Idei de amenajare pentru casa de vacanță

Lenjerie de pat Descamps Envolee

Proiectul de amenajare pentru casa de vacanță trebuie sa pornească de la o serie de criterii extrem de importante, astfel încât să obții cadrul perfect:

 • Stilul de amenajare ales, în raport cu peisajul în care se află casa de vacanță;
 • Panorama pe care poziționarea casei tale de vacanță o poate oferi;
 • Numărul de vizite anuale pe care le vei face în acest loc de vis, etc.

Pornind de la aceste criterii, vom discuta astăzi despre cum se amenajează corect o casă de vacanță, care sunt elementele de decor nelipsite dintr-un astfel de imobil, cum amenajezi casa de vacanță în funcție de zona în care este amplasată etc. Să începem:

Factori importanți pentru amenajarea unei case de vacanță

Baie cu sanitare si mobilier Ideal Standard Strada II
Baie moderna cu mobilier si vas WC suspendat Ideal Standard

Canapea si fotoliu Kartell Pop cu tapiterie Missoni

Canapea Kartell Largo si masuta cafea T-Table

Coloana de dus Kludi Cockpit
Mobilier de baie suspendat Kolo

Living modern cu canapea de colt si covor Missoni

Canapea si pouf pentru living de la Missoni

Canapea colorata cu model floral abstract Missoni Home

Living modern cu canapea de colt si pouf Missoni Home

Canapea so covor Missoni Home
Set servire ceai Villeroy&Boch Quinsai Garden

Cabina de dus Sanswiss Escura
Vas WC suspendat cu rezervor ingropat Tece

Dimensiunile casei tale de vacanță

Cuptor si chiuveta Franke Crystal Black

Bucatarie moderna Franke Crystal

Bucatarie moderna cu plita incorporabila Franke Maris Free by Dror

Coloana de dus cu termostat Hansgrohe Croma E

Lampadar Ideal Lux Basket
Lustra Ideal Lux Canapa

Dacă ai o căsuță de vacanță mică, aceasta poate fi decorată cu foarte mult bun gust, într-un stil de amenajare rustic, asemănător cabanelor de munte.

Regula de amenajare a casei de vacanță (valabilă, însă, pentru toate spațiile rezidențiale de doar câțiva metri pătrați): într-un perimetru restrâns, nu se recomandă aglomerarea locului respectiv cu prea multe elemente de decor sau corpuri de mobilier. În schimb, casele de vacanță mari permit o desfășurare mult mai amplă de elemente.

Poți alege o amenajare eclectică, în cazul unei case de vacanță mari: amenajarea fiecărui spațiu din imobil – living, baie, bucătărie, terasă – conform unui stil diferit de amenajare. Însă trebuie să ții cont de un aspect foarte important: dacă mergi pe varianta unui decor construit din mai multe stiluri de amenajare, toate spațiile trebuie să se regăsească sub cupola unui numitor comun: o culoare unitară, un material regăsit în mai toate camerele casei de vacanță etc

În cazul în care spațiul o permite, în living se poate instala un perete din sticlă, care să facă trecerea dintre living și verandă. Acest spațiu exterior poate fi placat fie cu lemn, fie cu placi ceramice, având texturi și nuanțe cât mai apropiate de cele ale elementelor naturale, precum: pământul, lemnul, piatra naturală.

Tipul casei de vacanță

Bucatarie moderna cu electrocasnice, chiuveta si baterie Franke Maris Free by Dror

Vas WC suspendat cu functie de bideu Geberit

Cadita de dus Globo Dociapietra
Vas WC si bideu pe pardoseala Globo Forty3

Baie Globo Bowl+
Bucatarie cu electrocasnice Teka Easy Wish

Lenjerie de pat Tommy Hilfiger Arthur Navy
Lenjerie de pat Tommy Hilfiger Cottage

Dacă ți-ai cumpărat casa de vacanță pentru a o utiliza în scopuri personale, atunci poți alege orice stil de amenajare dorești. Netul abundă de idei de amenajare pentru bucatarie, baie, living, precum și pentru restul spațiilor din interiorul acesteia. Dacă vrei să transformi această locuință de vacanță într-un business, îți recomandăm să mergi pe un stil de amenajare rustic al acesteia, sau unul cât mai simplu, pentru a fi plăcut de un număr cât mai mare de turiști.

În casele de vacanță mici (căbănuțe de munte sau bungalouri la mare), trebuie să se împună un stil de amenajare cât mai aerisit posibil, din care elementele inutile de decor trebuie să lipsească. Două alegeri de stil corecte, în cazul în care începi proiectul de amenajare pentru o cabană de munte: stilul rustic sau scandinav. Dacă modernizezi spațiul interior al unui bungalou de la malul mării, optează pentru unul dintre următoarele stiluri de amenajare: clasic, mediteranean, modern.

Respectă următoarea regulă de aur, în amenajarea casei de vacanță: elementele de decor interioare trebuie să respecte stilul dictat de materialul din care este realizat imobilul respectiv. Casa de vacanță este realizată din piatră? În acest caz, din spațiile interioare nu trebuie să lipsească materiale precum: marmura, granitul etc. Casa de vacanță este construită din lemn? Atunci și materialele și alte elemente interioare de decor trebuie să graviteze în jurul acestui material.

Stiluri decorative pentru amenajarea casei de vacanță

Dacă spațiul casei de vacanță permite acest lucru, poți opta pentru un mix de stiluri, compus din:

 • Elemente aparținând stilului scandinav
 • Elemente aparținând stilului industrial
 • Elemente aparținând stilului shabby-chic

Stilul scandinav pentru amenajarea casei de vacanță

Acest stil de amenajare se poate descrie prin: linii simple, culori neutre, mobilier minimalist, încăperi cât mai aerisite. Accesorizarea excesivă a unui spațiu reprezintă una dintre particularitățile de bază ale stilului scandinav. În cazul unei amenajări a casei de vacanță în stil scandinav, poți opta pentru:

 • Perne decorative, așezate neglijent pentru canapele cu texturi simple;
 • Covoare cu modele geometrice, puse pe pardoseli din lemn sau piatră naturală;
 • Plante decorative suspendate cu ajutorul unor structuri metalice din fier forjat.

Stilul industrial pentru amenajarea casei de vacanță

Este de un stil de amenajare ce propune transformări uluitoare ale unor elemente decorative, aparent banale. De altfel, stilul industrial poate reinterpreta absolut orice spațiu vechi, oferindu-i un suflu plin de prospețime.

Este potrivit pentru casele de vacanță ce dispun de încăperi cu tavane înalte, tranzitate de grinzi din lemn masiv, unde pot predomină elemente precum cărămida sau metalul. Într-un spațiu amenajat conform stilului industrial, țevile, conductele, rugina, pereții scorojiți reprezintă elemente decorative, îmbinate cu mobilierul și cromatica din acel perimetru.

Stilul shabby-chic pentru amenajarea casei de vacanță

Este un stil de amenajare romantic și cât se poate de feminin. În spațiile unei case de vacanță, decorată în stilul chabby-chic, se regăsesc:

 • Elemente decorative cu aer retro: porțelanturi, texturi dantelate etc;
 • Accesorii vintage, având mai degrabă un rol estetic, decât unul practic.
 • Cromatică realizată din culori pale, foarte deschise.

Amenajarea unei case de vacanță în funcție de zonă

Baie Globo Dociabella

Bucatarie Franke Maris Free by Dror

Chiuveta ceramica neagra Franke Fraceram
Baterie pe pardoseala pentru lavoar Hansgrohe Metropol

Cabina de dus cu doua usi batante Sanswiss

Cabina de dus Sanswiss Ocelia

Sezlong si canapea rotunda Missoni Home

Canapea Missoni Home Panorama

Lenjerie de pat alba Descamps Romance Blanc

Cuvertura de pat Descamps Muse Albatre

O casă de vacanță, situată în inima unei metropole aglomerate, nu se poate numi chiar “de vacanta”. De aceea, majoritatea celor care vor sa isi cumpere un astfel de imobil, cauta spatii disponibile in 3 zone principale:

 • Zona de munte;
 • Zona litoralului;
 • Zonele rurale.

Amenajarea unei case de vacanță la munte

Iată care sunt principalele criterii de amenajare a unei case de vacanță, dintr-o zonă cu peisaje montane:

 • Stilul de amenajare potrivit pentru o casă de vacanță la munte
  Recomandăm adoptarea unui stil rustic, bazat pe materiale brute (piatră, lemn), motive folclorice, plante decorative, culori neutre sau calde etc. Prezența unui șemineu în living accentuează aerul tradițional al unui cămin rural.
 • Integrarea peisajului în amenajarea casei de vacanță la munte
  Principalele elemente decorative, ce pot fi împrumutate din exterior, au legătură cu pădurea, muntele, aerul curat. Recomandăm utilizarea unor elemente decorative neconvenționale, precum: conurile de brad, piatra naturală, marmura, crengi și frunze uscate, etc.
 • Amenajarea livingului într-o casă de vacanță la munte
  Livingul este un spațiu extrem de important, în cazul unei case de vacanță la munte, fiind principala încăpere în care oamenii se adăpostesc de frigul caracteristic acestei regiuni. Șemineul joacă un rol central, în amenajarea livingului unei case de vacanță. Pornind de la această piesă importantă de decor, urmează a se amenaja întregul spațiu din jurul acesteia. Se poate opta pentru un loc open-space – canapele, fotolii + masa de dining – alegând materiale precum: lemnul masiv, texturi vintage, vase din ceramică, tacâmuri ornamentale din lemn nefinisat, agățate deasupra șemineului.
 • Amenajarea dormitoarelor dintr-o casă de vacanță la munte
  Recomandăm decoruri minimaliste, compuse din elementele de bază ale unui astfel de decor: pat, dulap, fotolii, noptiere. Izolarea termică a acestor spații rezidențiale este cât se poate de importantă, în condițiile în care temperaturile pot scădea foarte mult, odată cu lăsarea întunericului. Covorul este un element nelipsit din dormitoarele unei casei de vacanță la munte, ținând departe podelele reci de tălpile celor abia treziți din somn.

Amenajarea unei case de vacanță la mare

Bucatarie pe malul marii Franke Smart

Bucatarie pe malul marii Franke Smart

Canapea si fotolii de exterior Kartell Bubble

Scaune Kartell Ghost

 • Cum sa profiți de vederea către mare
  Dacă poziționarea casei tale de vacanță îți permite o vedere direct către mare, profită din plin de acest lucru: în cazul in care exista balcoane pe fațada dinspre apă, amenajează-le astfel încat să le transformi în spații de relaxare, dedicate serilor și dimineților. Dacă ai casa pe plajă, prelungește livingul cu o verandă, de pe care să poți păși direct pe nisip.
 • Amenajarea camerelor dintr-o casă de vacanță la mare
  Mizează pe o cromatică formată din culori în nuanțe pale și pământii, pentru a produce acel efect de “aerisire” al întregului spațiu; Pânza (albă sau bleu) este un material ce poate oferi surprize plăcute, atunci când este utilizat în amenajarea livingului. Dacă ai casa pe plajă, poți construi un perete de sticlă, ca spațiu de tranzit dintre exterior către interior și invers;
 • Amenajarea băilor dintr-o casă de vacanță la mare
  Din baia principală nu ar trebui să lipsească nici cabina de dus, însă nici cada. Dușul este potrivit pentru acele momente din mijlocul zilei, în care vrei să scapi de nisipul lipit pe piele, după o zi plină de distracție pe plajă. Căzile pot fi utilizate ca spațiu perfect de relaxare, în serile calde de vară, mai ales dacă această baie a casei de vacanță oferă și o vedere direct către mare.

Amenajarea unei case de vacanță la țară

Iată care sunt principalele criterii de amenajare a unei case de vacanță de la țară:

 • Stilul de amenajare potrivit pentru o casă de vacanță la țară
  Nu te grăbi să alegi stilul de amenajare rustic, doar pentru că locuința ta de vacanță se află într-o zonă rurală a țării. Nimic nu te împiedică să ai acces la o paletă mult mai mare de stiluri, mai ales că rezultatele pot fi peste măsura așteptărilor.
 • Amenajarea bucatariei dintr-o casă de vacanță la țară
  Soba din teracotă și cuptorul de lut sunt două laitmotive nelipsite din decorul rustic al unei bucătării de casă rurală. Cât despre elementele de decor din acest spațiu, nu uita să pui pe listă: borcane cu murături, vase din lut, linguri supradimensionate din lemn, etc.
 • Amenajarea livingului dintr-o casă de vacanță la țară
  Este un spațiu dedicat relaxării, construit în jurul unui mobilier de living cât mai confortabil și a corpurilor de iluminat cu lumină caldă.

Nu uita că îți stăm oricând la dispoziție cu sfaturi de amenajare și recomandări de produs, pentru a-ți transforma casa de vacanță în propria oază de relaxare. Respectând sfaturile de mai sus, vei obține mai mult decât un loc în care să te simți bine alături de cei dragi, ci și o casă pe gustul tău, ce poate îmbina tehnologia, designul, utilitatea și bunul gust, de dragul unui timp liber de nota 10!