Cada pentru baie mică: Cum îmbini formele cu funcționalitatea?

Cada pentru baie mică

Amenajarea băii se poate face mult mai ușor în ziua de azi datorită mobilierului care poate fi adaptat chiar și încăperilor mici. Atunci când ai de ales între duș și cadă și preferi a doua variantă, ai destul de multe opțiuni în ceea ce privește dimensiunile și formele, chiar și pentru cele mai înguste camere.

Chiar dacă pare puțin probabil, poți și ai de unde alege o cadă pentru baie mică fără a face compromisuri în ceea ce privește spațiul disponibil pentru mișcare și chiar alte locuri de depozitare. În acest articol, găsești câteva modele interesante de amenajări moderne și plăcute vizual, astfel încât să te bucuri de tot confortul.

Modele de cadă baie mică care permit o amenajare ușoară

Cada pentru baie mică

Într-o baie mică, o cadă joacă două roluri: primul este cel funcțional, iar cel de-al doilea este vizual. Acesta este motivul pentru care trebuie să existe simetrie în alegerea modelului potrivit.

Există diverse modele de căzi de baie mici care te pot ajuta să ai o cameră modernă și funcțională. Acestea pot fi alese în funcție de:

  • forma băii, astfel că o cada mică poate fi pătrată, rectangulara sau chiar pe colt;
  • orientare, care poate fi pe stânga sau dreapta în cazul celor pătrate și dreptunghiulare;
  • dimensiuni care sunt foarte importante într-o încăpere mică în care ai nevoie de spațiu și funcționalitate;
  • culoare, pe care o poți potrivi cu gresia și faianța;
  • material, acrilul fiind la mare căutare acum, însă fonta și compozitul sunt și ele foarte potrivite chiar și pentru căzile pentru băi mici.

Produsele IdealStandard se remarcă prin simplitate și rafinament, fiind potrivite pentru băi mici.

O cadă de baie mică nu mai trebuie să fie simplă, astfel încât să își îndeplinească doar rolul pentru care a fost creată, putând fi parte integrantă a unui decor complex și modern care să redea ideea de eleganță. În același timp, te poate ajuta să amenajezi și spații de depozitare sub formă de nișe create în perete.

Pentru că rolul acestei încăperi este și de relaxare după o zi lungă la finalul căreia dorești să te bucuri de o baie fierbinte, un model de cadă cu hidromasaj se poate potrivi nevoilor tale. Gama Belform este recunoscută pentru piesele de efect cu ajutorul cărora baia poate deveni o adevărată oază de relaxare.

Din punct de vedere practic, o cadă mică poate fi destul de ușor transformată și în duș prin montarea unui paravan de sticlă care să prevină apa să ajungă pe jos.

Căzi pentru băi mici cu ajutorul cărora să câștigi spațiu

Cada pentru baie mică

Una dintre cele mai inspirate idei de cadă pentru baie mică este cea freestanding. Aceasta nu are nevoie de panouri care să îi ascundă forma elegantă, astfel că din punct de vedere al spațiului este foarte ergonomică.

Printre modele de cadă de baie mică sunt și cele incastrabile care pot încăpea la fix între pereți, permițându-ți să organizezi restul camerei după criterii de funcționalitate, în așa fel încât să poți pune dulapuri. Produsele din gama Besco pot fi folosite în cele mai mici încăperi atunci când vrei să te bucuri de mai mult spațiu de depozitare.

O baie mică, fie îngustă, fie pătrată nu trebuie să fie neîncăpătoare, soluțiile existente dându-ți libertatea să o amenajezi atât din punct de vedere estetic, cât și de spațiu în care să încapă chiar și o mașină de spălat. Mai mult, există și modele de căzi slim care să fie încăpătoare, dar să nu ocupe foarte mult loc.

Unul dintre trucurile de care te poți folosi în amenajarea băii este alegerea aceleiași culori pentru mobilierul încăperii cu masca pentru cadă. Chiar dacă acest lucru te ajută mai mult din punct de vedere vizual, această cameră este una destinată relaxării, la care contribuie și cromatica.

Cu o varietate de căzi pentru băi mici, poți alege modelul potrivit chiar și în culori mai închise și practice, astfel încât să realizezi un contrast cu un mobilier în nuanțe deschise. Tot ce ai de făcut este iei măsurile și să alegi varianta care te ajuta să îți optimizezi spațiul după diferite criterii, printre care:

  • mărimea totală a băii;
  • numărul de membri ai familiei;
  • existența unuia sau mai multor copii mici;
  • dacă mai există o baie de serviciu sau nu în casă.

Acestea sunt aspecte practice care contează destul de mult atunci când alegi o cadă pentru baie mică, mai ales acolo unde nu există un alt spațiu în care să poți așeza mașina de spălat sau uscătorul de rufe.

O baie mică poate fi la fel de frumoasă și funcțională ca una mai generoasă ca dimensiuni, atât timp cât se ține cont de proporționalitate, iar cada contează destul de mult.

În concluzie, alegerea unei căzi pentru băi mici este ideala atunci când dorești să te bucuri atât de un aspect frumos și modern, precum și de spațiul aferent acestei încăperi. Din mulțimea de modele disponibile, poți opta pentru unul simplu și practic, sau unul mai elegant din gama celor freestanding sau cu hidromasaj. Alege să oferi acestei camere un aer modern și funcțional în cel mai simplu mod: cu o cadă într-o formă pe măsură!

Sursa foto: Pexels.com

Întrebări frecvente despre căzile pentru băi mici

Pot înlocui un duș cu o cadă chiar dacă am o baie mică și să am același spațiu?

Da, chiar dacă o cabină de duș pare să ocupe mai puțin loc, o cadă mică pusă în locul lui poate oferi mai mult spațiu, mai ales atunci când se îndepărtează pereții și ușile acesteia.

Pot alege orice formă de cadă pentru o baie mică?

Modelele noi de căzi se potrivesc și băilor mici, așadar poți alege forma pe care o dorești. Trebuie să acorzi atenție doar dimensiunilor acesteia.

Pot alege o cadă chiar dacă baia este îngustă?

Bineînțeles, modelele actuale de tip slim pot încăpea și în băile înguste. Pentru o amenajare reușită, aceasta poate fi plasată pe unul dintre pereții lungi ai camerei,iar pe cel opus poate fi montat un lavoar din aceeași gamă slim.