Idei amenajare băi moderne: modele, idei și sfaturi practice

Idei amenajare băi moderne: modele, idei și sfaturi practice

Cum diferențiezi dintr-o singură privire niște băi moderne de unele clasice? Te uiți la designul obiectelor sanitare: dacă observi doar forme geometrice simple și remarci lipsa totală a ornamentelor, e foarte posibil să te afli într-o baie modernă. La o analiză mai atentă vei observa și alte detalii care îi dau o notă contemporană:

  • Tehnologii de ultimă generație înglobate în designul bateriilor sanitare, al sistemelor de duș și al vaselor de toaletă.
  • Materiale de calitate superioară, rezistente și durabile, cu un aspect elegant.
  • Finisaje naturale sau care imită materialele naturale: lemn, piatră, granit.
  • Simplificare atât la nivelul formei, cât și al funcționării și igienizării.
  • Spațiu deschis, transparență, luminozitate.
  • Plăci ceramice de dimensiuni mari.
  • Caracterul încorporabil al unor elemente sanitare.

Dacă ai și tu în plan un proiect de amenajare a unei băi moderne, ideile și sfaturile practice de mai jos te vor ajuta să iei cele mai bune decizii:

Ce presupune integrarea unor tehnologii inovatoare în designul unei băi moderne

Baia modernă utilată cu obiecte sanitare inovatoare este o baie care îți face viața mai ușoară și mai plăcută. Poate că vrei să economisești apă și să te bucuri, în același timp, de dușuri lungi și relaxante, sau poate că îți dorești un control complet asupra jetului de apă de la duș. Poate că baia pe care o amenajezi va fi folosită frecvent de toată familia, așa că va fi foarte important pentru tine să o poți igieniza ușor și repede. Ideea este că, indiferent cât de particulare sunt nevoile tale și ale celorlalți membri ai familiei, sigur există în prezent cel puțin o tehnologie ingenioasă care le poate îndeplini.

Dintre producătorii care acordă o atenție specială dezvoltării acestor procese de optimizare a utilizării obiectelor sanitare se distinge compania germană Hansgrohe, în a cărui gamă de produse găsești următoarele tehnologii:

Control intuitiv al apei – Tehnologia Select

Să faci duș într-o baie modernă înseamnă să poți folosi jeturi diferite de apă atunci când vrei să te relaxezi, când te clătești sau când ai nevoie de o înviorare rapidă. Inovația tehnologică presupune manevrarea unui singur buton pentru a controla jeturile de apă extrem de precis, pentru un confort maxim.

Idei amenajare băi moderne: modele, idei și sfaturi practice

Economisești energia automat – Tehnologia CoolStart

În modelele standard de baterii de lavoar, se face un amestec de apa caldă și rece atunci când poziția levierului este la mijloc. Bateriile CoolStart se deschid direct pe apă rece, levierul nu poate fi mișcat la dreapta, doar înspre stânga, pentru a adăuga apă caldă după nevoie, ceea ce reduce consumul de energie și te ajută să faci economii.

Reduci consumul de apă cu până la 60% – Tehnologia EcoSmart

Această tehnologie se regăsește atât în bateriile de lavoar, cât și în sistemele de duș și folosește un limitator de debit, un aerator și jeturi de apă speciale pentru a reduce semnificativ consumul de apă. Aeratorul adaugă aer în apă pentru a obține un jet „plin”, iar un subansamblu elastomer se ajustează automat, în funcție de presiunea apei. În combinație cu tehnologia CoolStart, eficiența acestei tehnologii crește considerabil.

Te bucuri de un duș învăluitor – Tehnologia AirPower

Cu adevărat revoluționară, tehnologia care combină aerul și apa în picături voluminoase, moi și ușoare este, în esență, foarte simplă. Practic, o cantitate mare de aer este absorbită prin discul dușului (3 litri de aer la 1 litru de apă) și se infiltrează în fluxul de apă, creând diverse tipuri de jeturi (Rain, Whirl, RainAir, RainStream, Massage, SoftRain, IntenseRain). Rezultatul? O experiență de îmbăiere la superlativ.

Idei amenajare băi moderne: modele, idei și sfaturi practice

Curățare rapidă și ușoară a băii – Tehnologia QuickClean

Igiena impecabilă este un aspect esențial al oricărei băi moderne, dar deseori este destul de dificil de menținut. Și de data aceasta, cercetătorii au de spus un cuvânt important, iar acesta este următorul: silicon. Exact, utilizarea duzelor elastice de silicon în locul celor tradiționale schimbă complet datele problemei și, în loc să pierzi timp prețios curățând pălăria de duș, nu trebuie decât să îi ștergi ușor suprafața pentru a înlătura calcarul și murdăria.

Mai mult loc liber cu o baterie de duș încastrată – Tehnologia iBox

Tehnologia iBox îți permite să camuflezi în perete partea funcțională a bateriei de duș și, după aceea, să montezi oricare dintre bateriile de duș aparente preferate. Corpul universal pentru sisteme de duș încastrate oferă cel mai potrivit suport pentru tehnologia Select, de control al jetului de apă doar prin apăsarea unui buton. Pe lângă aspectul modern, te bucuri și de un spațiu suplimentar pentru o experiență de îmbăiere mai plăcută.

Idei amenajare băi moderne: modele, idei și sfaturi practice

Ce obiecte sanitare se potrivesc într-o baie modernă

La întrebarea de mai sus putem răspunde pe scurt, astfel: obiecte sanitare funcționale, adaptabile și ecologice. Sună foarte simplu, și chiar așa și este – cu condiția să știi ce opțiuni ai, de aceea le vom detalia în rândurile de mai jos.

Idei amenajare băi moderne: modele, idei și sfaturi practice

Lavoare moderne

În băile mici moderne vei întâlni cu precădere lavoare suspendate, prinse în perete. Fie că au sau nu mască, acestea nu aglomerează spațiul și, în plus, reduc timpul necesar pentru curățarea băii.

În băile moderne cu dimensiuni generoase sunt foarte populare lavoarele tip bol, înalte și rotunde, care se așază pe blat. Pentru acest tip de lavoare de baie sunt recomandate bateriile înalte, care se montează direct pe blat.

În colecțiile Metris și Talis de la Hansgrohe găsești baterii înalte, al căror design special conceput îți oferă mai multă libertate de mișcare atunci când te speli pe mâini și care ușurează umplerea diverselor recipiente.

Dușuri moderne

Sistemele de duș au evoluat foarte mult în ultimii ani, iar cele mai moderne dintre acestea au sporit considerabil plăcerea abluțiunilor zilnice. Luxoase, spațioase, ușor de folosit, dușurile walk-in sunt caracterizate de o naturalețe aparte, specifică designului modern. Estetica minimalistă a unei cabine de duș walk-in, cu pereți transparenți din sticlă securizată oferă confort și îmbie la relaxare, iar igienizarea devine extrem de facilă datorită tratamentelor care împiedică depunerile de calcar.

Ce face un astfel de duș să fie modern? În principiu, absența sau reducerea la minimum a elementelor din plastic alb. Designul unei băi moderne se axează, așa cum spuneam mai sus, pe finisaje naturale, iar gresia perfect armonizată cu decorul încăperii are, fără îndoială, un aspect mult mai plăcut decât o cădiță de duș din acril.

Idei amenajare băi moderne: modele, idei și sfaturi practice

Producătorul Geberit a creat un kit special pentru amenajarea unei băi moderne cu duș walk-in, foarte ușor de instalat, cu un design atemporal bazat pe oțel inox cu aspect periat. Etanșeizarea acestui pachet de rigolă de duș Geberit Clean-Line poate fi făcută de un singur instalator, iar suprafața de scurgere este perfect netedă.

Mizează pe sisteme de duș încastrate care salvează spațiu de mișcare, sau pe coloane de duș cromate cu țevi ajustabile orizontal și vertical, care fac dușul mult mai ușor de folosit. De asemenea, ca să eviți neplăcerile legate de răsucirea furtunului, cele mai moderne pare de duș au un furtun flexibil din silicon, cu aspect metalic, care nu se înnoadă niciodată.

Căzi de baie moderne

Idei amenajare băi moderne: modele, idei și sfaturi practice

Cada de baie freestanding este punctul de interes al băilor moderne. O poți integra în amenajare, însă, doar dacă dispui de un spațiu mai generos decât găsim în băile tipice de bloc. Din fericire, dimensiunile căzilor de baie disponibile în oferta producătorilor de renume variază de la 142 x 62 (ideale pentru băile mici) la 190 x 90 (mai mult decât confortabile), unele depășind chiar doi metri în lungime.

Modelele de căzi de baie simple, de sine stătătoare, au forme diverse, de la ovalul clasic, cu picioare și margini răsfrânte, la unele modern-minimaliste, cu linii simple și margini drepte. Pentru a păstra armonia unei băi moderne, îți recomandăm să te orientezi către modelele de căzi de baie freestanding ovale, dreptunghiulare sau chiar asimetrice, fără picioare, de o eleganță atemporală,  realizate din compozit rezistent.

Baterii de baie moderne

O baie modernă impresionează prin designul cu linii simple și uimește prin eficiența tehnologiilor integrate în toate bateriile de baie (de lavoar, de duș, de cadă sau de bideu). Ca să obții un aspect unitar, îți recomandăm să te orientezi către baterii sanitare din aceeași colecție, sau către unele care au un aspect similar.

Pentru a-ți ușura alegerea, îți punem la dispoziție în magazinul nostru seturi de baterii de lavoar, de cadă și de duș, dotate cu tehnologiile inovatoare menționate mai sus (AirPower, EcoSmart, QuickClean, Select).

Vase de toaletă moderne

Idei amenajare băi moderne: modele, idei și sfaturi practice

Sustenabilitatea, ca trend în designul interior al băilor pentru anul 2019, are întâietate și în conceptul vasului WC modern. Pe lângă acest aspect, însă, noile modele de vase WC sunt cu adevărat inteligente.

Să luăm, de exemplu, vasul WC suspendat Vitra Metropole, și să vedem concret ce presupune un mix optim de confort și eficiență:

  • Scaunul beneficiază de încălzire reglabilă.
  • Tehnologia cu senzori îți asigură o igienă superioară. Capacul detectează apropierea și se deschide automat. De asemenea, îl poți închide și deschide folosind telecomanda, fără să mai fii nevoit să îl atingi.
  • Vasul are și funcție de bideu, temperatura, presiunea și poziția jetului de apă putând fi reglate prin telecomandă. Pulverizatorul se curăță singur înainte și după fiecare utilizare, putând fi demontat pentru o igienizare manuală.
  • Vasul nu are margine interioară, ceea ce înlătură riscul acumulării de bacterii și ușurează igienizarea.
  • Dispune de un filtru care absoarbe mirosurile neplăcute.
  • Telecomanda are o formă ergonomică și o interfață ușor de utilizat.

Gresie și faianță modernă – Ce variante ai la dispoziție

Vestea bună este că nu ești nevoit să te rezumi la finisajele albe când amenajezi o baie modernă, ci poți opta pentru materiale naturale sau care imită aspectul materialelor naturale. Vestea rea este că… ai la dispoziție foarte, foarte multe variante de faianță și gresie pentru baie din care va trebui să alegi maximum trei finisaje (unul pentru pardoseală, unul pentru pereți și, eventual, încă unul pentru peretele accent), ca să păstrezi aspectul unitar al decorului.

Nuanțele neutre nu sunt singurele opțiuni cromatice pe care le ai în amenajarea băii moderne. Peretele accent este cel care conferă personalitate decorului și adaugă o pată de culoare.

Poți alege, de exemplu, pentru porțiunea de perete din dreptul dușului walk-in, un mozaic albastru intens sau o faianță cu plăci puțin mai late, într-o nuanță trandafirie. O altă variantă este să acoperi un perete întreg, cel imediat vizibil când intri în baie sau cel cu detalii inedite de arhitectură (dacă este cazul) cu o faianță cu imprimeu, preferabil unul geometric, ca să se armonizeze cu designul modern.

Idei amenajare băi moderne: modele, idei și sfaturi practice

Pentru podea, cel mai practic este să alegi o gresie cu aspect de lemn natural, ca să dai o notă primitoare și caldă băii tale moderne. Un look mai urban poți obține aplicând pe pardoseală plăci de gresie porțelanată cu dimensiuni mari, cu aspect de piatră naturală, granit sau marmură. Avantajul acestora este că, fiind fabricate din argile speciale și arse apoi la temperaturi înalte, au o rezistență deosebită și necesită mai puțină întreținere decât materialul natural pe care îl imită (piatra, granitul sau marmura).

Dacă preferi o baie cu un aspect cât mai pur și te îndrăgostești de unul dintre modelele de gresie porțelanată Iris Ceramica disponibile în magazinul nostru, le poți monta atât pe podea, cât și pe perete, creând exact decorul pe care ți-l dorești: modern și omogen.

Probabil că privești destul de circumspect ideea că oamenii se pot îndrăgosti de niște plăci de gresie. Noi îți putem spune multe despre aceste plăci de ceramică glazurată high-tech care îmbină experiența celor mai buni artizani italieni cu inovația tehnologică, dar nu trebuie să ne crezi pe cuvânt. Haide să te convingi singur și să le vezi cu ochii tăi, într-unul dintre cele două showroom-uri Senso Days din București.

Iar dacă începi acum un proiect de amenajare băi moderne și ai nevoie de mai multe idei și recomandări, sună la 021.407.34.34 sau fă o programare online pentru o ședință de consultanță gratuită cu specialiștii noștri.