Baia aurie – cum să amenajezi o încăpere într-o nuanță neobișnuită și să creezi efecte de lumini creative

Cum sa amenajezi o baie aurie

Auriul este o culoare ce se pretează foarte bine pentru a fi nuanța dominantă în băi. Ea creează o atmosferă de distincție în aceasta încăpere destinată îngrijirii personale și relaxarii.

Dacă dorești sa creezi o amenajare bazată pe auriu, trebuie sa alegi obiectele sanitare potrivite, dar si sa iei în considerare modul în care se imbina detaliile. Astfel, vei obține un întreg armonios, caracterizat de rafinament și inspirat din strălucirea soarelui de vară.

În continuare, poți afla mai multe detalii despre cum elementele necesare pentru un design auriu pentru baie reușit.

Baie aurie – cum incluzi această culoare în mod reușit în designul tău prin obiectele sanitare?

Într-o baie aurie, tonul îl dau obiectele sanitare aurii. Acestea trebuie alese cu grijă, astfel încât să nu se creeze un exces al acestei culori. Combinația optimă este de auriu cu alb sau negru, iar accentul este de preferat să cadă pe acestea din urmă, de exemplu prin intermediul mobilierului de baie, pentru că altfel poate apărea un efect nedorit de încărcare a designului.

Iată ce variante ai în privința obiectelor sanitare aurii:

O cadă freestanding aurie strălucitoare

Poți alege o cadă freestanding Besco cu design interesant retro, pentru a da un aspect cu totul deosebit amenajării tale. Aceasta îmbină calitățile metalice ale auriului cu aspectul glam pentru crearea unei căzi care reflectă în mod interesant lumina.
O alternativă este și să alegi o cadă încastrabilă pe care să o decorezi cu plăci decorative aurii.

Un lavoar cu piedestal 
Lavoarele cu piedestal Besco în aceeași nuanță sunt din aceeași colecție cu baia de mai sus, astfel că poți găsi combinația perfectă pentru a crea un design somptuos al băii. Aspectul masiv al acestora, conferit de piedestalul tăiat într-o formă inedită, asigură echilibrul proporțiilor în baia ta aurie.

Cum sa amenajezi o baie aurie
Detalii aici

Baterii pentru lavoar, cadă și duș

Când vine vorba de a adăuga detalii aurii băii tale, nu poți da greș alegând baterii în această nuanță pentru obiectele sanitare. Indiferent că este vorba despre un lavoar simplu sau bol, că alegi un duș, o cadă sau ambele variante, aceste accesorii adaugă un plus de eleganță.

Cabine de duș walk-in, uși de nișă sau panouri pentru duș

Indiferent dacă dorești un duș simplu sau unul walk-in pentru baia ta, poți integra auriul în această latură a designului prin intermediul ușilor sau cabinelor cu cadre de metal de această culoare. 
Acestea reprezintă o modalitate discretă de a integra această nuanță în amenajarea ta, chiar și atunci când nu dorești ca auriul să joace rolul principal. Cabinele de duș walk-inRadaway se caracterizează prin finisajele de calitate și finețea designului cadrelor metalice menite să surprindă oricând.

Baia aurie și decorațiunile potrivite – ce să iei în considerare

În orice fel de baie, decorațiunile joacă un rol important, pentru că susțin impresia de ansamblu a amenajării formate din obiectele sanitare și mobilier. De aceea, pentru că sunt interdependente, trebuie să ornamentezi baia aurie cu grijă. Iată câteva opțiuni:

Boluri și vaze
Acestea pot înfrumuseța designul și îți oferă ocazia de a împrospăta atmosfera folosind buchete proaspete de flori. Poți alege o vază aurie LSA International care îmbină formele simple, moderne, cu această culoare neconvențională care creează efecte de lumină interesante.

Corpuri de iluminat 

Corpurile de iluminat pe care le alegi au mai mult decât rolul de a-ți oferi confort la nivel vizual, fiind elemente decorative de sine stătătoare. Poți alege pendule sau aplice de perete Ideal Lux aurii, al căror aspect va evidenția lumina emanată de becurile în nuanțe calde.

Gresie

Pentru a accentua componenta aurie a designului tău, poți alege un model de gresie FMG crem, cu inserții aurii. Aceasta urmează un concept bazat pe aspectul marmurei, pentru a crea o soluție modernă și versatilă pentru toate încăperile casei, inclusiv pentru baie. Poți alege și variante de gri, dacă vrei o variantă inedită, care adaugă elemente de design nordic.

Sursa foto: Sensodays.ro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre băile aurii

Ce cadă să aleg pentru o baie aurie?

Ar fi de preferat să alegi o cadă freestanding aurie, care să dea tonul întregului design. Alternativ, poți să optezi pentru o cadă încastrabilă pe care să o decorezi cu faianță de această culoare.

Ce decorațiuni să pun într-o baie aurie?

Poți alege, de exemplu, oglinzi cu forme speciale în nuanțe aurii, gresie cu inserții de acest fel sau vaze de aceeași culoare care reflectă lumina în mod neașteptat.

Ce baterii să pun într-o baie aurie?

Bateriile pentru obiecte sanitare din baie sunt detalii care adaugă un plus designului tău. Dacă vrei să amenajezi o baie aurie, este recomandat ca acestea să fie în această nuanță, pentru a obține un efect uniform.