SPA ACASĂ – Ghid esențial despre crearea confortului suprem în propria locuință

SPA ACASĂ

De câte ori ai investit în hoteluri sau pensiuni de lux ce includ zone special amenajate pentru o relaxare profundă și de câte ori ți-ai pus întrebarea „Cum ar fi să am un spa la mine acasă” ? Dacă te numeri printre fanii acestor locuri de îngrijire, trebuie neapărat să ai în vedere realizarea unui astfel de spațiu chiar în propria locuință.

Nu este dificil, dar este necesar să dispui de o casă spațioasă, care să-ți permită crearea unui astfel de loc. Amenajarea unui spa acasă poate fi realizată doar cu ajutorul unui profesionist, care să țină cont de dorințele și nevoile tale, dar și de aspectul general al zonei destinate relaxării.

Spa la tine acasă – Elementele care nu trebuie să lipsească dintr-un astfel de spațiu

Este indicat să locuiești la casă, pentru a putea realiza un spa în propria locuință, deoarece ai nevoie de un spațiu destul de mare pentru a crea un astfel de colț de Rai. În plus, construirea unui asemenea loc este destul de costisitor, mai ales dacă îți dorești confort și calitate înaltă, și este stringent să angajezi o echipă de profesioniști care să ducă planul până la capăt, exact așa cum îți dorești.

Ideile de amenajarea a spa-ului de acasă sunt numeroase. Poți opta atât pentru construirea unei piscine închise, pentru montarea unui jacuzzi, a unui ciubăr sau unei căzi cu hidromasaj, însă te poți axa și pe amenajarea unei camere de masaj, a unei saune spațioase sau a unei zone dedicate tratamentelor corporale ori faciale. Totul depinde de nevoile și de dorințele tale.

Mai mult decât atât, trebuie să ai în vedere și afecțiunile de care suferi, pentru a le putea trata sau ameliora cu ajutorul elementelor regăsite în această zonă din casă. Astfel, dacă ai dureri de spate, este stringent să montezi o masă de masaj într-o cameră cu o atmosferă intimă, iar dacă ai probleme cu respirația sau dacă îți dorești să slăbești ori să te menții în formă, este recomandat să iei în considerare construirea unei saune.

Spa acasa

Astfel, spa-ul de acasă se poate construi doar cu ajutorul componentelor prezentate mai sus, însă trebuie să reții că mai sunt câteva obiecte care nu trebuie să lipsească dintr-o zonă ambientală, destinată relaxării și detensionării, care au capacitatea de a induce și mai mult senzația de destresare și de recreere.

Acestea sunt:

Lumânări parfumate

O zonă ambientală, intimă, călduroasă, prielnică relaxării poate fi constituită doar cu ajutorul unor lumânări parfumate, așezate strategic în spa. Este indicat ca acestea să se afle în apropierea piscinei, a ciubărului sau a mesei de masaj.

Sfeșnic

Ce spui de un sfeșnic cu mai multe brațe? Acesta poate fi amplasat pe etajerele din camera, pe pardoseală sau pe pervazul de la geam. Este recomandat ca, de fiecare dată când îți dorești să te relaxezi, să aprinzi toate lumânările, deoarece acestea au puterea de a induce o stare de bine, mult calm și pozitivism.

Suport de prosoape

Într-un spațiu unde se regăsește o piscină, o sauna sau o cameră de masaj este stringent să introduci și un suport pentru prosoape sau mai multe. Te poți orienta spre suporturile din lemn sau spre cele cu picior, fiindcă sunt mult mai elegante și rafinate.

Plante verzi

Plantele înfrumusețează aspectul oricărei camere și aduc zâmbetul pe buze, fapt pentru care acestea pot fi amplasate chiar și în zona de spa. Pot fi așezate oriunde dorești, însă ai grijă ca acestea să fie verzi și de dimensiuni mari, pentru a se încadra la perfecție în designul zonei. Ține cont de toate aceste sfaturi și vei vedea că te vei simți de minune în propriul cămin.

Bucură-te din plin de clipele de relaxare și trăiește-ți viața fără stări de nervozitate și fără stres, cu ajutorul unui spa creat chiar la tine acasă.

Sursa foto: Unsplash.com, Pinterest.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre spa făcut acasă

Spa-ul de acasă trebuie construit doar în interior sau poate fi amenajat și în aer liber?

Dacă îți dorești să-ți petreci timpul în spa și pe timpul iernii, este de preferat să-l amenajezi în interiorul casei, însă dacă visul tău este să stai în ciubăr sub cerul înstelat, poți amenaja o bucată din curte într-o zonă destinată recreerii. De asemenea, poți opta pentru varianta în care sa împarți spa-ul în două zone: interior si exterior. Astfel, poți amplasa o piscină și ciubărul în grădina, iar sauna și camera special de masaj le poți așeza în interiorul casei.

Spa-ul poate avea geamuri mari?

Da, zona destinata relaxarii poate avea geamuri mari, cât tot peretele, în cazul în care îți dorești să admiri priveliștea în timp ce te bucuri de aburii din Jacuzzi. Este necesar ca acest spațiu să dețină geamuri de orice dimensiune, pentru a aerisi încăperea de fiecare dată după ce termini programul de saună sau de la ciubăr.

Care este iluminatul perfect în zona de spa de acasă?

Este stringent ca spa-ul să dețină lumini ambientale, de diferite culori, pentru ca atmosfera regăsită în această zonă să fie cât se poate de intimă. În ceea ce privește iluminatul de bază, te poți axa atât pe spoturile electrice, cât și pe diferitele modele de veioze și lampadare, acolo unde nu există umiditate crescută.