Cum alegi corect televizorul de care ai nevoie?

 

Primul pas: Verifica dimensiunile camerei in care va fi plasat televizorul

Desi multi sunt tentati sa-si cumpere televizoare la diagonale cat mai mari, fiti foarte atenti la distanta de la care veti privi la televizor.

"Mai mare este mai bine" nu are niciun sens, alegerea unui televizor pentru sufrageria ta este la fel de importanta ca achizitia unei canapele.

O multime de factori intra in joc. Ca regula generala, luati in considerare o distanta de 1.5 pana la 3 ori mai mare decat dimensiunea ecranului. De exemplu, un televizor de 32 inch (81 cm) este recomandat pentru o distanta de vizualizare intre 1.3 - 2.4 metri.


Pasul 2: Rezolutia

Standardul de rezolutie actual este Full HD, asta inseamna o rezolutie de 1920x1080 pixeli .

Nu este indicat sa achizitionati un televizor mai mare de 26 inch (66cm) fara ca acesta sa dispuna de rezolutie full hd.

 

Smart TV 3D

Un alt standard al tehnologiei actuale este ca televizorul tau sa fie destept(smart).Aceste televizoare dispun de resurse sofware complexe care iti permit sa accesezi internetul si multe alte aplicatii direct pe televizor fara a mai fi nevoie de utilizarea unui laptop sau a unei tablete.

Majoritatea televizoarelor smart dispun si de tehnologia 3D, facilitand vizionarea de filme si programe tv in acest format, pe care pana nu demult il regaseam disponibil doar in cinematografe.

 

 

 

Pasul 3:  Testeaza unghiul de vizualizare al imagini


Pentru a testa calitatea imaginii din diferite unghiuri, asezati-va in fata televizorului pe centru si faceti cativa pasi stanga sau dreapta. Observati daca odata cu deplasarea in unghi se schimba si culorile televizorului. Daca observati acest lucru evitati respectivul model de televizor.Pasul 4: Verifica rezolutia statica

Desi aceasta caracteristica a televizorului este mai greu de testat incercati sa fiti cat mai atent la detaliile imaginilor. Spre exemplu urmariti daca firele de par ale personajelor de pe ecran se vad clar.

       
Pasul 5: Un factor important pentru microbisti: rezolutia de miscare

Pentru cei pasionati de filmele de actiune sau sport acest factor trebuie sa conteze foarte mult.

Verifica daca in timpul unui meci poti distinge clar picioarele jucatorilor, iar daca le vedeti in ceata atunci televizorul este slab calitativ la acest capitol.

In general televizoarele actuale  stau foarte bine la aceasta caracteristica , majoritatea avand disponibile tehnologii de afisare a imaginii la 120 Hz.

 

Pasul 6: Verifica accesoriile si iesirile televizorului

Nu uita sa verifici calitatea telecomenzii, daca aceasta este iluminata si daca poate fi inlocuita usor cu una universala.

Verifuca daca televizorul prezinta toate cablurile de conectare, daca ofera cat mai multe mufe pentru diverse tipuri de conectari si daca acestea sunt usor accesibile.