Baia este o încăpere a casei destinată nu doar igienei personale, ci și relaxării. De aceea, este important să alegi cele mai bune opțiuni pentru a avea confort, dar și pentru a te bucura de o experiență estetică inedită.
În ceea ce privește cabina de duș, există opțiunea de a renunța la cădiță, pentru a avea o baie în care totul este așezat la același nivel. Astfel, nu doar că poți avea parte de o experiență diferită, într-un spațiu mai modern, dar este mai ușor să îți manifești creativitatea în ceea ce privește amenajarea băii.
Mai jos poți afla mai multe despre avantajele unei astfel de alegeri, precum și despre amenajarea unui duș fără cădiță care îți oferă o experiență deosebită.
Cuprins
Care sunt avantajele unei cabine de duș fără cădiță?
Unul dintre principalele avantaje este că, alegând această variantă, ai o libertate mai mare în ceea ce privește amenajării băii. În primul rând, cabinele de duș walk-in, amplasate direct pe pardoseală, pot fi adaptate în funcție de mărimea și caracteristicile spațiului. Cădițele din acril necesită adaptarea design-ului în funcție de caracteristicile sale. Este, de aceea, o soluție bună atât pentru încăperi mari, cât și pentru cele mai mici.
De asemenea, materialele folosite pentru confecționarea acestora sunt de o diversitate mare, astfel încât poți alege nuanța și textura potrivite pentru atmosfera de ansamblu a design-ului. La Sensodays.ro, materialele folosite pentru realizarea unui duș fără cadă sunt de înaltă calitate. Sticla termorezistentă este tratată împotriva calcarului, iar metalul are finisaje potrivite pentru un stil minimalist.
Printre avantajele alegerii acestei variante, față de cabinele simple de duș, se numără și faptul că:
- suprafața spațioasă asigură o experiență mai plăcută la duș;
- este mai ușor să amenajezi o baie în mansardă sau sau în alte zone ale casei cu tavanul înclinat;
- este ușor să intri la duș, ceea ce poate fi folositor pentru copii, bătrâni sau persoane cu dizabilități, pentru că se reduce riscul de accidentări;
- pentru că suprafața de pe podeaua dușului este identică cu cea din restul băii, încăperea pare mai mare și este unitară din punct de vedere estetic;
- montajul pentru cabina de duș fără cădiță este ușor de realizat.
Cum sunt instalate dușurile fără cădiță?
Construcția dușului fără cădiță se realizează cu ușurință. Metoda tradițională pentru instalarea sa presupune îndepărtarea podelei din zona unde se dorește amplasarea acestuia, dar, în prezent, există platforme înclinate sau drepte, cu grosimi de doar câțiva centimetri, care pot fi cumpărate împreună cu restul componentelor.
De asemenea, multe dintre dușurile walk-in nu necesită o suprafață suplimentară, ci sunt amplasate direct pe podeaua băii. Dacă se optează pentru un duș fără platformă, este important să se realizeze, înainte de instalarea acesteia, hidroizolația dușului fără cădiță.
Cabinele de duș walk-in de la Radaway oferă ambele variante, având, în plus, un sistem de fixare elegant, în nuanțe de crom sau negru mat, pentru o armonizare perfectă cu celelalte componente ale băii.
În ceea ce privește poziționarea, pentru că acest tip de duș este realizat din pereți de sticlă, dacă dorești să-l amplasezi în colț, se poate opta pentru împrejmuirea cu sticlă doar într-o parte și lăsarea unei intrări libere în cealaltă.
Pentru o baie cu duș fără cădiță amplasată pe colț, o altă variantă este să fie împrejmuit cu sticlă în ambele părți, lăsându-se doar un spațiu restrâns pentru intrare pe una dintre laturi.
În băile mai mari, intrările pot fi amplasate pe ambele zone laterale, iar geamul de sticlă de pe lungime protejează restul încăperii de stropii de apă.
Stiluri de dușuri fără cădiță
Această opțiune de cabină de duș este ideală pentru amenajarea unei băi moderne, care să ofere relaxare într-un mediu minimalist. Ușa de sticlă asigură protecție discretă împotriva stropilor de apă care pot să ajungă în celelalte zone ale casei și permite ca accentul să cadă pe gresia aleasă pentru decorarea pereților. De asemenea, faptul că nu este necesară instalarea unei cădițe din acril presupune că poți obține un efect unitar, potrivit cu design-ul de ansamblu al băii.
Design-ul peretelui de sticlă
Cea mai versatilă variantă este peretele de sticlă simplu, pentru că se potrivește oricărui design al băii, indiferent că alegi stilul minimalist, scandinav, industrial sau chiar variante care se apropie de o baie clasică.
În afara acestei opțiuni, există și varianta unui perete cadrilat din aluminiu, cu finisaj negru mat, pentru a adăuga o notă de originalitate băii. Acestea sunt potrivite mai ales pentru un aspect care accentuează eleganța și simplitatea formelor. Deoarece este asemănător cu un paravan japonez, poți amplasa în încăpere plante specifice unei case din Orientul Îndepărtat.
De asemenea, se pot alege și cabine de duș walk-in cu un design asimetric al elementelor metalice decorative de pe peretele de sticlă. Alegând această variantă, accentul cade pe această latură a băii și poate adăuga un element de noutate, care întrerupe regularitatea.
Nu în ultimul rând, pentru o opțiune cu adevărat originală, poți alege să instalezi o cabină de duș fără cădiță cu perete de sticlă decorat, astfel încât să introduci un element de contrast, mai ales într-o baie cu design minimalist sau scandinav.
Cabinele de duș walk-in Sanswiss îmbină inovația cu funcționalitatea, oferind o experiență estetică bogată prin design-ul cadrelor de metal, precum și prin calitatea înaltă a sticlei anti-calcar, care asigură un efect vizual plăcut, sub formă clasică sau sablată.
Nuanța sticlei
În ceea ce privește nuanța sticlei, ai la dispoziție mai multe variante, fiecare dintre ele contribuind la crearea unei atmosfere specifice. Nuanțele fumurii, în tonuri de albastru, sunt perfecte pentru stilul modern care pune accent pe funcționalitate și pe aspectul relaxant al încăperii. Această culoare, atunci când este folosită pentru amenajarea oricărei încăperi, aduce un plus de relaxare și sporește creativitatea.
Sticla transparentă este ideală dacă dorești ca zona dușului să fie cât mai discretă, în special dacă sunt alte părți pe care dorești să le accentuezi, ca de exemplu, gresia cu modele neobișnuite de pe pereți sau instalațiile pentru sistemul de duș cu un design insolit.
Aspectul elementelor din metal
Un alt aspect de luat în considerare este culoarea elementelor de fixare din metal. De obicei, variantele sunt negru mat sau argintiu. Alegerea trebuie făcută în funcție de culoarea de ansamblu a încăperii. Dacă ai folosit nuanțe mai discrete, pentru un aspect natural, în cazul restul elementelor băii, poți introduce contrastul prin intermediul cadrelor subțiri ale peretelui de sticlă din componența modelelor de duș fără cădiță.
De asemenea, un alt aspect important atunci când decizi ce cabină de duș walk-in să alegi este și vizibilitatea componentelor metalice. Uneori, acestea sunt prezente doar în componența elementelor de fixare pentru pereți, însă există și variante unde și partea vizibilă este acoperită, astfel încât se obține un efect mai accentuat.
Pentru ce design al băii se pretează cel mai bine o cabină de duș fără cădiță?
Cabina de duș fără cădiță este o opțiune ideală pentru orice stil al băii, pentru că se adaptează oricărei opțiuni, chiar și celor care pun accentul pe mobila cu înfățișare mai ornată. Există câteva design-uri moderne care primesc un plus de distincție prin amplasarea acesteia. În plus, îți poți manifesta creativitatea mai ușor în celelalte zone ale băii, pentru că nu ești la fel de îngrădit de culoare, ca în cazul cabinelor de duș cu cădiță albă din acril.
Pentru un design potrivit oricărui stil, sunt potrivite și cabinele de duș walk-in Besco, din materiale de înaltă calitate, care acordă o atenție sporită design-ului ușor și versatil.
Stilul scandinav
Stilul scandinav se remarcă, în ceea ce privește amenajarea interioară a tuturor spațiilor din locuință, prin funcționalitatea și simplitatea elegantă a design-ului. Cabina de duș fără cădiță se îmbină cu liniile și materialele simple ale unei astfel de băi, pentru că are un aspect discret și natural.
Stilul industrial
Băile în stil industrial se remarcă prin folosirea materialelor cât mai neprelucrate, precum lemnul sau piatra, și a culorilor închise, cum sunt negru și gri. O cabină de duș fără cădiță este o alegere bună pentru a accentua trăsăturile materialelor și contrastele îndrăznețe de tipul alb-negru.
Stilul ultra-modern
În ceea ce privește stilul ultra-modern, acesta presupune crearea de accente puternice de culoare pe pereți și podea, instalații high-tech, corpuri de iluminat decorative și tonuri neutre folosite pentru mobilă. Cabina de duș fără cădiță este o opțiune bună în acest caz, pentru că peretele de sticlă se îmbină cu celelalte elemente din același material. Sticla este importantă pentru acest stil, pentru că redă impresia unui spațiu curat și inedit.
Stilul contemporan
O baie în stil contemporan se remarcă prin spațiul deschis, liniile drepte și evitarea aglomerării de obiecte. De asemenea, se pune accent pe frumusețea și calitatea materialelor folosite. Sticla cu proprietăți anti-calcar din componența cabinelor de duș fără cădiță este ideală pentru a menține un aspect curat și cât mai degajat.
Stilul eclectic
Stilul eclectic este, mai degrabă, un amestec atent ales de obiecte și texturi favorite, care sunt îmbinate fără a lua în considerare neapărat dacă fac parte din același tip de design. Pentru a accentua amprenta personală pe care acest stil o presupune, poți alege o cabină de duș fără cădiță cu aspect discret.
Modelele de duș fără cădiță de la Sensodays.ro pun accent pe posibilitatea de amenajare a unei băi cu linii moderne, a cărei înfățișare să nu fie afectată de albul cădițelor obișnuite din acril. Poți alege această variantă pentru o experiență diferită, care favorizează relaxarea și naturalețea.
Surse foto: Shutterstock.com
Întrebări și răspunsuri despre cabina de duș fără cădiță
Cabina de duș fără cădiță, numită și cabină de duș walk-in, presupune instalarea acesteia direct pe podea și împrejmuirea cu un perete de sticlă anti-calcar, pentru ca stropii de apă să nu ajungă în exterior. În unele cazuri, se amplasează în incinta dușului o platformă scundă, de câțiva centimetri, care poate fi dreaptă sau înclinată, pentru favorizarea scurgerii apei.
În afară de absența cădiței pentru duș, o diferență importantă între o cabină de duș simplă și una de tip walk-in constă în aspect. Cea de-a doua se adaptează mai bine la design-ul băii, pentru că se află direct pe pardoseală, cu mențiunea că e necesară izolarea dușului fără cădiță.
Cabina de duș walk-in este mai spațioasă, este potrivită pentru orice mărime a băii, se îmbină cu un design modern și previne accidentele în rândul copiilor, al bătrânilor și al persoanelor cu dizabilități. Aceasta este realizată din sticlă termorezistentă, cu proprietăți anti-calcar.
Când alegi o cabină de duș walk-in, decide nuanța sticlei, a elementelor de metal și design-ul peretelui de sticlă. Poți alege sticlă transparentă sau cu tentă albăstruie și elemente de metal negru șlefuit.
Cabinele de duș fără cădiță, față de cabinele simple de duș, se potrivesc pentru orice fel de design. Pentru că sunt din sticlă, se potrivesc mai ales pentru o baie în stil minimalist, care pune preț pe culorile și texturile discrete și cât mai naturale. Alte stiluri sunt cel scandinav și industrial, dar se pretează foarte bine și pentru o baie clasică, cu mobilă decorată bogat și un decor somptuos.