, în care alimentele bogate în vitamine și minerale își păstrează prospețimea datorită gradului ideal de temperatură și umiditate.

Un frigider nou dispune de o eficiență sporită și îți oferă funcții necesare privind prepararea hranei. Însă, nu uita de faptul că, pentru a beneficia de o bucătărie igienizată și de un aparat care funcționează pentru mai mult timp, este esențial să te ocupi și de curățarea frigiderului ori de câte ori este necesar! Astfel, sporești durata de viață, iar alimentele sunt protejate de riscul de contaminare!

Sursa foto: Sensodays.ro, Shutterstock.com.