HIDROMASAJUL – Cheia confortului absolut a locuințelor moderne și chic

HIDROMASAJUL

Casele din prezent dispun de tot felul de produse inovatoare menite să ușureze viețile oamenilor. În cazul în care ești o persoană foarte stresată, agitată și obosită, este stringent să pui accentul pe obținerea confortului absolut în casă cu ajutorul unor produse moderne, impresionante. Printre acestea se numără hidromasajele, ca acelea de la spa, menite să te detensioneze și să-ți aducă liniștea și relaxarea de la finalul zilei. În cazul în care te bucuri de o casă cu o grădină mare, te poți orienta spre jacuzzi, ce are numeroase beneficii asupra organismului. 

Beneficiile și contraindicațiile hidromasajului

Modelele de cazi cu hidromasaj sau chiar unele cabine de duș, în special cele wellness cu această funcție, au început să devină un must-have în locuințele noi, deoarece sunt articole ce îmbină utilul cu plăcutul, transformând clipele banale obișnuite petrecute în una clasică într-o adevărată poveste încărcată cu multă energie pozitivă.  

Jacuzzi este, prin definiție, o mică piscină sau cadă cu hidromasaj, acestea fiind populare la nivel global, indiferent că este vorba despre locuințele de dimensiuni mici sau despre casele impunătoare. Există modele pentru interior și exterior, astfel încât orice persoană care își dorește să se detensioneze în acest fel să aibă posibilitatea de a o face.  

Efectele hidromasajului sunt numeroase și se resimt atât în ceea ce privește sănătatea fizică, cât și cea mentală. Pe lângă faptul că o astfel de activitate aduce zâmbetul pe buze chiar și celor mai încrâncenați oameni, are grijă de corpul tău așa cum nici măcar nu bănuiești.

Astfel, un hidromasaj are următoarele beneficii: 

  • Prevenirea varicelor 
  • Ameliorarea tulburărilor de flux sanguin 
  • Tonifiere 
  • Ameliorarea reumatismului 
  • Prevenirea celulitei 
  • Evitarea artritei 

Cu alte cuvinte, hidromasajul vertical sau orizontal are numeroase beneficii asupra picioarelor și organismului, de care trebuie să te bucuri și tu împreună cu cei mai dragi oameni din viața ta.

HIDROMASAJUL

Cu toate acestea, există și câteva contraindicații de care trebuie să ții cont, mai ales dacă visezi să deții o astfel de cadă. Printre acestea se numără: 

  • Evitarea medicamentelor ce induc somnolență sau stările de oboseală accentuate

Există foarte multe medicamente ce pot provoca somnolență, iar efectul căzilor cu masaj pot intensifica acest lucru. La fel se întâmplă și în cazul oboselii acute, ceea ce fac ca un jacuzzi să nu fie un mediu sigur.

  • Fără consum de alcool 

În cazul în care îți place să bei o bere sau o tărie seara când ajungi acasă, evită să te mai relaxezi în jacuzzi, fiindcă există șanse mari să ți se facă rău de la căldură și alcool.  

  • Persoane cu diferite afecțiuni sau infecții 

Oamenii ce suferă de afecțiuni cardiace, respiratorii sau alte boli grave trebuie să ceară permisiunea medicului pentru utilizarea unei căzi cu hidromasaj. Infecțiile pot fi și ele un motiv pentru a evita această activitate, deoarece există șansa ca starea de sănătate să se agraveze. 

  • Nu este indicat hidromasajul imediat după masă 

Un stomac plin, mișcarea constantă a apei și temperatura ridicată nu fac bine nimănui. Cel mai bine ar fi să servești masa după clipele de relaxare sau să aștepți câteva ore după ce ai savurat delicatesele.

Reține că un jacuzzi nu reprezintă un moft, ci o necesitate în ziua de astăzi, mai ales că ritmul de viață este unul foarte alert, care cauzează oboseală cronică și multe alte probleme de sănătate. Este recomandat ca timpul petrecut într-un asemenea obiect sanitar să fie de circa 15-20 de minute pe zi.  

Bucură-te de timpul petrecut împreună cu familia și cu cei dragi într-un mod aparte, într-un jacuzzi exterior de dimensiuni mari, care să vă ajute să obțineți foarte multă energie pozitivă într-un timp relativ scurt.

În cele din urmă, trebuie să reții că în cazul hidromasajelor de curte este foarte important să le acoperi după fiecare utilizare, astfel încât cei mici să nu aibă acces în timpul în care sunt nesupravegheați.  

Sursa foto: Unsplash.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre hidromasaj

Care este temperatura perfectă pentru hidromasaj?

Temperatura ideală a apei în jacuzzi este de 38-39 de grade Celsius pentru adulți, iar pentru copiii cu vârste de până la 10 ani, este recomandată cea de aproximativ 35 de grade. Apa nu trebuie să depășească niciodată 40 de grade Celsius.

Care sunt căzile cu hidromasaj perfecte pentru apartamente?

Căzile cu hidromasaj perfecte pentru apartamente sunt cele ce au forma și dimensiunile unei căzi normale, doar că dețin duze prin care iese aerul menit să-ți aducă relaxarea mult dorită. Dimensiunile generale sunt de circa 170 x 80 x 62 de cm, cu o adâncime de aproximativ 40 de cm, însă pot fi alese și alte mărimi, în funcție de spațiul alocat acestui obiect. 

Care este designul perfect pentru căzile cu hidromasaj?

Dacă visezi ca în baia casei tale să se regăsească o cadă cu hidromasaj, trebuie să știi că este foarte important ca aspectul încăperii să fie unul modern, inovator, încărcat cu multă tehnologie, lumini ambientale și decorațiuni abstracte. Designul perfect pentru multe persoane este cel industrial, minimalist sau mediteranean, deoarece este cel mai ușor de integrat în locuință.