De ce îngheață frigiderul? De ce apare această situație și cum o poți remedia?

De ce ingheata frigiderul De ce apare aceasta situatie si cum o poti remedia

Frigiderul este unul dintre aparatele electrocasnice esențiale în fiecare casă, fiind folosit pentru a păstra alimentele la o temperatură optimă. Există, însă, ocazii care generează probleme precum formarea gheții în interior și înghețarea în sine a produselor. Vei găsi în acest articol atât informații utile despre situația în care frigiderul îți îngheață alimentele, ce trebuie să verifici pentru a remedia problema, precum și recomandări pentru aparate frigorifice de cea mai bună calitate.

De ce îngheață frigiderul?

De ce ingheata frigiderul

Gradul de umiditate din aer și cantitatea și temperatura alimentelor proaspete pot influența gradul de condens din interiorul frigiderului. În timpul procesului de răcire, umiditatea începe să se condenseze pe peretele din spate, deoarece acesta este unul dintre cele mai reci locuri din frigider. Aceste picături pot îngheța și se poate acumula gheață pe peretele din spate. 

Printre motivele pentru care frigiderul tău îngheață se pot număra următoarele:

  • Frigiderul tău are o tehnologie depășită. Chiar dacă este un aparat util care ți-a fost de folos mulți ani, poate este timpul să te gândești că este timpul să îl schimbi. În zilele noastre, tehnologia este tot mai avansată și în fiecare zi se îmbunătățesc performanțele aparatelor electrocasnice.
  • Depozitarea greșită a alimentelor. Dacă pui în frigider alimente cu un conținut ridicat de apă, cum ar fi fructele și legumele, încearcă să fie nu lângă orificiul de evacuare a aerului rece, deoarece crește riscul de îngheț. 
  • Locație necorespunzătoare Fiecare frigider are un senzor care indică temperatura ambiantă a zonei în care se află, așa poziționarea acestuia lângă cuptor sau aragaz s-ar putea să nu fie o idee prea bună. Temperatura mediului ambiant este mai mare decât în ​​mod normal și va face ca compresorul unității să-și mărească funcționalitatea, generând gheață în interiorul frigiderului. 

Termostatul este deteriorat. Dacă ai deja un frigider cu tehnologia No Frost care formează gheață, poate fi din cauza faptului că termostatul este deteriorat. Cheamă un specialist pentru verificare și înlocuiește acest gadget atât de folositor.

Ce să faci dacă frigiderul îngheață alimentele?

Ce sa faci daca frigiderul ingheata alimentele

Deși, în prezent, frigiderele au o structură care împiedică formarea gheții, pot apărea situații în care observi că alimentele îngheață. Dacă te afli în această situație, ține cont de următorii pași: 

  • Închide bine ușa. La închiderea ușii trebuie să verifici dacă benzile de cauciuc sunt curate și în stare perfectă pentru ca dispozitivul să se etanșeze corespunzător. Deschiderea constantă a ușilor determină modificarea temperaturii din interior. În plus, având ușile deschise o perioada îndelungată de timp, se permite intrarea temperaturii ambientale, care are umiditate. 
  • Crește temperatura. Uneori, temperatura din interior este atât de scăzută încât în contact cu aerul din exterior poate forma gheața. Limitează cât se poate de mult timpul în care ții ușa frigiderului deschisă.
  • Curăță frigiderul mai des. Încearcă să cureți frigiderul mai des, mai ales dacă este unul cu o tehnologie mai veche. În acest fel, îl vei ajuta să proceseze mai ușor curenții de aer rece și să nu înghețe atât de repede alimentele. Este esențial să previi formarea straturilor de gheață pe pereții interiori și, dacă apar, să le îndepărtezi cât mai curând posibil.

De ce îngheață frigiderul prea tare – Cum să alegi un frigider care nu îngheață?

Cum sa alegi un frigider care nu ingheata

Frigiderele cu tehnologie No Frost sunt cele care se dezgheață automat. Înghețul pe care îl produce un astfel de frigider este minim și permite conservarea alimentelor, oferind eficiență și performanță energetică mai bune. De-a lungul timpului, acest sistem s-a îmbunătățit, iar astăzi există diverse opțiuni care asigură o bună conservare a alimentelor. 

Acest sistem înseamnă exact „fără îngheț”, adică refrigerează sau congelează alimentele, distribuind uniform temperatura scăzută din frigider. Pentru ca acest lucru să fie posibil, la fel cum motorul ajută la reglarea temperaturii, în interior există și un ventilator care este responsabil cu distribuirea aerului rece din frigider.  


În prezent, sunt câteva branduri de excepție care nu doar că au aparate frigorifice care folosesc tehnologie No Frost, ci au integrate tot felul de funcții care să-ți simplifice viața de zi cu zi. De exemplu, brandul Teka este recunoscut pentru produsele sale excepționale.

Brandul Franke are în oferta ta aparate frigorifice de excepție, potrivite pentru nevoile tale, fie că este vorba de o combină frigorifică sau de un congelator incorporabil.

Congelator incorporabil Franke FSDF 330 NF NE F No Frost sensodays.ro
Detalii aici.

Dacă frigiderul tău îngheață, este o situație neplăcută care îți poate afecta viața de zi cu zi. Când se întâmplă acest lucru, este de obicei din două motive: dispozitivul s-a stricat sau această defecțiune a fost cauzată de noi. Tocmai de aceea, dacă ai astfel de probleme și nu reușești să le rezolvi, cea mai bună soluție este să alegi un frigider cu tehnologie No Frost și nu vei mai avea niciodată astfel de situații. 

Surse foto: Sensodays.ro, Pexels.com, Unsplash.com.