Modele de gresie și faianță pentru baie – idei de a-ți pune amenajarea în valoare prin decorarea pereților și a podelei

Modele de gresie și faianță pentru baie

Amenajarea băii presupune o mulțime de lucruri pe care trebuie să le iei în considerare ca să obții aspectul dorit. Pe lângă alegerea pieselor de mobilier și a obiectelor sanitare potrivite, gresia și faianța joacă un rol decisiv pentru a crea un efect vizual uniform. 

Designul băii tale poate fi pus în valoare prin gresia și faianța potrivită pentru decorarea pereților și a podelei. Orice stil ai prefera, obiectele pe care le alegi pot să transmită o cu totul altă impresie, dacă ai grijă la acest aspect. În continuare, poți afla mai multe despre soluțiile pe care le ai la îndemână în această direcție.

Modele de băi faianțate moderne – cele mai importante aspecte

Ca în cazul celorlalte elemente de amenajare a băii, simplitatea este un aspect important. Acesta dă oricărei încăperi un aer elegant și creează o atmosferă de confort. De aceea, poți lua în considerare următoarele aspecte:

  • culorile neutre – într-o amenajare modernă, se potrivesc cel mai bine următoarele nuanțe: alb, negru, gri, crem, însă poți adăuga accente de culoare mai aprinse, de exemplu cu roșu;
  • modelul simplu al plăcilor de ceramică;
  • stilul adoptat – anumite modele se potrivesc mai bine pentru anumite tendințe moderne de amenajare, precum stilul industrial, contemporan sau minimalist;
  • numărul de culori – de obicei, se recomandă o îmbinare de două culori, dar poți realiza și decorări monocrome sau cu mai multe nuanțe, dacă consideri că acest lucru îți pune mai bine în valoare ideile de design.

Poți alege un model de faianță Diesel Living cu aspect ce îmbină vechiul și noul, preluând aspectul zidurilor de cărămidă și reconstruindu-le folosind culorile de mai sus. Astfel, obții un aspect al pereților care aduce un plus indiferent de stilul modern ales. 

Acestea au o rezistență crescută a culorilor și a imprimeurilor prin stratul suplimentar de protecție aplicat pe toate modelele.

O altă idee interesantă, care se potrivește atât pentru decorarea pereților, cât și a căzilor încastrate, este faianța mozaicată Iris Ceramica care, îmbină de asemenea caracteristicile moderne (aspectul de artă nonfigurativă) și arta antică a mozaicului, pentru a da un aspect unic băii tale.

Modele de gresie și faianță pentru o baie mică – cum creezi impresia de spațiu

Dacă amenajezi o baie mică, prin intermediul gresiei și a faianței potrivite poți crea impresia că este mai mult spațiu, chiar dacă trebuie să acoperi o bună parte a pereților. Alege nuante deschise la culoare, mai ales alb sau crem, care vor favoriza luminarea încăperii, după cum se observă și din pozele din acest articol. 

Plăcile de ceramică alese ar trebui să fie cât mai mari, pentru că dacă alegi modele făcute din bucăți extrem de mici este posibil să apară un efect nedorit de încărcare a designului.

De exemplu, pentru podea poți alege gresia cu aspect de lemn de culoare albă Iris Ceramica, cu rezistență crescută la șocuri datorită unui proces de coacere special, precum și cu proprietăți hidrofobe, ceea ce împiedică absorbția apei.

O altă este gresia FMG cu aspect de marmură, în diferite nuanțe. Aceasta creează o atmosferă rafinată indiferent de stilul băii tale și adaugă un element de naturalețe îmbinat cu geometria exactă a plăcilor tăiate printr-un proces de rectificare.

Acestea sunt câteva dintre lucrurile de care să ții cont pentru a face alegerea potrivită în ceea ce privește gresia și faianța din baia ta. Ia în considerare stilul de amenajare ales, calitatea produselor și mărimea camerei în care vrei să-ți implementezi ideile de design.

Sursă foto: Sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri legate de modelele de gresie și faianță pentru baie

Ce gresie să aleg pentru o baie mică?

Ca să creezi impresia că baia este mai mare, gresia trebuie să fie în nuanțe deschise. Poți alege gresie cu aspect de marmură sau de lemn, albă sau crem, pentru a da un aspect modern și elegant încăperii.

Ce faianță să aleg pentru baie?

Ca să alegi faianța potrivită, trebuie în primul rând să ții cont de calitatea acesteia. Alege produse de calitate, care oferă o bună protecție împotriva umezelii și care sunt realizate prin procedee de înaltă calitate

De ce să țin cont când aleg gresia și faianța pentru baie?

Când alegi faianța pentru baie, trebuie să ții cont, în primul rând, de stilul amenajării. Pentru stilul modern, în general, se potrivesc culorile neutre, griul fiind mai ales în tendințe. O opțiune sunt și plăcile de ceramică cu modele abstracte sau combinarea mai multor modele monocrome într-un ansamblu interesant.