Montarea unui paravan de duș – Cum alegi panoul potrivit în funcție de designul băii?

Montarea unui paravan de dus

Stilul de viață pe repede înainte îi determină pe mulți proprietari de case și apartamente să aleagă pentru baie dușul în locul căzii. Cu acces mult mai rapid și mai ușor, mai ales când vine vorba despre un model de tip walk-in, acesta este una dintre cele populare soluții de amenajare din ziua de azi.

Pentru că există și câteva mici inconveniențe legate de o astfel de amenajare, montarea unui paravan de duș devine o etapă crucială atunci când alegi această soluție pentru baia ta. Iar articolul acesta îți propune să afli ce presupune un astfel de montaj în funcție de designul preferat.

Montajul unui paravan de duș în funcție de designul băii

Montajul unui paravan de dus in functie de design

Designul băii contează foarte mult în alegerea unei cabine de duș, precum și a sistemelor de montaj care vor fi folosite în amenajare. De asemenea, montarea unui paravan depinde în mare măsură și de spațiul disponibil, precum și de nevoile tale și ale membrilor familiei.

Baia poate fi amenajată în mai multe stiluri, astfel că printre cele mai des întâlnite sunt:

  • cele clasice pentru că nu se demodează foarte repede;
  • cele moderne când alegi să ții cont de cele mai noi tendințe;
  • cele minimaliste care sunt potrivite pentru băile mici.

Unul dintre cele mai importante inconveniente legată de înlocuirea căzilor este șansa mult mai mare de a uda gresia și faianța, astfel încât să fie nevoie de reamenajare mult mai repede. Ca sisteme de prevenție în acest sens, poți alege între panourile și ușile de duș, în funcție de nevoie și de design.

Paravanele pot fi din sticlă transparentă, mată sau colorată, securizată sau tratată, de cele mai multe ori. Printre cele mai apreciate produse pentru baie sunt cele de la SanSwiss, Besco și Sanotechnik recunoscute pentru calitatea materialelor și durabilitatea în timp.

Alegerea unui paravan de duș se poate face după mai multe criterii, printre care:

  • lungimea și lățimea spațiului disponibil;
  • designul băii;
  • metoda de deschidere.

Din punct de vedere al deschiderii, poți alege o ușă culisantă sau de tip walk-in pe lungimea întregului perete sau doar pe o porțiune a acestuia.

Montajul unui paravan de sticlă pentru duș

Montajul unui paravan de sticla pentru dus

Ca procedură, montarea unui paravan de duș trebuie să se desfășoare după următoarele etape:

  • măsurarea dimensiunilor panoului sau a paravanului de duș, precum și marcarea locurilor unde se vor da găurile de prindere;
  • găurirea peretelui în vederea montării peretelui de sticlă pentru duș;
  • montajul paravanului de duș în funcție de instrucțiunile primite la achiziția acestuia.

De asemenea, înainte de a începe orice lucrare de montare a peretelui de duș trebuie să te asiguri că ai toate echipamentele și uneltele necesare, începând cu rigla, un creion sau un marker, o bormașină și diverse tipuri șuruburi și șurubelnițe.

Atunci când alegi o cabină de duș cu cădiță, printre cele mai utile soluții sunt ușile de nișă, precum cele de la Radaway, care etanșeizează foarte bine.

În afara cabinelor cu cădiță, dușurile de tip walk-in sunt printre cele mai răspândite în materie de design al băii, mai ales că au avantaje precum eliminarea anumitor elemente necesare la montaj.

Montarea unui perete walk-in la duș

Montarea unui perete walk-in la dus

De departe, cabina de duș walk-in este una dintre cele mai moderne și elegante designuri dintr-o baie, mai ales că se potrivește și celor mici, neocupând foarte mult loc. Aceasta poate fi realizată atât pe colț, cât și pe un perete întreg, fiind foarte versatilă.

Montarea unui perete walk-in va urma în mare parte aceiași pași ca și la montajul unui paravan pentru duș cu cădiță, doar că în primul caz, măsurătorile trebuie făcute de la tavan și până la pardoseală. Cu toate acestea, panoul nu este recomandat să atingă plafonul pentru o aerisire mai bună, precum și pentru un aspect premium.

Acesta are și câteva avantaje, printre care:

  • posibilitatea de montare a unei uși culisante;
  • posibilitatea de a alege un perete de sticlă care să ajute la amplificarea vizuală a spațiului disponibil;
  • poate fi realizat pe dimensiunile dorite.

Fiecare tip de duș are avantajele sale, iar atunci când vine vorba despre alegerea tipului de paravan, aceasta este subiectivă.

Dușul este o alternativă versatilă a unei căzi, în special în băile mici de apartament. Cu toate acestea, nu există niciun impediment de a folosi acest design si pentru o casă cu încăperile mult mai generoase ca spațiu. Montarea unui paravan sau a unui perete de sticlă este una dintre cele mai simple și utile metode a evita umiditatea excesivă cauzată atât de vapori dar și de apă. Soluțiile din ziua de azi sunt permit un montaj ușor prin sisteme care pot fi instalate cu un număr minim de unelte și efort, în timp ce rezultatul poate fi unul uimitor.

În concluzie, dacă vrei să schimbi total aspectul băii tale, montarea unui paravan de duș este una dintre cele mai moderne și viabile soluții.

Sursa foto: Pexels.com