Aranjarea mesei reprezintă un factor important pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când vrei să pregătești un decor deosebit. Mic dejunul este un moment esențial al zilei și, dacă te bucuri cu adevărat de el, îți poate da un boost de energie pentru ziua ce va urma! De aceea, pentru a te putea relaxa și pentru a-ți putea încărca bateriile, este bine să optezi pentru un decor care să-ți placă și care să creeze o atmosferă specială în casă. Însă, există anumite tehnici de care poți ține cont, cu scopul de a face lucrurile în mod profesionist. Armonia este ghidată și de rigoare, și de feeling – de aceea, este recomandat să alcătuiești un mix între aceste două elemente.
Cuprins
Mise en place simplu pentru mic dejun – Ce veselă este necesară?
În general, micul dejun poate fi creat cu ajutorul unor anumite tipuri de produse. Dacă îți plac rețetele clasice regăsite în braserii, restaurante, cafenele și alte locații profesioniste, trebuie să știi că alimentele cel mai des întâlnite sunt:
- Băuturi calde (precum cacao, lapte, cafea, ceai)
- Unt, dulceață, miere sau gem
- Mezeluri (șuncă, mușchi file etc.)
- Croissante, pâine prăjită, chifle
- Brânzeturi, iaurt, cașcaval
- Omletă, ouă fierte, ouă ochiuri
- Legume (roșii, castraveți, ardei, morcovi etc.)
- Băuturi reci (sucuri sau apă)
Bineînțeles, în funcție de preferințele tale, poți experimenta mai multe genuri de mic dejun, care pot conține cereale, ovăz, fructe și orice alt aliment preferi. Însă, indiferent dacă respectivul meniu este simplu sau complet, mise en place-ul trebuie să conțină o serie de obiecte esențiale, care te vor sprijini pe tot parcursul mesei.
Pentru a alege toate lucrurile de care ai nevoie, este important să știi care sunt categoriile pe care trebuie să le cercetezi îndeaproape, cu scopul de a lua decizia cea mai bună în crearea unui set potrivit. Acestea pot fi aranjate pe masă în diferite moduri, însă trebuie să ai în vedere toate obiectele de veselă de care ai nevoie – farfuriile, ceainicele, paharele, tacâmurile și orice alt accesoriu care poate fi de folos (precum șervețele, șervete, cupe pentru ouă, față de masă, zaharnițe și untiere, cești și căni, etc.)
Însă, odată ce ai aflat care sunt obiectele pe care trebuie să le ai, este recomandat să optezi pentru produse premium, de calitate, care să te ajute să creezi un decor de lux, pe care îl va aprecia toată lumea – alege branduri renumite, precum Villeroy&Boch, care îți pun la dispoziție articole originale și aparte.
Mise en place pentru micul dejun – Tehnici profesioniste
Dacă vrei să aplici tehnici profesioniste de mise en place, iată indicațiile pe care trebuie să le urmezi:
Farfuriile de tip suport sunt elementul central al unei amenajări specifice micului dejun. În dreapta acestei farfurii, trebuie așezate cuțitele pentru gustare, iar stânga ei – furculițele pentru gustare. De asemenea, există și farfurii mici, întinse, care trebuie așezate în partea stângă a farfuriei suport, iar, în dreapta acestei farfurii de mici dimensiuni, se amplasează un cuțit special pentru unt sau gem (dacă există astfel de alimente în meniu).
Există încă un set de farfurii mici, pentru pâine, care se amplasează tot în partea stângă, însă doar dacă respectivele produse de panificație nu pot fi puse în coșulețe specifice. Farfuriile pentru cești vor sta în dreapta cuțitelor de bază, iar lingurițele pentru ceai se vor așeza cu căușul orientat în jos, sprijinit de marginea farfurioarei.
În concluzie, mise en place-ul este ușor de realizat dacă ții cont de câteva reguli și conduite specifice. Însă, în funcție de cadrul în care te afli, acestea pot suferi modificări. Așadar, aranjamentul poate fi flexibil – cel mai important este să fie practic și pe gustul tău!
Sursă foto: pixabay.com, sensodays.ro
FAQ – Întrebări și răspunsuri frecvente despre mise en place pentru mic dejun
Mise en place-ul pentru micul dejun îl poți face ținând cont de câteva reguli de așezare a tacâmurilor și a veselei. Ia în considerare numărul total de persoane, pentru a vedea care sunt elementele de care ai nevoie.
Mise en place-ul presupune o aranjare armonioasă și practică a mesei, prin crearea unui ansamblu coerent alcătuit din toate obiectele și accesoriile esențiale.
Un mise en place pentru mic dejun conține farfurii, furculițe, cuțite, lingurițe, cești, zaharnițe, untiere și o mulțime de alte elemente special create pentru servirea mesei.